בדים לספות

hadarfl

New member
בדים לספות

שלום לכולם,

אנחנו עומדים בפני קניית ספות, או "מערכת ישיבה" כמו שהבנתי שיותר נכון להגיד היום. כבית עם ילדים קטנים + חיות נושא הניקוי ודחיית הכתמים מאוד מאוד קריטי לנו. השאלה שלי היא אם יש למישהו ניסיון עם הבדים המוצגים ברשתות כעונים על הדרישות האלה דוגמת מג'יקל של ביתילי או סוואנה של שמרת הזורע? האם הם באמת מספקים את הסחורה בהקשר הזה? כי מבחינת יופי ונוחות המגע אנחנו הרבה פחות אוהבים אותם מהריפודים הקונבנציונאליים יותר..

תודה מראש!

מורוש98

New member
אנחנו קנינו לאחרונה סלון מבד, ויש לנו 2 ילדים

קטנים.
עור לא בא בחשבון (לא אוהבים את המראה והתחושה).
מה שעשינו, פשוט מאוד, קנינו בד מאוד מאוד דומה לבד של הספות, נתנו לתופרת והיא תפרה לנו כיסוי לסלון- כמובן שלא כיסוי "שמלה" של שנות ה80'..!

הכיסויים של הכריות משענת גם ככה ניתנות לכביסה, אבל אלו של המושב לא. אז שמים כיסויים ופעם ב..מכבסים. עדיין נזהרים ומקפידים- גם מקטע של חינוך -לא אוכלים על הספות, אבל עדיין אם נשפך משהו אין שום היסטריה

בית קטן

New member
אפשר תמונה

ופרטים על התופרת?
מחפשת מישהו שיעשה לי כיסויים בדיוק לפי גודל הספה אבל שיראה טוב.
תודה!

מורוש98

New member
אם את באמת מת"א, לא בעיה למצוא תופרת/רפד

אני פשוט מהדרום הרחוק, מאמינה שזה לא רלוונטי לך....
ואני מעדיפה לא להעלות תמונות של הבית שלי, סליחה..אבל זה יצא כמו סדין מרובע בגודל של המושב של הספה, זה 'מתלבש' על המושב

בית קטן

New member
הדרום אכן לא עוזר לי...

ובכל מקרה חשבתי שזה על כל הספה ועניין אותי, אבל אם לא אז זה לא משנה.
תודה בכל אופן...

מורוש98

New member
כן זה רק על המושב, כי כאמור, הריפודים של

המשענת ניתנים להסרה..
אבל אני מאמינה שלא בעיה לתכנן עם תופרת איזשהו כיסוי גם למשענת אם צריך.
בהצלחה וקנייה מהנה

חמנמן

New member
מסר מאשתי, שום דבר לא עוזר רק "השיטה הפולנית"

לפרוס שמיכה/בד על הספות (*). או להפנים כי רק כאשר הילדים יגדלו תוכלו לרכוש משהו אחר.

לענין החיות, גם חתולים וגם כלבים מלכלכים (סטודנט ידע אישי).

(*) יום אחד אשתי באה לבקר את הדודה והברכה את הדודה על הספות החדשות, התברר כי הדודה פשוט ניקתה את הבית והסירה את השמיכות לרגע... הספות היו חדשות לחלוטין!

מרי פופ

New member
מזכיר לי את השטיח בסלון של סבתי וסבי ז"ל

הוא תמיד, תמיד, היה מונח הפוך, הפנים למטה, כדי שלא יתלכלך...
כשהם הלכו לעולם, בשיבה טובה מאוד, ירשנו שטיח חדש לגמרי בן 30+++.
כפי שניחשת, הם היו מסוסנוביץ' שבפולין.

baniti

New member
נו טוב,לפני שעזבתי את הבית (אני לא בארץ כרגע)

גם אני הפכתי את השטיח כדי שכל החול ירד והכלבה שגרה בבית כרגע לא תשיר את שיערה עליו אבל,
הוזמנו לארוחת ערב בברוקלין וכל הרהיטים היו מכוסים בניילון תפור ״costume made" לכל הרהיטים בבית כולל
הכיסאות בפ״א כנראה שכאן משמרים היטב את המסורת והמינהגים המזרח אירופאים וחייבת לציין שזה הרגיש לי מזעזע והרגשתי מן חוסר נוחות בלתי מוסברת אולי, כי לא הצלחתי לרחף מעל הרהיטים.כ
, השטיח לא היה הפוך.
.

מרי פופ

New member
להפוך שטיח לרגל נסיעה, זה לא פשע

לחיות כל החיים עם שטיח הפוך שמא יתלכלך...
תסכימי איתי שזה כבר מעורר מחשבות על משמעות קיומינו?
הסיפור עם הניילון המותאם, פשוט הזוי.

merime

New member
כאמא לשני ילדים קטנים שלא אוהבת עור...

