בדים לתפירת מצעים

oooROTEMooo

New member
בדים לתפירת מצעים

שלום לכל התופרים :)
מעניין אותי ללמוד קצת ולהבין לגבי סוגים שונים של בדי כותנה, המתאימים לתפירת מצעים.
לא מצאתי הרבה חומר ברשת, ומה שמצאתי לא ממש מעמיק.
אז אולי אתם תוכלו לספר לי קצת, בייחוד אלה שתפרו מצעים בעבר- על איזה סוגי כותנה אתם הולכים בדרך כלל? האם למשל בד פרקל מתאים למטרה?
אשמח לקבל לינקים המתייחסים לתחום של סוגי כותנה, למי שיש לו, וגם המלצות על ספרים על בדים.

תודה!

שש שבע

New member
יש בבדים שכבר מגיעים ברוחב המתאים למצעים

240 ס"מ, לרוב כותנה , או כותנה מעורבת סינטטי ,
,
ויש גם פלנל,
תכלס, אני לא מקדישה לזה הרבה מחשבה, קונה מצעים מוכנים במבצעים, וחוסכת זמן וכסף, גם יחסית לתפירה.

אני עשיתי על זה מיני דוקטורט

כותנה הוא בד יקר.
מצד שני- מצעים מעוצבים מכותנה מאוד יקרים.

ולכן : שווה לך לתפור לבד רק אם את רוצה מצעים מעוצבים ואיכותיים במחיר סביר,
אבל- קחי בחשבון שתצטרכי לקנות כמות גדולה של בד וזאת הוצאה לא קטנה (לשם הדגמה- אני קניתי בדים למצעים באלף שקל - עשיתי מצעים לכל הבית, והבדים נעימים ונראים טוב אחרי כביסות , ומתאימים למזרן ולא בורחים.
אבל אם באמת רוצים מצעים יפים ושזה גם ישתלם זה מצריך הרבה התעסקות.

לדעתי- אם לא קונים בד כותנה איכותי- אין טעם לקנות בד פרנקל.
תקני כבר מצעים לא 100% כותנה, יש מאוד זולים.

ואחרי כל הנאום-
נזכרתי מה שם הבד שהתשמשתי בו- כותנה סטאן .
מאוד נעים.

תסתכלי בבדים דים ובבדים לי - יש שם בדים למצעים.
קחי בחשבון שזול זה לא.

oooROTEMooo

New member
תודה בנות :) הכוונה היתה

לתפור מצעים לתינוק בתור התחלה, ואחרי זה אולי גם בשבילנו הגדולים :) כבר תפרתי שני סדינים, בכל אחד ניסיתי בד קצת אחר- אחד 100% כותנה (שכמובן יקר יותר) והשני חצי כותנה חצי סינטטי. שניהם נעימים, אבל אין מה להשוות לכותנה, ואני באופן אישי מאוד מעדיפה אותה.
נעמה, כותנה סאטן היא אחת האיכותיות שיש ונעימה מאוווווד. אבל אני לא בטוחה כמה זה כזה נפוץ בחנויות בדים שאני מכירה...שווה בדיקה בכל מקרה.
לגבי הכותנה פרקל- מדוע אין טעם לקנות אותו? הוא פחות איכותי? הרי גם הוא כותנה 100% לא?
הבנתי שיש גם כותנה מצרית, שנחשבת למאוד איכותית. לא יודעת אם היא קיימת בחנויות רגילות או מתאימה למצעים, אבל מעניין אותי איך היא.
בכלל, נושא מסקרן מאוד :)
אגב, יש כזה דבר מצעים מבד טריקו?

למעלה