בדיוק לפני שבועיים

freedom rider

New member
בדיוק לפני שבועיים

בדיוק לפני שבועיים היה כאן דיון על מנהיגים ומנהיגוּת, שהתפתח בעקבות הפרסומת של המרכז הבין תחומי בהרצליה. כזכור, הפרסומת הראתה שני שלטי רחוב, כאשר רחוב אחד נקרא ע"ש בן-גוריון והשני ע"ש בגין. והנה, אותה הפרסומת חזרה, אבל עם רחובות אחרים: הרצל ורוטשילד. ובכן, האם רוטשילד נחשב למנהיג? ואם כן, האם בעוד 100 שנה גם בנקאים אחרים, כרקנאטי ואריסון ייחשבו למנהיגים?

nutmeg

New member
לפעמים

אתה מנהיג את המכונית כי אתה יודע לנהוג. ולפעמים אתה מנהיג את המכונית כי יש לך כסף לדלק.

אלי ו.

New member
הברון רוטשילד הוביל את ההתיישבות

אם רקנאטי ואריסון היו תורמים לישראל עשירית ממה שהוא תרם אז עוד 100 שנה גם הם היו זוכים להכרה.

אלי ו.

New member
יכולתי להתוכח על זה

כי יש סוגים שונים של מנהיגות, אבל התשובה שלי לא היתה מכוונת להגדרת המנהיג אלא להשוואה לרקנאטי ולאריסון שהם "סתם בנקאים" מול רוטשילד שתרם תרומה גדולה, כספית וארגונית, ליישוב בארץ ישראל.

nutmeg

New member
גם היכולת

להשפיע על המנהיג היא סוג של מנהיגות.

hillelg

New member
לא בקונוטציה שלי למילה.

בכולופן, אם נלך לפי ההגדרה שלך, הרי שהיו אינספור מנהיגות במהלך ההיסטוריה. וד"ל ואכמ"ל.

באנו בציפיות מוגזמות

קוטשילד באמת לא נכלל בקטגוריה של מנהיגים ואפילו לא בזו של המתיימרים להיות מנהיגים, אבל הפרסומת... פרסומת היא, ומטבע הדברים שהיא פונה אל המכנה המשותף הנמוך

השאלה היא

אם אתה אמור לבוא ללמוד במרכז הבין-תחומי בגלל שאתה רוצה להיות עשיר כמו רוטשילד, או מפורסם כמו רוטשילד, או מנהיג כמו רוטשילד? ~לו הייתי רוטשילד~

למעלה