בדיחה ששמעתי כרגע

הלוואי ויכולתי לצחוק....

אותי זה מעציב.... אפילו מפחידדדדד!!!!!! מדהים אותי לחשוב שמפלגה שהקימה את עצמה על מצע של "שנאת ישראל", ולדעתי דוגלת בכל סממני הגזענות.... תשב בממשלה. ועוד שתיק המשפטים יהיה בידי טומי לפיד. זה מפחידדדדדד!!!!!!!!!! טומי לפיד, רק בגלל מה שאתה.... אני אומרת לך... שבבחירות הבאות בעזרת השם, אני בוחרת ש"ס!!!!!!

סליחה על השאלה ...

תגידי, ש"ס זאת לא מפלגה גזענית?? או שרק מי שלא נותן שוחד למפלגות ספרדיות, רק הוא נחשב לגזעני??כי חשבתי לתומי שהשם ש"ס נובע מ"ספרדים שומרי תורה" אז מי הגזעני פה?? ובכלל הצחוק שלי נובע מסיבות אחרות...

אם נכנסנו לזה....

אז אולי תסביר לי.... כיצד הגעת למסקנה שמפלגת ש"ס גזענית? חשבת אולי שהמפלגה הזו הוקמה משום הגזענות שמופנית כלפי הספרדים במדינה הזו? או שאולי נוח לטאטא את הכל מתחת לשטיח ולומר... "אין אפלייה במדינה הזו". צא וראה מי הן השכבות הנחשלות במדינה הזו.... צא וראה את תושבי עיירות הפיתוח... צא וראה את כל נתמכי הסעד... רובם ספרדים!!!!!!!! ואלה שלא... הם עולים חדשים. האם יש לך מושג מה הביאה המפלגה הזו לאותם ספרדים? מעט גאווה, כן, מעט גאווה! ומה זה עניין השוחד? האם אתה חושב שאני מוטרדת "מהשוחד" כביכול שלא ייתן טומי לפיד לפלגות החרדיות? אני לא מוטרדת מכך! אני מוטרדת מכך שיישב לו שם שר בממשלה שמצהיר בגלוי: "אני לא אשב עם חרדים!" ואני מוטרדת מכך שאנשים אינם מזועזעים מכך. שנה את חוק טל... גייס את החרדים לצבא! מקובל עליי!! אבל אל תפסול יהודים! אין יהודים טובים יותר או פחות! כל העם הזה יהודי! האם זו ממשלת אחדות? אחדות של מי? של גזען פאשיסט? אני מזועזעת וכואבת! אז כן.... בבחירות הבאות... אני מצביעה ש"ס!!!

או קיי אם נכנסנו עכבר אז נמשיך

מפלגת ש"ס הוקמה בגלל הגזענות של החרדים האשכנזים, אשר הקציבו לתלמידים הספרדים מספר קטן של מקומות בישיבות ה"נחשבות" על הרקע הזה התקוממו הרבנים הספרדיים, והחליטו להקים מפלגה גזענית ספרדית שתהווה "קונטרה" לגזענות החרדית האשכנזית. אני אישית מתנגד לכל המהלך הזה, כי אם תשימי לב, כל ה"ספרדים" כמו דרעי ודומיהם, למדו בישיבות אשכנזיות, וסיגלו לעצמם מנהגים אשכנזיים, כמו לבוש מימי העיירות הפולניות, או את השפה האידית, שבה למדו בישיבות ההם, ואני חושב, למה לא ילבשו את התלבושת שאבותיהם לבשו במרוקו ?? למה ?? האם הם מתביישים בעברם??? מה רע בגלביה ובתרבוש, כמו הרב כדורי ?? זהו הלבוש הספרדי האוטנטי, ולא התחפושת שבה הם מתגנדרים, כל אנשי ש"ס, בחליפות ורסאצ'ה שלהם, והם מעיזים להציג את עצמם כמגיני השכבות החלשות סליחה על ההתפרצות, ותודה על ההקשבה...

