נגישות לגלוטן
אנחנו גרים בראיזונה, ולהפתעתי הרבה, מגלים כל יום מוצרים נוספים ללא גלוטן: החל בקמחים מסוגים שונים, תערובות לעוגות, לחמים, פיצות, דרך מנות מוכנות (קפואות) לחימום, פיצות טעימות להפליא מוכנות רק לחימום ... שימורים (מרקים נ"ג,) רטבים שונים (ראנץ,, סויה ועוד) וכלה בלחמים מטפיוקה ואורז שלא נמכרים קפואים אלא טריים בשקית ניילון , מנות חמות (אורז מלא ברטבים שונים), קמח אורז, תבלינים, ואפילו מצאתי פרורים נ"ג לשניצלים). כמובן שיש פה את הפסטות והמקרונים, על טהרת קמח האורז וקמח התירס שיש פה בשפע גם בשל ריבוי אוכלוסיה ממקסיקו, וכלה בנשנושים (מה שנקרא פה "סנייק" )- צ'יפסים מסוגים שונים, הרוב על טהרת התירס, אבל באמת בשפע גדול...בוריטוס וכו' שקיבלנו אישור מהמפעלים מה מותר ומה אסור לנו לאכול. זו הפתעה גדולה בשבילנו - מצד אחד יש באמת שפע לא מועט של מוצרים (זאת בלי האפשרות כמובן להזמין באינטרנט מוצרים חדשים שיצאו לשוק). ומצד שני למרות כל זאת אנשים לא יודעים על הצליאק ותופעותיו.. החוויה הכי מדהימה שהייתה לנו, הגענו לבית מאפה נ"ג, אני לא אכנס לתאור הסביבה של המקום כי קשה להאמין שיש חיים שם... אבל כשנכנסנו פנימה - הבנות קיבלו טעימות מכל כך הרבה סוגים של דברים שזו הייתה חוויה לכשעצמה - בעלת המקום צליאקית שלקחה יוזמה לידיה, וכשפית היא מנהלת את המקום ומעבירה קורסים לבישול...
אני אצרף קישור רק כדי שאפשר יהיה להתרשם. http://www.glutenfreecreations.com לגבי מסעדות פה - יש 2-3 מסעדות שמציעות תפריט נ"ג, הבעיה היא במודעות של נותני השירות - כאן נתקלים באמת בחוסר ידע מוחלט, וצריך להגיע עד למנהלי משמרות כדי לוודא שיודעים במה מדובר... הרבה ניסוים ותהייה ואין הרבה מבחר במסעדות - הבנות מעדיפות לאכול בבית, כשאנחנו מגוונים את התפריט ויודעים שהוא בטוח יותר. אחרי שנתרגל פה לשפע המוצרים - יהיה קשה לחזור .... נצטרך לדאוג לאספקה קבועה של התערובות בעיקר שעושות חיים קלים ובאמת טעימות (אני,אגב טועמת כל דבר לפני שאני "מנסה" על הבנות)... שיהיה ערב שקט.