בדיקה רפואית

katzo9973

New member
בדיקה רפואית

לאישתי יש דרכון אמריקאי הגשנו בקשה לגרין קארד ונאמר לנו שצריכים לעבור בדיקה רפואית רציתי לדעת מה בודקים ואם בודקים סמים קלים בדם כמו מריחואנה בתודה מראש katzo9973

doronf65

New member
מנהל
עושים בדיקת דם

לא יודע אם בודקים בדם סמים. אולי כן...

d a p h n a

New member
עשינו את הבדיקה בשבוע שעבר

עושים בדיקת דם ובדיקת איידס. אינני יודעת מה הם בודקים בבדיקת הדם אבל בהחלט ייתכן שהם בודקים נוכחות של סמים. אם אתה משתמש בסמים קלים הייתי ממליצה שתמנע מן השימוש בהם כמה ימים לפני הבדיקה. בנוסף, הם רוצים לדעת שיש לך חיסון טטנוס מעשר השנים האחרונות (אם אין אז עושים במקום) ושיש לך חיסון נגד אדמת, חצבת, חזרת (m.m.r). במידה ואין לך יעשו לך במקום. על מנת להוכיח אותו אתה צריך להביא פנקס חיסונים. עלות החיסונים היא 61$ במידה ותזדקק להם. כמו כן הם רוצים לדעת על מחלות קיימות ותרופות שאתה לוקח באופן קבוע. לאחר לקיחת הדגימות אצל האחות תלקח לרופא שיבדוק מעט יותר וגם יקח כסף על הבדיקה. לבסוף תתבקש לנסוע או ללכת למכון רנטגן שנמצא מרחק קצר ממקום הבדיקה, שם יעשו לך צילום רנטגן של הריאות על מנת לוודא שאינך חולה בשחפת או משהו דומה.

peleg289

New member
צילום רנטגן?!?

עשיתי את הבדיקות לפני חודש, בדיקת דם,שני חיסונים ובדיקת שחפת שנעשית ע"י זריקה בזרוע. חוץ מזה לא היה כלום ולא ביקשו שום חיסונים נוספים כמו שציינת. ברוב המקומות פה לוקחים $300 מצאתי אחד(צדיק בסדום) שלוקח $160.

d a p h n a

New member
האם אתה נמצא בארה"ב או בארץ?

הבדיקה שעשינו בארץ, שנעשית אך ורק אצל רופא אחד כך שאין שום אפשרות לבחור. עשינו אותה כאמור לפני שבוע. היא עלתה 295$ עבור הבדיקה ועוד 61$ עבור חיסונים נוספים. אם אתה כבר נמצא בארה"ב אז אולי הם לא דורשים את החיסונים. בנוסף בפירוש נדרש צילום רנטגן ולא רק מאיתנו אלא מכל אחד ואחד מן האנשים שעשו את הבדיקה באותו היום. צילום הרנטגן כלול במחיר.

peleg289

New member
אני בארה"ב

ולא שמעתי פה על אף אחד שביקשו ממנו צילום רנטגן,אולי בארץ זה אחרת, נו שוין

d a p h n a

New member
מן הסתם זה בעיקר מדאיג אותם

אם אתה נמצא מחוץ לארה"ב. אם אתה כבר בארה"ב אז אם יש לך שחפת/טטנוס/אחת מן המחלות האחרות, אתה ממילא מסכן את הציבור ועלול להדביק אותו.

roninen

New member
זימון לבדיקה הרפואית

שלום דפנה, גם אני עובר את הליך הוצאת הגרין קארד בארץ, ואשמח לקבל עוד קצת מידע. 1. כמה זמן מיום ששלחתי להם את האישור שיש לי את כל המסמכים אני אמור לקבל זימון לראיון ו/או לבדיקת הרופא? שלחתי להם לפני כשבועיים וטרם קיבלתי מהם כל הודעה. 2. האם יש טעם לנסות ולקבל אצל רופא שאני מכיר מקופ"ח חלק מהחיסונים שאני יודע שאין לי (טטנוס ב- 10 שנים האחרונות, למשל) כדי לחסוך בעלות, או שאין בכך הרבה טעם. 3. היכן נמצא הרופא שלהם? האם ניתן ליצור איתו קשר ישיר או לפני שאני מקבל את הזימון? תודה רבה.

