בדילמה רצינית

KOSONNN

New member
בדילמה רצינית

אני לא מבין איך כול הרפואה לא מבינה מה זה ..

השתמשתי בשמפו מסוים לפני שנתיים שגרם לי לגירודים חזקים בקרקפת ובגוף .. הפסקתי להשתמש בו הגירודים פסקו אבל נשאר לי אולי לא באותה עוצמה של גירודים שהשתמשתי עם השמפו אבל הקרקפת שלי כולה נמלים כבר שנתיים זה מרגיש לי אולי כמו פיטריה!! וקסקסים ונשירת שיער.. וגם כול הגוף שלי נמלים לא באופן קבוע אבל מדיי פעם זה תוקף אותי .. ועוד דבר אני מרגיש שהנלמים האלו שבגוף מצתברים במיוחד שאני לובש בגדים מסוג ניראה לי שזה צמר אני חושב .. ואז מרגישים יותר גרד.. אבל העניין שגם בלי הבגדים אני מרגיש תגרד.. בקיצור ניראה לי שנכנסה לי אלרגיה שלא רוצה לעבור וגם ללא סיבה מה אפשר לעשות ? מייאש אותי הדבר הזה ..

KOSONNN

New member
עוד דבר חשוב

הרופא נתן לי תרופא נגד פטריות בקרקפת שמפו וטיפול זה רק הרגיע תמצב מאוד אבל לא יודע ברגע שהפסקתי הכול חזר... אולי אני מרגיש קצת פחות גרד מפעם שעברה אבל עדיין ....... ועכשיו אני משתמש בשמפו alphosyl (אני משתמש איתו שבוע בערך )
ואני מרגיש שזה מרגיע תקרקפת קצת אבל הגרד בגוף קיים !!

הרופא לא יודע במדויק מה שי לי הוא רק מעריך .. אין דרך לדעת איפה הביעיה במקום לנסות 100 מוצרים שונים ?

לא יודע אם זה אלרגיה פנימית או פטריה שגם גורמת לגרד בגוף
פשוט לא יודע מה זה אם צריך אני יביא לכם פרטים הכי מדויקים שיש ..

גרד כללי

במידה וטופלת בתכשירים אנטי-פטרייתיים לקרקפת נראה שרופא העור שלך אבחן סבוראה .. הבעיה הינה כרונית ונראה שהתופעה תחזור בעתיד .. ניתן לטפל בחומרים שונים ואף סטרואידים לקרקפת שלעיתים מקלים מאוד.
לגבי הגרד הכללי, פנה לרופא עור ודרוש לברר תלונה זו .. במידה ואין פריחה בגוף אני לרוב מתחיל עם בדיקות דם.

KOSONNN

New member
ד"ר ערן

המון תודה על התשובה..
הרופא אמר לי או סבואריה או משהו אחר .. בהתחלה הוא נתן לי משהו ניראה לי נגד פטריה .. ורק אחרי זה סבואריה ...
ואני זוכר לפני 10 שנים הרופא אמרה לי שיש לי סבואריה אומנם זה גורם לקצת קסקסים אבל לא גרד מטורף כמו שיש לי ...
אז כנרא זה משהו בנוסף לסבואריה
אני לפי מחקר שעשיתי בעצמי זה ניראה לי משהו שקשור רק לאלרגיה ..
ולמה אני אומר ? יש לי למשל שמפו שיש לו תחומר טרטזין שזה בעצם מעורר אלרגיה שנסיתי אותו אז ראיתי שהגוף שלי מגרד יותר ..
דבר שני כשאני לובש חולצה מצמר (אני לא בטוח שזה צמר אני לא כזה מומחה בלזהות )
אז פאיתום ניהיה לי יותר גרד... אתמול בלילה כול הגוף שלי גרד חזקקק... ישר הורדתי תחולצה ואז הגרד נשאר חלש יותר ....ופשוט לא רוצה לעבור !! יש לציין שבחיים לא הייתה לי אלרגיה משום דבר

KOSONNN

New member
דר ערן עוד דבר

איך אני יוכל לדעת שזה לא אורטיקריה ?
כי זה הכי הגיוני שיש לי את זה ניראה לי ...

סבואריה יש לי זה אני יודע העניין שהרופא אמרה לי שיש לי את זה לפני 15 שנים אבל חוץ מקצת קסקסים לא הרגשתי כלום .
אבל מי אותו זמן שהשתמשתי בשמפו ספציפי שכנרא הייתי אלרגי לשמפו עצמו אז מה שקרא שהגוף שלי אתקיף את החומרים האלו
ופשוט ממשיך להתקיף אבל בצורה יותר חלשה בהרבה אבל אותה הרגשה !
רק שראיתי שלמי שיש אורטיקריה אז יש לו מלא סמנים אדומים וכול מיני ולי אין כלום ...

ובלי שום קשר אני מרגיש שזה מין אלרגיה כזו בגוף

תשובה

אם אין לך תפרחת בגוף כנראה שלא מדובר באורטיקריה.
ממליץ לך לשוב לבדיקת רופא העור המטפל
רפואה שלמה.

KOSONNN

New member
ערן

משהו אמר לי שארטיקריה יוכלה לגרום גם לא לפריחה ... רק לעקצוצים יש דבר כזה ?

דבר שני אני חוזר לרופא אבל אני מרגיש שהכול ניחושים ..

איזה סוג בדיקת דם כדאי לעשות ?

גרד כללי

אני לא מכיר אורטיקריה ללא פריחה.
בכל מקרה אם תרצה חוות דעת נוספת והמלצה לגבי בדיקות דם אני ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא עור במסגרת בית החולים איכילוב.
מרפאות החוץ, תאום תור מול מוקד זימון התורים במספר 036974000.
רפואה שלמה

למעלה