אדוני אל שאני מסכימה אבל החליפות

שכולם חושבים שהם של ורסאצ'ה הם מפולגת וזה בדוק!!!!!!

מסכימה איתך....

לכן הוקמה ש"ס! מתוך הגזענות האשכנזית החרדית, נכון! לא אמרתי שאין גזענות גם באליתה החרדית. כך היא הוקמה, אולם לדעתי היום היא מייצגת שכבה של ספרדים די רצינית שאינה לובשת חליפות ורסאצ'ה. אבל בוא אומר לך משהו... אני עוסקת בחינוך, ואני רואה בשטח כמה מועדוניות הקימה ש"ס לאותם ילדים מעוטי יכולת ללא תשלום כמעט.... ש"ס עשתה את העבודה שאף ממשלה לא עשתה עד כה. ארוחות חמות, לינה, עזרה בהכנת שיעורי בית... וכן... גם יהדות!!! אני מכירה כמה אנשי חינוך של ש"ס שלא קבלו משכורות חודשים שלמים והמשיכו לעבוד! ואני יודעת כמה זה קשה לעבוד ללא משכורת. אני שעובדת במשרד החינוך מצרה על כל שביתה של המורים בגלל אי תוספת כזו או אחרת. אתה זוכר את השביתות? בש"ס אין שביתות! בש"ס אין "חופש גדול" של חודשיים שבו הורים צריכים לטלטל את עצמם כדי למצוא סידור לילדים בתשלום מופקע שגובל בגזל. כל חברי הכנסת של ש"ס שרתו בצבא!!!!!! ועד כמה שידוע לי, שרתו ביחידות מובחרות יותר מטומי לפיד ומרעיו. ולגבי התלבושת.... אין רע בגלביה ותרבוש.... אבל מדוע שלא ילבשו חליפות ורסאצ'ה? משום שהם ספרדים? האם כל הספרדים צריכים להמשיך ולהנציח את עברם? העולם משתנה... גם בצורת לבוש ואופנה.... אבל רק הספרדים צריכים להישאר בגלביה ותרבוש. האם אסור להם לבחור את צורת לבושם? הם לא מתביישים בעברם, האמן לי! וכל עוד הם הולכים בכיסוי ראש וציצית, אני בטוחה שלקב"ה אין בעייה עם צבע וצורת לבוש.

Crossface

New member
זהו, אני מצביע ש"ס פעם הבאה

או שלא

האמת אני לא מצביעה ש"ס אף פעם

אבל מאוד הרבה יוצא לי להתכחך בניהם כמו ארועים פרטיים. והם כולם נחמדים שהם נייטרלים... לא בכנסת. ומיד שרוצים להראות את מטה ש"ס אז נופלים על הגיס שלי ומראים מראיינים אותו לגביהם בטלויזיה. אז דרכו אני מכירה אותם טוב.

טוב שיש בינינו הסכמה כלשהי

בקיצור, ש"ס סיימה את הקריירה, בלי מנעמי השלטון, היא לא תחזיק מעמד אפילו חודש, ודרך אגב כל מה שהזכרת כאילו לזכותה של ש"ס, מומן על ידי כל הציבור, החילוני במיוחד, וזה הרקע שבגללו טומי לפיד הצליח לצבור כוח, נקעה נפשו של הציבור הישראלי, מהזרמות הכספים ל"חינוך" של ש"ס, לשטיפת המוח האינטנסיבית, המזכירה את השיטות של האיסלם הפונדמנטליסטי, ראה החמאס במחנות הפליטים.כי ה"גזענות" של ש"ס קיימת רק בראשהם ומוחותיהם הקודחים של ראשיה, למעשה אין היום גזענות בכלל במדינת ישראל, ראי כמה ילדים הם בני זוגות מעורבים, והזהות הגזעית טוטשה זה מכבר... עובדה זו לא מתיישרת עם הקו הפוליטי של ש"ס, ולכן הם דואגים מדי פעם לשלהב את מדורת האיבה, ולהכריז על אפליית הספרדים.. וזאת האמת, ש"ס חיה מהגזענות, ללא ה"גזענות" אין לה מה למכור..

