בדיכאון

terra2

New member
בדיכאון

אי אפשר להשיג חמוסים קטנים חפשתי כבר בכל הארץ דבר נוסף, אני רוצה לשים את החמוס באקווריום (נראה לי יותר יפה ואפשר לפקח על האקווריום עם הטמפרטורה והכל -יש לי גם כלוב). עכשיו, בשביל זה אני הולך לשים באקווריום מלמעלה מאווררים של מחשב שיכניסו אוויר לאקווריום וגם מדחום (אולי חשמלי- כדי לבדוק את המעלות והכל) המצע באקווריום יהיה דשא סינטטי- אפשר לנקות אותו כל פעם שצריך. ואבנה לו גם מתקנים בפנים שלא יהיה לו משעמם. מה אתם אומרים? לא נשמע יותר נקי וחסכוני?

terra2

New member
עדכון- התחלתי לעבוד על האקווריום

הנה התיכנון שלי נראה לי דווקא טוב ומאוורר הצעות לשיפצורים משהו יתקבלו בברכה

Sweet Fantasy

New member
Jמוס לא יכול לחיות באקווריום!

זה כמו לשים חתול או כלב באקווריום. חמוס זקוק מינימום לכלוב, חמוס זה לא חייב כלוב בטח שלא אקווריום. מד חום, מזה נחש?

terra2

New member
לא לחיות כולה לישון שמה וכאלה

כשהוא לא בחוץ. עם המאווררים תהיה תחלופה של אוויר גבוה (מצטער שאני משחק אותה מדבר בשפה גבוה אם שמתם לב חחחחחח) ובכך לא תהיה לו שום בעיות בפנים. האקווריום יהיה ממש מאוורר ובפנים אפשר יהיה לבנות לו מתקנים (עם קצת עזרה מדבק סיליקון ופלסטיק כדי למנוע לעיסה של חומרים רעילים). המד חום צריך להיות לבקרה על החום בתוך האקווריום (כדי למנוע חום גבוהה מדי בקיץ וקור חזק מדי בחורף- דבר שלא ניתן להשיג בכלוב. זהו בעצם אני אברר עוד על זה נראה לי שזה יכול לעבוד ממש טוב

אעאעאע מה אתה משוגעעעע

מה זה דגים? נחש? איגואנה? הוא לא צריך שום מאווררים ולא טמפרטורה ובטח שלא אקווריום ואסור לשים תדשא המלאכותי הזה כי חמוס יכול לאכול אותו!!! וגם הטמפרטורה שיש בכל בית רגיל מתאימה לחמוס אלא אם כן אתה עושה שם קור כלבים או שאתה מדליק בקיץ חימום!! זה ממש מיותר מה שאתה עושה, זאת גם די התעללות.חמוס זאת חיה גדולה בגודל של חתול בערך+- ולבנות אקווריום בשבילה דבר רראשון זאת התעללות לשמה!!!! ודבר שני זה יעלה לך הרבה מאוד כסף.הרבה! כי זה צריך להיות בגודל שהחמוסה תוכל להתרוצץ בו ולהשתולל. וגם מה נראה לך שסיליקון חמוס לא יכול ללעוס?... אז תתפלא שכן.וגם, אמרת שזה רק לשינה. ומתי אתה תכניס תחמוס לשם? כשאתה תלך לישון? ואולי לא קראת מספיק בשביל לדעת ששעות השינה של החמוס שונות משלנו, בזמן שאתה יושן החמוס יכול להתעורר ולשחק.בכל מיקרה, אל תעשה את זה, יותר טוב תבנה כלוב, והרבה יותר זול. סליחה על התוקפנות.אני בכלל חושבת שחמוס לא צריך כלוב אלא אם כן משהוא ממש לא בסדר בהתנהגות שלו והוא תוקפני.

terra2

New member
בקשר לדשא טעיתי באמת לא כדאי לשים

אבל בקשר לאקווריום, נראה לי שזה פיתרון טוב במקום כלוב (מה ההבדל אם האקווריום יהיה מאוורר) וחוץ מזה באקווריום אפשר לבנות לו מפלסים וקומות ככה שיהיה לו הרבה חופש פעולה (אקווריום מטר אורך גובה 55.) אני אתחיל לבנות את זה ונראה איך זה יהיה בסוף.

Hawk21

New member
כולם כאן אומרים לך לא לעשות את זה

וכולם כאן מבינים בחמוסים הרבה יותר ממך אז אפילו אל תנסה לבנות את האקווריום ותשיג לחמוס כלוב.

terra2

New member
קודם כל אין לי עדיין חמוס

ונכון שקראתם במאמרים שאסור לשים חמוס באקווריום אבל זה רק בגלל שאין יציאות וכניסות של אוויר באקווריום. דבר נוסף, יש לי שאלה מה נפח הכלובים שלכם? או גודל גם יעזור לי

אתה רק רוצה

אקווריום כמו שרשמת שזה ותר יפה, זה לא צריך להיות יפה, חמוס זה לא דג זה לא ליופי. ורק שתדע שחמוסים מגיעים לכל מקום, ככה שאם הם יגיעו לחוטי חשמל של ה"מאווררים" שלך, אז לא יהיה טוב. הם אוכלים הכל!!! אני לא מבינה למה להסתבך עם מאווררים אם אפשר לשים אותו פשוט בכלוב. ולא הבנתי מה המידות של האקווריום? ובכלוב אפשר לעשות מספר קומות. אני לא חושבת שתבנה אקווריום שהוא באמת בגודל של כלוב. אולי אתה לא ראית מספיק טוב את הגודל של החמוס, שאתה אומר שאתה רוצה לבנות אקווריום, תבוא למפגש, תכיר ותראה.