תשובות - נכון ללפני שנה

(לא מאמינה שהשתנה הרבה) 1. אתה צריך ליצור קשר עם הרופא בעצמך. בדפים שקבלת ממהשגרירות יש מספר הטלפון. 2. בהחלט, מומלץ לקבל החיסונים בקופ"ח, כך תחסוך לא מעט כסף. 3. כמו שכתבתי - אתה צריך ליצור איתו קשר. בהצלחה!

d a p h n a

New member
אז ככה...

אני לא בטוחה על איזו שליחת מסמכים אתה מדבר. אני ניגשתי אליהם פיזית כדי להגיש את המסמכים עבור בעלי (שעבורו מבקשים גרין קארד). באותו הרגע קבעו לי ראיון לחודש וחצי אחר כך, ונתנו לי דף ובו כל ההסברים על מה צריך להכין. בין היתר הוא מכיל את הפרטים של הרופא ובדיוק אילו בדיקות אתה צריך לעבור אצלו. ייתכן ואתה יכול לקבל את החיסונים אצל הרופא שלך (אם הם מופיעים בפנקס החיסונים הם תקפים) אולם אני לא יודעת אם קופ"ח מכסה זאת וייתכן וזה יעלה לך בדיוק אותו הדבר.

roninen

New member
הגשת המסמכים

שלום דפנה, היינו בקונסוליה, בשלב הגשת הבקשה, ואז קיבלנו טופס ובו רשימה של מסמכים שצריך להכין לקראת קביעת הראיון. נאמר לנו, וכך גם היה כתוב על הטופס, שעלינו להגיש חזרה את הטופס חתום שיש לנו את המסמכים הרשומים בו, ואז ישלחו לנו מועד לראיון ולבדיקת רופא. שלחנו את הטופס בדואר לפני כשבועיים, ומאז לא קיבלנו מהם כלום. האם אנחו צריכים לפנות אליהם ולשאול מה עם קביעת הראיון?

doronf65

New member
מנהל
אתה מתאר נוהל חדש לחלוטין

אז או שיש נוהל חדש-חדש, או שלא הבנת משהו. עד היום, הנוהל הידוע לנו הוא שלאחר שהגשת את המסמכים הראשוניים אתה מקבל את המסמכים של השלב השני (affidavite of support וכו')+הוראות לרופא + הוראות לתעודת יושר. ברגע שאמרת להם שאתה מוכן, הם קובעים ראיון. עקרונית, אם יש לך את ה- affidavite of support אתה יכול כבר לקבוע ראיון (זה לוקח בין חודש ל- 3 חודשים על פי העומס), ועד שהוא יגיע אתה יכול לפעול בנושא הרופא. הרופא גמיש, ואם תגיד להם שיש לך ראיון ממש בקרוב הם יקבעו לך תור לטווח קצר. לי היה מקרה שקבעו לי משעה 12 בצהריים לאותו יום ב- 5. מה שהזכרת עכשו נראה אחרת לגמרי. ברר אם הטעות היא שלך או שזה נוהל חדש. דפנה, מתי את היית שם?

d a p h n a

New member
הייתי שם ב-9.3

(במקרה אני זוכרת את התאריך כי מופיעה לי ביומן גם ארוחת צהריים עם אמא שלי לאותו היום
). דיברתי עם הפקידה. היא אכן נתנה לי את ה-affidavit of support וכן את המסמך שמסביר בדיוק מה צריך לעשות לקראת הראיון, כולל הפרטים על בדיקת רופא. היא אמרה לי שישלח מכתב גם הביתה, אולם שאפשר לקבוע לי תאריך לראיון כבר באותו הרגע. היא אמרה שהם צריכים מינימום חודש כדי לטפל במסמכים ולכן אפשר לקבוע ראיון בדיוק לעוד חודש או לקצת אחר כך. קבענו לסוף אפריל מטעמי שלי. היא אמרה לי במפורש לדאוג ראשית כל לתעודת היושר במשטרה ולבדיקת הרופא, עוד לפני שמגיע המכתב הביתה. עשינו זאת. בשני המקרים לא אנחנו היינו צריכים לשלוח להם אלא המשטרה/המרפאה שולחים את התוצאות ישירות אל השגרירות. את ה-affidavit of support ושאר המסמכים שקשורים לראיון (להביא שוב תעודת נישואין, תעודת שחרור וכד') הם רק ביקשו להביא לראיון עצמו. בשום שלב לא נאמר לי כלום על שליחת מסמכים אליהם, ודווקא ביררתי את חובותיי טוב-טוב, גם עם הפקידה וגם אחר כך עם הקונסול החביב, כדי שלא יווצר שוב מצב שבו אני צריכה לנסוע פעמיים לשגרירות.