בוזגלו יקר.... ../images/Emo13.gif

ש"ס לא סיימה את הקריירה..... היא תשב באופוזיציה ותחכה בסבלנות.... 11 מנדטים זה לא מעט! ועוד אם נתחשב בקול שלי בבחירות הבאות.... ובקול של קרוסי...
אני שלא הצבעתי ש"ס, אצביע ש"ס בבחירות הבאות! ואני מכירה עוד כמה אנשים ששינו את דעתם בעקבות מפלגתו הגזענית של טומי לפיד! ש"ס מפעילה שיטות של איסלאם פונדמנטליסטי? החמאס במפלגות הפליטים? כואב לי הלב רק לכתוב את המשוואה הזו. איך אפשר בכלל להשוות? אתה יודע בוזגלו? כל הזמן מדברים על כפייה דתית.... כל הזמן "נלחמים" נגד הכפייה הזו כביכול... האם יש לך מושג מהי כפייה חילונית? אני בספק אם אי פעם חווית אותה. אתה יודע למה טומי לפיד הצליח לצבור כוח?? בחלקו בגלל מסע פרסומת מוצלח.... בחלקו כי העם מבולבל ומיואש.... ובחלקו הרב כי אנשים פוחדים... הם פוחדים מאותו המראה היהודי השחור הזה.... הם פוחדים שהשחור הזה ישתלט להם על הנוף הארץ ישראלי... כבר שמעתי שקוראים להם "ג'וקים"..." ושמעתי שקוראים להם "פארזיטים..." ושמעתי שקוראים להם "אוכלי חינם...." "ואוי, כמה ילדים הם עושים...." אוי כמה הם פוחדים! כמה זה מפחיד לראות זרם לא קטן של יהודים שמאמין בדרכו, שחזק באמונתו, שמנסה בכל כוחו לחיות בדרכו. והפחד הזה הקים את המפלגה של טומי לפיד... זה הפחד!!! ואתה יודע מהיכן נובע הפחד הזה?? מבורות, רק מבורות!!! ואני שואלת אותך... האם אתה באמת מאמין, אבל באמת מאמין, שהחרדים מפריעים לך להיות חילוני??? האם יש משהו בחייך שאתה רוצה לעשות בתור חילוני ואתה לא יכול? ש"ס חיה מהגזענות??? אוי לאן הגענו! ש"ס חיה מהגזענות.... ומפלגה של 15 מנדטים שבראשה עומד הגזען הגדול ביותר במדינת ישראל יושב בממשלה.... והעם מחריש.

אוקי.... אתן לך כמה....

רוב תכניות הבידור בטלוויזיה מוצגות בערבי שישי.... רוב ההופעות של זמרים וזמרות שאני מאוד רוצה ללכת אליהן מציגות בערבי שישי... כדי לחיות חיים אמיתיים של שמירת שבת אמיתית ושקטה ע"פ אמונה יהודית, יש לפעמים לחיות בתוך "גטאות" כמו בבני ברק ומאה שערים בירושלים.... האם יש לך מושג מה זה בעבור אדם דתי לחזור מבית כנסת בערב שישי, ולחצות כביש שבו נוסעות מכוניות? מקומות עבודה מוגבלים לאנשים דתיים בגלל עבודה בשבת. מוגבלות בבילוי במסעדות בגלל חוסר בכשרות. ויש עוד לא מעט שגובלים אפילו בגזענות של ממש.... המדינה שלנו היא מדינה חילונית בוזגלו... שלא יהיה לך ספק!

