בדיקה גנטית לצליאק

s h a m u

New member
בדיקה גנטית לצליאק

שמי יעל, אם ל-2 צליאקיות מזה 6 חודשים (גילאים 15 ו-12). בחודשים האחרונים אנו חיים בחו"ל (ארה"ב) עם הגילוי עברנו יתר בני המשפחה בדיקת דם לודא שאין "סמויים" נוספים במשפחה הקרובה. פה בארה"ב המליצו על בדיקת דם גנטית לדעת אחת ולתמיד אם יש סיכוי שגם אני אחלה, האם שמעתם על הבדיקה? האם נעשית גם בארץ? התוצאות, אגב - טרם הגיעו ... יום טוב יעל

הבדיקה קיימת גם בארץ

וכמו שאמרת, היא בודקת האם קיים סיכוי שתחלי. לא האם את חולה, אלא האם הסיכוי קיים. בעיניי בדיקה קצת מיותרת אבל אני מניחה שיש אנשים שירצו לדעת שאין להם ממה לחשוש (או שיש).

s h a m u

New member
תודה

תודה על התגובה.. כולנו נבדקנו עקב הגילוי אצל הבת, ולנו עוד בן צעיר....הוסבר לנו שהוא גם בסיכון, וכמובן יש לחזור על בדיקת דם אחת לשנה, לא עדיף לערוך גם לו בדיקה גנטית, ולו כדי להסיר את הספק.. נשמע לי מאד חשוב - בארץ לא דיברו איתנו על זה... אני שמחה שיש אפשרות גם בארץ לבצע אותה. בנתיים פה בארה"ב, אחרי שלמדנו המינוחים בלועזית - התעקשנו ובימים אלה הבנות שלנו יזכו לארוחה חמה ללא גלוטן שתסופק להן בביה"ס (תיכון וחטיבה) - הן יהיו כמו שאר הילדים.. ואולי יביאו ליותר מודעות . אנחנו נתקלים פה בבורות לא מעטה בנושא ושמחנו שנרתמו לעזרתנו בנושא כל כך חשוב. יום טוב ושקט יעל

s h a m u

New member
נגישות לגלוטן

אנחנו גרים בראיזונה, ולהפתעתי הרבה, מגלים כל יום מוצרים נוספים ללא גלוטן: החל בקמחים מסוגים שונים, תערובות לעוגות, לחמים, פיצות, דרך מנות מוכנות (קפואות) לחימום, פיצות טעימות להפליא מוכנות רק לחימום ... שימורים (מרקים נ"ג,) רטבים שונים (ראנץ,, סויה ועוד) וכלה בלחמים מטפיוקה ואורז שלא נמכרים קפואים אלא טריים בשקית ניילון , מנות חמות (אורז מלא ברטבים שונים), קמח אורז, תבלינים, ואפילו מצאתי פרורים נ"ג לשניצלים). כמובן שיש פה את הפסטות והמקרונים, על טהרת קמח האורז וקמח התירס שיש פה בשפע גם בשל ריבוי אוכלוסיה ממקסיקו, וכלה בנשנושים (מה שנקרא פה "סנייק" )- צ'יפסים מסוגים שונים, הרוב על טהרת התירס, אבל באמת בשפע גדול...בוריטוס וכו' שקיבלנו אישור מהמפעלים מה מותר ומה אסור לנו לאכול. זו הפתעה גדולה בשבילנו - מצד אחד יש באמת שפע לא מועט של מוצרים (זאת בלי האפשרות כמובן להזמין באינטרנט מוצרים חדשים שיצאו לשוק). ומצד שני למרות כל זאת אנשים לא יודעים על הצליאק ותופעותיו.. החוויה הכי מדהימה שהייתה לנו, הגענו לבית מאפה נ"ג, אני לא אכנס לתאור הסביבה של המקום כי קשה להאמין שיש חיים שם... אבל כשנכנסנו פנימה - הבנות קיבלו טעימות מכל כך הרבה סוגים של דברים שזו הייתה חוויה לכשעצמה - בעלת המקום צליאקית שלקחה יוזמה לידיה, וכשפית היא מנהלת את המקום ומעבירה קורסים לבישול... אני אצרף קישור רק כדי שאפשר יהיה להתרשם. http://www.glutenfreecreations.com לגבי מסעדות פה - יש 2-3 מסעדות שמציעות תפריט נ"ג, הבעיה היא במודעות של נותני השירות - כאן נתקלים באמת בחוסר ידע מוחלט, וצריך להגיע עד למנהלי משמרות כדי לוודא שיודעים במה מדובר... הרבה ניסוים ותהייה ואין הרבה מבחר במסעדות - הבנות מעדיפות לאכול בבית, כשאנחנו מגוונים את התפריט ויודעים שהוא בטוח יותר. אחרי שנתרגל פה לשפע המוצרים - יהיה קשה לחזור .... נצטרך לדאוג לאספקה קבועה של התערובות בעיקר שעושות חיים קלים ובאמת טעימות (אני,אגב טועמת כל דבר לפני שאני "מנסה" על הבנות)... שיהיה ערב שקט.

נועית7

New member
רק בשביל לעודד-

כיום המצב בארץ הוא די טוב. יש המון מבחר והוא נגיש לפחות למי שגר במרכז. אני מצאתי תחליפים מעולים להכל, וגם לא ביוקר. ועכשיו עם לחמניות נ"ג שמתחילות להיכנס למסעדות, אני אופטימית... יש חיים אחרי אמריקה (קצת פחות זוהרים אבל בכל זאת...
)

s h a m u

New member
תודה על העידוד - ואין לי ספק שהמודע

ות בארץ גדלה מיום ליום... וכמובן - יש חיים אחרי אמריקה - גם להם יש מה ללמוד מאיתנו בתחומים רבים רק בבריאות !

shirag1

New member
אלפקה- אפשר עוד פרטים לגבי הבדיקה?

יש לך מושג איך קוראים לה ואיזה גן/גנים מוטנטים היא בודקת? האפ אפשר לקבל הפנייה מרופא או שהיא נעשית באופן פרטי? ןעוד שאלה, היכן עושים אותה? ביתי בת שנה ולאבא שלה יש צליאק. התחלנו השבוע בחשיפה הדרגתית לגלוטן ודווקא מעניינת אותי האופציה לבדוק אם היא יכולה לפתח את המחלה או לא.

s h a m u

New member
|סלהבדיקה, כאמור נערכה בארה"ב. איני

יודעת כיצד היא מתבצעת בארץ, מניחה שרופא יתן מענה מוסמך יותר לשאלה חשובה זו. אגב - בבדיקה נמצא שאני אכן נושאת את הגן.. לא אומר בהכרח שאחלה - אך הסיכוי קיים. מקווה שעזרתי במעט יעל

לצערי איני זוכרת את כל הפרטים הללו

אבל הם הופיעו במכתב מהעמותה שהסביר על קיומה של הבדיקה, כך שאני מניחה שבעמותה יוכלו לענות על השאלות.

למעלה