roninen

New member
מספר הבהרות

אכן, קילבנו את הדפים שבהם פירוט המסמכים שצריך לקראת הראיון ( + affidavit), ובהם מסמך שבו צריך לחתום שיש לי את כל המסמכים, אותו החזרתי אליהם בדואר (בלי המסמכים עצמם, כמובן). בדפים אלה יש גם עמוד המתייחס לבדיקות הרופא, ובו פירוט החיסונים, אך בלי אף פרט לגבי רופא, דרכי התקשרות, מועד בדיקות וכדו'. הבנו שאנחנו מחכים לקונסוליה גם להפנייה לרופא. אשמח אם תוכלו למסור לי פרטים באשר לרופא ואולי אוכל לפנות אליו ישירות וכך לחסוך זמן. תודה.

d a p h n a

New member
הדפים אמנם כללו רשימה

של כל המסמכים שצריך להביא לשגרירות, ויש שם מקום לסמן וי על כל מסמך, אבל בשום מקום לא נאמר לנו ולא כתוב שיש צורך לשלוח את הטופס הזה חזרה לשגרירות. הוא נועד רק כדי לשמש אותנו בהכנת החומרים הדרושים. אז או ששינו את הנוהל מאז שהייתי שם לפני כמה שבועות, או שנפלתם על פקיד עם שגעון אחד ואני על פקידה עם שגעון אחר, או שהיתה חוסר הבנה מסוימת. לגבי בדיקות הרופא, הטופס נלקח ממני במרפאה ולכן אין לי הפרטים המדוייקים. אני יודעת שכתובתו היא רח' בן-שלום 9 בהרצליה, אולם לא זכור לי השם או מספר הטלפון. מקווה שזה יספיק לך כדי לברר.

roninen

New member
כנראה פרוצדורה שונה

משום שאצלינו, בקונסוליה בירושלים, כחלק מהדפים היה גם דף ובו מקום לחתימה שלנו שיש לנו את המסמכים. ההוראות על הדף היו, כפי שגם הפקיד אמר לנו, שרק לאחר שיש לנו את המסמכים יש לחתום על דף זה ולהחזיר לקונסוליה ואז הם חוזרים אלינו עם הוראות לבדיקה רפואית וראיון. בכל מקרה אני מבין שעיכוב זה אינו מחוייב המציאות, ואם לא יחזרו אלינו עד לסוף השבוע, אפנה אליהם עצמאית באימייל. אגב, באימייל הם זמינים ואפילו עונים לעניין. שווה לנסות.

doronf65

New member
מנהל
פרטי רופאים לשגרירות

Prof. S Bar Meir Dr. J Orlin 16/5 Maze St. 25 Zeitlin St. Herzliya Tel Aviv Tel: 03-6915417 OR 58 Hankin st. Holon Tel: (for both) 09-9544410​
הרבה פעמים השגרירות נותנת את הטופס עם אחד השמות מחוקים. זה נעשה לצורך ויסות בלבד. אפשר ללכת לשניהם. אני בטוח שנפלה כאן טעות או חוסר הבנה איתך ואתה יכול להתקשר לרופא ולקבוע תור. בסוף כל שבוע ביום חמישי תוצאות הבדיקה שלך מועברות לשגרירות. ברגע שתסיים עם הרופא ותעודת היושר, תתקשר ותקבע תור לראיון. צריך לוודא שעד הראיון יהיה לך כל הטפסים כולל טופס הספונסרינג, מיסים, ולשגרירות יגיע כל מה שצריך להגיע מהגורמים המתאימים (רופא, משטרה). דורון בהצלחה

שִירִי

New member
כן עושים צילום חזה אבל

רק למי שהבדיקה שלו לשחפת -PPD יוצאת חיובית. PPD -זה הטסט שבו מזריקים אנטיגן של שחפת מתחת לעור ביד ורואים אם יש תגובה-וזה נעשה לכל מי שעובר את הבדיקות הרפואיות כולל ילדים

למעלה