לא שכנעת אותי

תגידי, בברוקלין אין תנועת מכוניות ??ולמה שמה זה לא כפיה חילונית?? ומה עם הרחובות שנסגרים בשבתות ?? להזכיר לך ?? עוד לא שכחנו איך בשם קדושת השבת, אברכים חיללו אותה בזריקת אבנים על מכוניות עד כדי סיכון חיי אדם, שלא לדבר על חילול מצוות שמירת קדושת החיים. פיקוח נפש, זה רק שמדובר על חרדי ?? חיי החילוני לא נחשבים ?? מה זה אם לא גזענות ?? ולידיעתך, אני כן יודע מה זה לחזור מבית הכנסת, ולא הפריע לי מעולם שמישהו אחר חילל את השבת, זה עניין בינו לבין אלוקים, אני לא העורך דין של אלוקים, הוא יודע להתחשבן לבדו יפה מאד, הוא לא צריך את ש"ס או את החרדים ש"יעזרו " לו. ולעניין המסעדות, מה זה עניינך מה החילוני אוכל ?? תאכלי לך אוכל כשר, אף אחד לא מונע זאת ממך, אבל למה מישהו אחר חייב לאכול כמוך ?? ראי דבריי הקודמים בקשר לאלוקים שיודע להתחשבן... לעניין ה"גטאות" מי שגר שם גר שם מבחירתו, אל תנסי אפילו לרמוז, שהמדינה מאלצת אנשים לגור במקומות נגד רצונם,

בוזגלו....

תרשה לי לסגור את "הוויכוח" בינינו בציטוט מן הסידור: "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד. ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד. ואהבת את ה' אלוקייך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך. והיו הדברים האלה אשר אנוכי מצווך היום על לבבך, ושננתם לבניך ודברת בם בשבתך בבתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך, וקשרתם לאות על ידיך, והיו לטוטפות בין עינייך, וכתבתם על מזוזות ביתך. והיה אם שמוע תשמעו אל מצוותי אשר אנוכי מצוה אתכם היום לאהבה את ה' אלוקיכם ולעבדו בכל לבבכם ובכל נפשיכם. ונתתי מטר ארצכם בעתו יורה ומלקוש ואספת דגנך ותירשך ויצהרך, ונתתי עשב בשדך לבהמתך ואכלת ושבעת. הישמרו לכם פן יפתה לבבכם וסרתם ועבדתם אלוקים אחרים והשתחויתם להם, וחרה אף ה' בכם ועצר את השמים ולא יהיה מטר והאדמה לא תתן את יבולה ואבדתם מהרה מעל הארץ הטובה אשר ה' נותן לכם. ושמתם את דברי אלה על לבבכם ועל נפשכם וקשרתם אותם לאות על ידיכם, והיו לטוטפות בין עיניכם ולימדתם אותם את בניכם לדבר בם בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך בדרך ובשכבך ובקומך, וכתבתם על מזוזות ביתך ובשערייך. למען ירבו ימיכם וימי בניכם על האדמה אשר נשבע ה' לאבותיכם לתת להם כימי השמיים על הארץ." ערב טוב!

