בדידות

michaam5

New member
בדידות

שלום לכולם , כמו שאתם כבר יודעים אחי הקטן בן ה-26 חי אצלי בבית ואני מטפלת בו באהבה ובמסירות , למען האמת כמו שכתבתי בשבוע שעבר חל בו שיפור משמעותי , אבל רציתי לשאול מדוע הוא לא משתף פעולה בחיים החברתיים , אני תמיד מציעה לו לצאת איתנו להופעות מגניבות שאנחנו הולכים , אמא מציעה לו לבוא לארוחת ערב בשישי , אנחנו מציעים לו להצטרף אלינו לאירועים המשפחתיים , אבל התשובה הקבועה כמו תקליט היא " לא בא לי אני עייף " !!! נימאס לי מהתשובה הזאת !!! אני מרגישה כאילו הוא לא מוכן לקום מהמיטה מהעצלנות הדוחה הזאת ושהוא מעדיף לטחון סיגריות במיטה ולא לעשות כלום , הוא לא משתף פעולה על מנת קצת להשתפר בחייו החברתיים , אני כבר לא יודעת אם לרחם עליו כי הוא חולה ולהבין אותו , או שלעיתים אני אפילו מתעצבנת בתוכי וזה מממש דוחה אותי , אני לא יודעת מה לעשות , האם לדעתכם יש לזה קשר לתופעות לוואי של הזריקה שהוא מקבל פעם בשבועיים או שמא זאת רק המחלה , או שמא הוא עצלן להחריד !! האם יש מצב שזה ישתפר והוא ינסה לבנות איתנו מערך חברתי ? אנא תשובתכם תודה רבה שהפורום הזה קיים זה פשוט מצוין שיש אנשים טובים לשתף אותם ולהתייעץ איתם מנסיונם שיהיה לנו שבוע טוב עם בשורות טובות ושהשמש תזרח עלינו תמיד

ד קובי

New member
היי ../images/Emo24.gif

ראשית אני מאוד שמח שאת מעדכנת ומשתפת בפורום, ושמח שאת מרגישה שיש לך כאן מקום לפרוק... לגביי ההתבודדות אותה את מתארת אז זה לא משהו חריג, חולי סכיזופרניה בד"כ מתבודדים וקשה להם מאוד להביע רגשות: תסמינים נוספים הם בלבול, אימה ותחושת בדידות או אמביוונלטיות. תסמינים אפקטיביים שכיחים בסכיזופרניה הם תגובתיות רגשית מופחתת עד לחוסר הנאה כללי (אנהדוניה) ורגשות קיצוניים שאינם תואמי מציאות, של זעם, שמחה או חרדה. אפקט קיצוני קשור פעמים רבות גם לתחושה של אומניפוטנטיות (כל יכולות), אקסטזה דתית, פחד מפני התפוררות נפשית או חרדה משתקת. אפקט שטוח או קהה (טווח רגשות מצומצם, קושי להרגיש ולהביע רגש) יכול להיות תסמין של המחלה (תסמין שלילי) או תופעת לוואי של התרופות. את מוזמנת לקרוא גם את המאמר בקישור הבא: http://www.haayal.co.il/story?id=80&NewOnly=2&LastView=2007-02-11%2007:25:37 שולח מכאן חיבוק לעידוד ותנסו להחזיק מעמד...

michaam5

New member
בדידות

היי קובי, האם יש אפשרות שמצב חברתי זה ישתפר בהמשך ושהוא יהיה פחות מבודד "ועצלן" האם ישנה אפשרות לשיפור ולקוות שיום אחד הוא כן יתחבר לאנשים חברתית וישתלב טוב יותר בחברה ויחזור להיות מצחיק ומחובר כמו לפני כן ???????

לקוות זה טוב

יש שיר שאומר לפעמים חלומות מיתגשמים אני מקווה מאוד בשבילו ובשבילכם אבל מינסיוני עם הבן שלי הם אנשים די בודדים הם גם מבודדים את עצמם מאנשים נוח להם בבדידות הזאות כבר א מרתי זה סוג של הגנה אבל עם תמיכה שלך ואהבה ובלי לנסותלדחוף ולהראות שזה לא עושה לך טוב אני מאמינה ש כן הייה שיפור כי אין סיבה שהוא יקצין כול כך היתימציעה לך עוד פעם לפנות לעו"ס הסוציאלית שלו יש להם מועדונים טיולים ומקומות מיפגש תראי מה יש לה להציע לו ז ה אחת הזכיות שמגיעות לו בדרך לשיקום

imaohevet

New member
סכיזופרניה ?

יש הרבה מאוד מאמרים מקצועיים ורציניים בנושא מחלת הסכיזופרניה , המאמר המצורף לוקה בשטחיות בחוסר מהימנות וחבל שהפנית את הכותבת דוקא אליו . מצרפת שני לינקים למאמרים קצרים אך מהימנים המפרטוים את הסימפטומים השליליים אצל אחיה של הכותבת שיסבירו לה את הסיבה להתבודדותו .

מ ה פ כ ן

New member
כל האבחנות האלה...

מאד בערבון מוגבל, המחלה לא דומה אצל שני אנשים, היא מופיעה אחרת אצל אנשים שונים. כל ה"סימפטומים" הללו הם מאד בערבון מוגבל, ובדרך כלל לא מופיעים כולם או חלקם אצל אנשים. יכול להיווצר מצב וזה קורה כל הזמן, שאדם מאובחן כחולה בסכיזופרניה, ולאחר שבוע, שבועיים חודשיים, מאבחנים אותו כלוקה בתסמונת דו-קוטבית. זה לא מדע מדוייק ויש מאד להזהר מהכללות כלשהן לגביי פגועי נפש. מי שמכליל הריי הוא כמנציח הסטיגמה ובתוכה כל האבחנות הללו. אין הפרדה בין גוף לנפש ומקור כל המחלות "הנפשיות" בבעיות נוירולוגיות, או בעיות איזון במוח.

מ ה פ כ ן

New member
ועוד...

החלוקה הזו בין תסמינים שליליים וחיוביים לוקה מאד בחסר. המסקנה מכל מה שאני אומר היא שלכל אחד קצב החלמה, או חזרה לשיגרה יציבה כלשהי אינדיבידואלית. חשוב להקיף את האדם בתמיכה ואהבה, דברים שמשפרים פלאים את התפקוד. יש אנשים שחוזרים לעצמם אחריי שבוע מתום ההתקף הפסיכוטי, ויש כאלה שלעולם לא יחזרו לעצמם. כך שהאבחנה של חצי שנה תסמינים שליליים או חיוביים כאלה או אחרים, היא בולשיט אחד גדול... והכל מנסיון שלי ושל אחרים שאני מכיר, האמינו לי...

שבוע טוב חמודה

כמושכתב חברי המנהל זה חל קאינטגרלי מהחולים היתי מציעה לך חמודה לא להיתעסק עם זה הרב ה ולא לקחת ללב ובטח שלא לרחם על אחיך קבלי אותו כמו שהוא תאהבי אותו כמו שהוא תיתמחי בו אני מציגעה לך שלקחת על עצמך דבר כזה תביני קשה להם עם עצמם וקשה להם יותר במקום אחר עם אנשים במקום שלהם הם מרגישים מוגנים ונוח להם עם זה שהיה לך אחלה של שבוע טוב

למעלה