בדילמה ענקית..

לא הגבתי עד עכשיו

אבל עכשיו אגיב -
קודם כל להודעה שאליה אני מגיבה - טוב מאוד שלא סיפרת לו. כל אחת(במיוחד אם לא עובדת) צריכה "תוכנית מגרה" למקרה ש...

לגבי סיפורך,
את חושבת שיש לך מערכת יחסים טובה עם בעלך ונישואים טובים ,אבל גם אם אתם לא נוטים לריב,המקרה הזה הוכיח לך שלא כך הדבר. כשיש מערכת יחסים טובה באמת אז יש תקשורת אלמנטרית:
כשבעל שומע שאימו מסתבכת הוא משתף את אשתו
כשבעל נקלע לצרה הוא משתף את אשתו
כשבעל נדרש לקבל החלטה, וודאי מהותית כל-כך הוא משתף את אשתו
כשבעל מחליט לבצע הוצאה כספית גדולה הוא משתף את אשתו
כשבעל מחליט לקחת הלוואה הוא משתף את אשתו
כל הדברים האלו משפיעים עליך ואם לא הית מגלה במקרה לא הית יודעת.
סמכת עליו בעיניים עצומות והוא בפשטות-ניצל זאת ורימה אותך.
אז את 3 היסודות לזוגיות - אמון,כנות ותקשורת אין לכם. צר לי לבשר לך זאת אבל אין לך מערכת זוגית טובה.נישואים טובים וכן הלאה.
דבר נוסף זה הקלות שבה בעלך פותר אותך ב"בואי נתגרש".
מבחינתי זה איום של יהרג ובל יעבור. יש דברים שלא אומרים אותם. בטח לא כלאחר יד.בטח לא כאיום.זה לא חרב לנפנף בה מעל ראשך כי זו לא אמורה להיות אופציה מבחינתו להתגרש כשהכל כל-כך טוב בינכם - כפי שאת מאמינה.
אני תוהה אם במידה והית אומרת לו בסדר, אני לא מסכנת לא את עצמי ולא את הילדה, בוא נתגרש אם הוא היה משחרר בקלות ואם כן, איך. הרי מזונות הוא לא ממש יוכל לשלם לביתך כשהוא מועיד את כל כספו -מאות אלפים - לאמא שלו לשנים רבות שיגיעו.
(לא הבנתי אם הוא מרוויח 40 אלף כל חודש או שכתבת שהוא לא מרוויח את הסכום הזה)

דבר ראשון היתי פונה להתיעצות עם עו"ד.
כל הזמן ממליצים על נעמ"ת אבל ייעוץ אצלם עולה כסף - 100 שקל לפגישה ועורך הדין שלהם לא מייצג אותך בבית משפט בשעת צורך. עדיף לפנות לעורך דין אזרחי שלא לוקח כסף לפגישת ייעו ובמידת הצורך תוכלי להעזר בו. (ולשאלות קטנות אפשר לפנות גם פה לפורום דיני משפחה, הוצאה לפועל וכן הלאה)

נושא החשבונות הנפרדים מהותי ברמה כזו - אם יהיה עיכול על החשבון שלו לא יהיה לך מה לתת לילדה לאכול.
אם יעקלו לו רכוש - את עלולה למצוא את עצמך בלי מקום מגורים.
מאחר והרכוש שלכם אני מקוה כתוב על שם שניכם, גם אחריך ירדפו נושים.
לכן היתי ממליצה לבדוק
1. האם במידה ויש לכם חשבונות נפרדים ואתם מגיעים למצבי עיקול, איך זה משפיע על החשבון שלך
2. מה ההשלכות של חשבון משותף (יש לי חברה שבעלה הכניס אותם לחובות של מאות אלפי שקלים,הם התגרשו, החוב חולק ל-2 ועד היום יש לה חוב שנפרס לתשלומים.כדי לטוס לחול לאמא החולה הזקנה היא צריכה אישור מבמ"ש, זה חוב שהיא בחיים לא תצליח ולא תסיים לשלם אותו)

מאחר וחמותך מכורה, גם אחרי שבעלך ישלם את חובותיה זה לא יגמר,היא פשוט תצבור חדשים. זה מעגל שלעולם לא תצאו ממנו.

שורה תחתונה, המצב שאת נמצאת בו יוביל אותך לתהום.
אין לך מערכת פתוחה ותקשורתית עם בעלך ואת לא יודעת על רב מה שמתרחש
אין לך אפשרות להביע דעה בנושא
אתם עומדים להיכנס להתחייבויות כספיות עצומות שרק ילכו ויגדלו.