נכון צודקת

אבל עדיין אנשים שמים את הדגים באקווריום ולא באיזה קופסת פלסטיק. הם שמים אותם גפ ליופי שיראו אותם כי דגים זה דבר יפה. קיצר אני הבנתי תראש שלו הוא רצה שזה יראה יותר אסטתי ואת יודעת אקווריום מזכוכית רואים טוב את החמוס נו כמו בחנויות ששמים את הארנבונים במין אקווריום כזה. אגב היתי לפני שבועים בערך בחנות חיות בראשון והם שמו שם גור כלבים פיקינז נראה לי בתוך כלוב של ארנבונים מסכן כולו בכה.

זה

לא קשור בגודל! צריך כלוב לא אקווריום עם אני הייתי בתוך אקווריום הייתי מתחרפן ומה הבעיה לקנות או לבנות כלוב מה הקטע של האקווריום? ואתה סתם מסבך את עצמך עם כל הקטע הזה של של הטמ"פ בכלוב וכלוב הכי מאוורר שיש. לפי דעתי הכי טוב לקנות אבל אפשר לבנות כלוב אבל לא אקווריום ושוב אני חוזר על מה שאמרו כבר היא לא דג לא נחש ולא איגואנה. אם אתה בונה את האקווריום עדיף לך לקחת זוחל ולא למרמר חיים שלמים של חמוס. והכל נשרם ברוח טובה ושהיה בסוף הכי טוב שיכול להיות לחמוס!!!

terra2

New member
חחחח נראה לך שבכלוב חיה לא מתחרפנת?

לפחות באקווריום אני יכול לסדר לו מקום 5 כוכבים לעומת כלוב (שיש לי נסיון עם מכרסמים בכלובים- אני יודע שזה לא אותו דבר אבל עדיין) שבו יהיה כל הזמן בין הסורגים עם אוויר עומד שגורם להגיינה לא טובה.

...

*מכרסמים זו חייה מאוד שונה מהחמוסים. *אתה עושה מכל האקווריום הזה סיפור לא עדיף לקנות כלוב שכלל בו את רוב הציוד אשר חמוס זקוק לו? *האויר בכלוב לא עומד בו כל הזמן הוא מתחלף דרך החריצים שבכלוב. וחשוב לציין שהחמוסים לא כל הזמן בכלוב(אני חושב שאתה חושב שהחמוסים צריכים להיות כל הזמן באותו מקום) הכלוב משמש ללינה לענישה לאכילה לרביצה ולא לעביר בו את החיים.

zulli

New member
טרריום / אקווריום

אינו מתאים לחמוס!!!!! לשים חמוס בטרריום זה צער בע"ח! טרריום נועד לזוחלים בגלל שניתן לווסת את הטמפרטורה בטרריום וליצור שם לחות חמוס זקוק למרחב גדול - לשטח מחיה, למספר קומות של טיפוס, למשחקים ולבית מאתגר. אולי נשאיר את הטרריום והאקווריום לדגים ולזוחלים - לא סתם ישנם כלובים מיוחדים לחמוסים! אם הם היו מתאימים למחיה בטרריום היו מוצעים למכירה כלובים כאלה. תמיד צריך לחשוב גם על רווחת בעלי החיים כשאנו בונים להם בית!

skarlet ohara

New member
תסלח לי אבל... אתה אידיוט!

בד"כ אני נגד הגישה התוקפנית שנוקטים פה חברי הפורום ורוב הזמן לדעתי הם באמת מגזימים. לא, אבל בפירוש לא במקרה הזה כשבעלי חמוסים מנוסים אחד אחד אומרים לך שאקווריום זה לא מקום ב-כ-ל-ל בשביל חמוס, לא לשינה, לא לאכילה, לא למשחק- לא לכלום. כנראה שלא באמת הבנת בפני איזו חיה אתה עומד, ואני קוראת פה לכל בעלי החמוסים לא למכור לך אף גור שיהיה להם עד שתוכיח לנו שאתה יורד מהרעיון הדבילי הזה ומבין מה זה חמוס. וזה כל מה שיש לי להגיד לך. ואם הייתי יודעת איפה אתה גר, קרוב לוודאי שהייתי באה ונותנת לך בומבה בראש, אולי זה יפתח לך את האוזניים ותתחיל להקשיב ולראות מה האנשים כתבו לך פה בפורום.

למעלה