בדיקה לאופנוע

בדיקה לאופנוע

אהלן,
רציתי לשאול מה הנוהל בבדיקה לאופנוע, האם הגורם הבודק לוקח על עצמו אחריות כלשהי לתוצאות במידה ונתגלו פגמים לאחר מכן?

ועוד שאלה:
נניח שהאופנוע המדובר נמצא בצפון, למוכר אין ביטוח על האופנוע ואני מעוניין לבדוק אותו (לאחר שנסעתי וראיתי את האופנוע ושסיכמנו כבר על מחיר) בת"א, האם הוצאות ההובלה אמורות להיות עלי או על המוכר? מה נהוג?

תודה מראש, ואם יש הצעות כלשהן לפיתרון אחר אשמח לשמוע

gsxr77

New member
לא ברור לי מה אתה רוצה מהמוכר בדיוק

אתה רוצה לבדוק אותו במוסך מורשה של האנטרפרייז? בבקשה, אתה יותר ממוזמן להטיס אותו במעבורת למאדים. הכל כמובן על חשבונך.
למה הקצנתי, בכדי שתבין כי כל ההוצאות הן עליך ועליך בלבד, מקסימום שאתה יכול לקבל מהמוכר הוא התחייבות למנוע/גיר/שלדה במצב תקין. וגם כאן אתה טועה אם הבודק לא יכתוב תקלת שקר כלשהיא בסגנון רעשים במנוע עליון/אמצעי/תחתון בכדי לסגור עליו את עניין הכסת"ח.
בקיצור, שיהיה במזל טוב

אני לא רוצה ממנו כלום.. רק מברר מה הנוהל

וכמובן מנסה לוודא שאני לא נתקע עם איזה נבלה רוצחתתתתתתתת!!! שנת 2006

בדיקה לאופנוע זה סוג של ביטוח לפני קנייה

לכן אתה משלם על הבדיקה, ההובלה ומה שכרוך בזה.

קבל כמה טיפים מסטפן:
http://doogri.co.il/MainSite/ContentInfo.aspx?ContentID=330

הטיפ הכי חשוב הוא לסגור עם המוכר את התנאים לפני הקנייה. זאת אומרת שאתם מחליטים כמה מורידים (אם בכלל) אם נמצאים ליקויים.

Pumi

New member
אין "נוהל". יש הסכמים בין המוכר והקונה

אם לא ניתן לקחת את האופנוע לבדיקה והוא "תקוע" במקומו, אז צריך למצוא סידור עם המוכר לפחות לקחת את האופנוע לבדיקה באיזור הצפון.

לקחת את האופנוע למרכז זה יקר מדי בשביל לקחת על עצמך למקרה ומתגלת בעיה עם האופנוע.

עוד אפשרות זה הסכם (כתוב כמובן שלא יהיו בעיות) ביניכם. אם אתה לוקח את האופנוע לבדיקה במרכז, אז ההובלה והבדיקה עליך, אבל אם מתקלה פגם מהותי בבדיקה (בעיה במנוע/שילדה/מתלים, כל דבר שאומר לך "לא, לא קונה אותו"), אז המוכר מחזיר לך את עלות ההובלה (בכל זאת, האופנוע עכשיו במרכז ויהיה קל יותר למכור אותו), ועלות הבדיקה היא או עליך או אתם מתחלקים עקב הסתרה או טיפול לקוי או השד יודע מה.

אם האופנוע במצב טוב, והמוכר בטוח שלא תהיה בעיה מהותית, אז לא צריכה להיות לו סיבה להגיד לא, שכן יש לכם הסכם כתוב, ואם הכל טוב אז אתה תקנה את האופנוע.
אם הוא יתעקש ויגיד שהוא לא מוכן, זה צריך להדליק לך בכל זאת נורה אדומה, שכן ההסכם הוא רק לטובתו ואתה לא יכול להגיד "אני לא מוכן לקנות כי מצאתי משהו יותר זול", כי שוב, יש לכם הסכם.

למעלה