אהובה.א

New member
עד עכשיו רק קראתי את דבריכם

ויש פה דברים שאני ממש לא מסימה עימם. נכון שהכפיה הדתית נועדה לשמור על צביון יהודי בארץ , אולם למה שיכריחו את אלה שלא מעוניינים בכך? למה שלא יתנו לקניונים ולמרכזי הקניות למיניהם לפעול בשבת? רוב המכירות מתבצעות , אגב , אחרי שעות העבודה. אז למה לא לתת לאלה שלא עובדים בשבת את היכולת "להסתובב" במרכזי קניות ללא לחצי יום יום ובניחותא? מי שרוצה לעבוד בשבת - שיותר לו. מי שרוצה להתפרנס בשבת - שיותר לו. הכפיה ה"חילונית" , כמו שאת קוראת לה - אף אחד לא אמר לך לא לצפות בשידורים. יש היום וידאו שניתן להקליט באיזה שעה שרוצים. שמים את שידורי הבידור בימי שישי בגלל אחוזי צפיה הגבוהים מיום חול. ולכן רובם משודרים בימי שישי. את החלטת שברצונך לשמור שבת - זכותך. אף אחד לא הכריח אותך לעשות משהו שלא רצית . לעומת זאת , ממני מונעים לנסוע בשבת באוטובוסים , חיילים לא יכולים להגיע לבסיסם הרחוק (לרוב ברמת הגולן) כי אין תחבורה ציבורית לפני יציאת השבת. ואז הם נאלצים לתפוס טרמפים. דבר המסכן את בטחונם. עדיין לא ראיתי מקום עבודה המגביל בגלל עבודת שבת. תרצי - תעבדי. לא תרצי - לא חייב. רק שבשבת יש % תשלום גבוה יותר. אבל זה דבר שנהוג בכל העולם. יודעת כמה יהודים עובדים בכריסמס בחו"ל? יודעת כמה כסף הם עושים באותו ערב בגלל שהם עובדים? אז למה לא אפשר ליהודים שרוצים לעבוד בשבת לעשות זאת? ויודעת מה? אם לבחור בין מדינה חילונית ודתית - אעדיף חילונית מובהקת. רוצה חופש בחירה. רוצה להחליט אם לנוח או לעבוד מבלי שאף אחד יחליט בשבילי. רוצה לאכול את האוכל שאני רוצה עם יכולת לבחור את התפריט שאני ארצה. בגלל חותמת אני לא צריכה לשלם הון תועפות במסעדה. ומי כמונו יודעים שבגלל כשרות - מחיר ארוחה במסעדה יכול להרקיע שחקים. ותחשבי על זה

אהובה....