חיים בשלווה ובנחת עם ספת בד.ולא מהבדים דוחי כתמים..
הפתרון, צבע כהה יחסית :) ובד סינטטי.
וגם.. להרגיל לא לאכול בסלון או לקשקש על הספה (כמובן ששני הדברים קרו, אבל לא נשארו שרידים).

hadarfl

New member
ברור לי שסלון מוזיאוני כבר לא יהיה לי

ב- 15 שנים הקרובות ושאאלץ לקבל את הכתמים בברכה.
מה שאני פחות מצליחה להבין זה האם הבדים ה"מתיימרים" באמת שונים במבחן התוצאה ממרבית הבדים הרגילים,
או שזה סתם יהיה לקחת משהו יקר יותר, שאנחנו אוהבים פחות.

תודה לכל העונים עד עכשיו ובהמשך :)

מרי פופ

New member
הבד שנקרא אימפלה של שכטר באמת מצויין!

יש לי אותו בבית וכן שלושה ילדים שאני לא מצליחה לאכוף את עשייתם הסלונית, עקב שיטור לא מספק מטעמי.
מנסיון של שנתיים, האימפלה מתנגב בצורה פנסטטית שמשנה את חוקי המשחק מבחינת ספות וילדים. נוסף לכך הוא גם עמיד בשחיקה ובקיצור השקעה מצויינת לטעמי.

כיום יש טובים ממנו

כשאמרתי שאני רוצה אימפלה, כי "אמרו לי שהוא הכי טוב" אז בלי להכביר מילים עשו לי הדגמה בחנות על פיסת בד אימפלה ופיסת בד מיקרונובאק.
הורדת הכתמים דומה, עם יתרון קל מאד לשני,
השני מתאים יותר לבית עם חתולים (עמיד לצפרניים), והוא גם עבה הרבה יותר,
אבל ההבדל האמיתי הוא בתחושת הבד. המיקרונובאק הרבה הרבה יותר נעים למגע, לדעתי, ולכן הוא נבחר. מניסיון, הבחירה מוצלחת מאד.

גלמיש1

New member
אימפלה=מג'יקל בד נהדר. עומד בהבטחות

עשיתי אימפלה בפינת המשפחה כי שום דבר אחר לא החזיק, כולל דוחי כתמים למיניהם.
אמנם אני לא מתה על הטקסטורה של האימפלה, קצת נוקשה מדי, אבל הספה כבר 5-6 שנים נראית כמו חדשה.
את ספות הסלון החדשות שהזמנתי לפני שבוע לא עשיתי באימפלה כי חשוב לי יותר שיהיה בד רך ונוח לגמרי - והילדים (שלי) כבר גדולים מספיק כדי לא להרוס את הריפוד....אני מקווה.

טיפ אחד קטן

מאחת שגידלה 3 בנים על ספת בד, בבית שתמיד יש בו כלב (ושערות), ומותר לאכול אצלנו בסלון ולא רק במטבח:

יש בדים שקלים מאד לניקוי, עכשיו יש לי אחד כזה, שכל לכלוך יורד ממנו עם מטלית לחה,
אבל הכי הכי טוב זה בד לא חלק. משהו מקושקש. עליו באמת לא רואים את הכתמים. ספה מבד כזה החזיקה לי מעמד נפלא, גם בלי הצורך לנקות אותה.

בניהו2000

New member
אני קניתי מביתילי

לפני מספר שנים, את הספה הכי פשוטה שלהם (שבמקרה הכי אהבנו), עם בד דמוי עור הפוך, בצבע חום שוקולד, עם מין קשקושים כאלה כמו עור מקומט. יש לנו אותה כבר כמה שנים, עם תינוקות וילדים קטנים. אוכלים בסלון, מציירים בסלון, ונראה נהדר.
כשבחרתי זוכרת שחשבתי שאפילו כתמי פיפי (לא עלינו) לא יראו על זה.
אז פיפי ב"ה לא היה, אבל מים שנשפכו כן, וטושים כן, ובטוחה שאם אפשר היה לראות אז הספה כבר ממש מטונפת.
אבל באמת שלא רואים כלום. הספה עצמה כבר שקועה, אבל הבד הסתבר כבחירה מצויינת.
כמה קשקשתי, אבל שורה תחתונה, הצלחתי להתחמק מהאימפלה (שגם אני לא אוהבת אותו) ולבחור בד שנשמר מצויין.

IrisKRDesign

New member
אני ממליצה על בד מתנקה

יש המון בדים כאלה בשוק היום.
אם תבחרו דוגמא או צבע כהה לא אמורה להיות בעיה.

hadarfl

New member
המון תודה לכולם

הדילמה עדיין קשה אבל עזרתם לשפוך אור על היתרונות והחסרונות :)

למעלה