אם הית שואלת מה אני היתי עושה:
היתי מנהלת עם בעלך שיחה רגועה על קבלת החלטות להמשך. דורשת ממנו לשתף את אבא שלו ולמצוא פתרון משפחתי לבעיה.
לא מפחדת מהמילה גירושים. עדיף לי על חיים בחובות עם שוק אפור/שחור שרודף אחרי.זה אותם בריונים רק שאחד עם אישורים חוקיים.
דואגת לעצמי מבחינה כלכלית - אם את סומכת על אחותך תתחילי להעביר כספים לחשבון המשותף שלכן שיהיה לך לשעת צורך.

mykal

New member
מסכימה לגמרי עם דבריך,

יש רק ענין אחד שיכול לתקן כמעט הכל--
והוא ההודעה לאבא של בעלה על המציאות העגומה שיצרה אשתו.
כל המשפחה המורחבת צריכה לשים קץ לבעיה.
אז ורק אז הזוג הזה יוכל להתחיל מחדש לשקם את מערכת חייו.
אחרת זה יגיע בכל פעם מחדש.

הדסהש1

New member
תלכי מהר ליעוץ כלכלי

שלא תהייה לך בעיה במקרה שבעלך יעזב אם בעיות כלכליות ולא יהיה לך מקור פרנסה
לך ולילדה.תעקבי אחר ההוצאות בבנק שלא ימשך את כך כספכם?ואולי קודם תגשו לגישור.
אם הוא אוהב אותך ואת הילדה זה כדאי.שלא יהיה מאוחר מידי

אני לא בטוחה

שכל המשפחה צריכה, כי כבר עכשיו גיסתה התנערה מאחריות לנושא. לדעתי בכלל אין כרגע סיבה שהילדים יהיו מעורבים. בעיני זה גם מבחיל שאמא מסבכת את הילדים שלה בחובות.
היתי מעדיפה להתאבד ולא להפיל על הבת שלי חובות של מאות אלפי שקלים. בעלה כן צריך להיות מעורב. יש להם נכס שאפשר למכור, והוא צריך לוודא שלאשתו לא תהיה גישה לכספים, כרטיסי אשראי, ושתלך לטיפול.
לתת לה פנקס צ'קים של הבן זו פשוט חלמאות.

(עצוב לי לציין שרק לאחרונה בן רצח את הוריו בגלל הסתבכויות כספיים בשל התמכרות)

כפכפית1

New member
מה השאלה?!?

כמובן שתתגרשי!!!!
את וילדיך תמצאו את עצמכם ללא בית ברחוב! ולא בגלל חמתך חולת הקניות אלא בגלל בעלך ההזוי!!!! שמסכן אותכם למען אימו החולה בראש.
אני היתי פותחת חשבון בנק נפרד מהבעל ועושה הכל כדי להתגרש.
זו דעתי ואני מצטערת שהיא כה חריפה, אני מבינה שמדובר במשפחה שלך ובבעל שלך אבל הוא מסכן אותכם מאוד.
גרת פעם ברחוב???? נאלצת לפלוש לבית נטוש כדי לשרוד בגלל מצב כלכלי?
אני כן! חייתי עם אבי מתחת לשיח בגלל מצב כלכלי.
שלא תגיעי למצב הזה, עליך לדאוג לעצמך ולילדיך.
ושהוא לא יאיים עליך בגירושים, את זו שצריכה לאיים עליו.
חצוף בעלך!

lilo4

New member
אני מצטרפת לדברים שכבר נכתבו כאן

הדבר הראשון שהכי מדאיג אותי- נראה כי בעלך עושה הכול כדי להוביל את המשפחה שלהם לתהום כלכלית שלא תוכלו לצאת ממנה, ומפחיד אותי לחשוב שהוא גורר אותך ואת בתכם ביחד איתו.
לא מדובר כאן על הלוואה קטנה של כמה מאות או כמה אלפי שקלים שתקבלו בחזרה בקרוב, מדובר כאן על אלפי שקלים שיוצאים בלי שום שליטה ושום בקרה שלך. נראה כי בעלך שם את אימו במקום הראשון, את חייבת! לשים את עצמך ואת בתך במקום הראשון, וחייבת לדאוג ולהבטיח את העתיד הכלכלי של שתיכן. אני מצטרפת בחום להמלצה לפנות לייעוץ משפטי וכמה שיותר מהר, לפני שיפול עלייך חוב עצום שלא תוכלי לשלם.

ואני מצטרפת בכאב למה שכתבה בלו דוויל- עדיף להיות לבד מאשר להיות עם גבר שלא מכבד אותך, מסתיר ומשקר לך, עושה דברים מאחורי הגב ופוגע באופן ישיר באשתו ובבת שלו. אלה דברים שאסור שיהיו במערכת יחסים, ואני גם המומה מהקלות שבה הוא משתמש בגירושין בתור נשק.
את צריכה לפעול כרגע בשביל לדאוג לעצמך ולעצמאות שלך. אל תספרי לבעלך בשום אופן על הכסף המשותף לך ולאחותך, זה צריך להיות כסף לשעת חירום ואסור לגעת בו כרגע.

יקירתי, תסלחי לי על הדרמטיות והפסימיות בהודעה הזו.
אני מאחלת לך רק טוב ושתצאי מהתסבוכת הזו עם ראש מורם

למעלה