קראתי את מה שכתבת, והאמת היא שהרגשתי בתוכי שעדיף לא להרבות במילים נוספות.... אולי כי זהו וויכוח שרק עם הגאולה יסתיים וכולם יחיו בשלום אחד עם השני. אבל בכל זאת... אני לא יודעת אם הבחנת, אבל הוויכוח התחיל מעובדת כניסתו של טומי לפיד לממשלה ומשם הגיע עד לכפייה דתית וחילונית. אגיד לך משהו אהובה... גם אני אזרחית במדינה הזו... שרתתי אותה לא פחות מכל ישראלי אחר. ואם אמשיך להידבר איתך בסגנון הזה.... גם אני יכולה לבוא ולאמר: אני מעדיפה מדינת הלכה!! את כותבת שאינני חייבת לשמור שבת, ואם אני שומרת זו בעיה שלי ועלי להתאים את עצמי למציאות הקיימת. ואני יכולה לומר לך... מדוע שאת לא תתאימי את עצמך למציאות של מדינת הלכה? אני יכולה לעשות זאת, נכון? אני אזרחית במדינה זו בדיוק כמוך!! מה עושה את הדתיים לאזרחים סוג ב', ומדוע? ובואי אתייחס למה שכתבת סעיף סעיף.... אשתדל...
אני לא יודעת היכן את גרה, אבל אצלנו הקניון פתוח בשבת. לגבי שידורים בערב שישי בטלוויזיה.... מדוע שלא יאפשרו לאדם דתי להינות גם? לא, אנחנו צריכים להקליט בוידאו. למה? ככה! לגבי תחבורה ציבורית בשבת.... אני לא חושבת שאת צריכה להיות מוטרדת.... טומי כבר יפעיל אותה! לגבי עבודה בשבת... לידיעתך, ישנם מקומות עבודה שאינם מעסיקים עובדים שאינם יכולים לעבוד בשבת. למה? ככה! לגבי כשרות במסעדות ולא רק במסעדות, אלא גם בבתי מלון ובבתי הארחה ובכל המקומות לבילוי... את יכולה לאכול ולבלות במקום שיש בו כשרות של בד"צ. אני לא יכולה לאכול ולבלות במקום שאין בו כשרות, גם אם אתפשר על כשרות לא של בד"צ. אין מקום אחד בחוף תל אביב על הטיילת בו אני יכולה לשבת ולשתות קולה, רק קולה. אבל זו בעייה שלי. למה? ככה! לגבי הון תועפות על תשלום של כשרות.... אני אומרת לך שאם היו יותר מקומות כשרים בארץ... היו יותר לקוחות דתיים שהיו באים. אבל אני חושבת שמעדיפים נוף אחר מאלה "השחורים". למה? ככה! אף אחד לא מכריח אותך לחיות ע"פ הלכה, אף אחד! ויותר מזה... את ממש לא צריכה להיות מודאגת... טומי יהפוך את המדינה הזו למדינה חילונית לגמרי! את תסעי בשבת, את תאכלי כרצונך בכל מסעדה.... את תעשי כל מה שחפץ לבך! למרות שאני מאמינה שגם היום את חייה כרצונך. אבל אותי מכריחים להסתגל למציאות שקשה לאורח חיי, קשה לי! למה? ככה! ואם זה לא מספיק.... טומי גם ידאג להשפיל כל דתי באשר הוא. למה? כי טומי רוצה שכולם יהיו כמו יאיר. טומי רוצה שהילדים שלנו יהיו כמו יאיר "הצבר הישראלי הטיפוסי". טומי רוצה שכולם יעשו מה שהוא רוצה. טומי אמר להוריד כיפות.... טומי אמר להוריד ציצית.... טומי אמר לנסוע בשבת... טומי אמר לאכול חזיר.... טומי אמר לא ללדת יותר משני ילדים... טומי יעשה הכל כדי לבולל את העם היהודי... ואנחנו הדתיים נתחבא "בגטאות" כדי לשמור על אורח חיינו, כדי לשמור על ילדינו באורח חיים דתי. למה? ככה! כשבן גוריון הקים את המדינה הזו וכשכל העולם שאל אותו מהי ההוכחה לכך שארץ ישראל שייכת ליהודים? בן גוריון הרים את ספר התנ"ך ואמר: זוהי ההוכחה! ללא ספר התנ"ך.. ללא החוקים הכתובים שנתן הבורא לעם היהודי... אין הצדקה לקיומו של העם היהודי בא"י. ומתי אנחנו קולטים את יהדותנו? כשבאים להשמידנו! בכל דור ודור באים להשמידנו! למה? ככה! ואני כאן יושבת ודומעת וחושבת לעצמי.... מה מטריד את אזרחי מדינת ישראל? מסעדות סגורות בשבת? האם לא מטריד אותך אהובה שטומי לפיד יהודי ניצול שואה שאיבד את משפחתו בשואה, האם לא מטריד אותך שהוא במחי יד פוסל יהודים אחרים? האם לא מטריד אותך ששר המשפטים שלך במדינת ישראל הוא גזען? האם לא מטריד אותך שכאן במדינת היהודים קם לו גזען שהוא נגד יהודים?? אני אישה דתית, אף פעם לא הייתי חרדית... אבל עכשיו אני חרדה, מאוד חרדה!!

מלאך39

New member
יפה כתבה.........

מאוד יפה.... אבל עוד משהו קטן..... לא יקרה כלום ליהדות..... אבל שהחילונים מפסידים את היהדות ואת רגשי האשם שלהם הם זורקים על מי שמוצא ביהדות המון טעם לחיים...לערכים...ולכל דרך אלוהים

היהדות לעולם, לעולם....

לא תאבד מן העולם!! אבל חשבתי שכאן בארץ ישראל, חשבתי שכאן לא תהיה בעיה להיות יהודי... חשבתי שכאן במדינת היהודים אף אחד לא יגנה ויפסול יהודים שחיים על פי אמונה ותורה שקיימת שלושת אלפים שנה. אין לי שום בעיה עם אנשים חילוניים. לעולם לא אסתיר את האמת שלי, אבל אני חיה עם כל היהודים בשלום! ע"פ תפיסת עולמי כל היהודים אחים! "כל ישראל ערבין זה לזה" ואני מאמינה ואמשיך להאמין כל חיי!

למעלה