בדידות

בדידות

אני יודעת שהבעיה הזו נכנסת תחת "צרות של עשירים" - אני לא בודדה באמת, יש לי משפחה אוהבת מאד מאד, אבל משפחה לא יכולה לספק את כל הצרכים החברתיים ולפעמים צריך מישהו מבחוץ. אני כל כך כמהה לחברות אמיצה כזו שאפשר ללכת בה רחוק ולהסיר את ההגנות, להיות *אני*, לשתף ולהשתתף, למצוא תחומי עניין והנאה משותפים, להתקשר כשכואב... אני מנסה ליצור מכנה משותף וזה לא מצליח לי... אנשים אומרים, כן בטח נפגש - אבל לא מוכנים ללכת את האקסטרא מייל של ההשקעה. תמיד אני זו שיוזמת, מנסה, מתקשרת, באה... יש אנשים שנותנים לי להרגיש ברירת מחדל, כשיש שעה פנויה ולא עושים כלום אז אני יכולה לבוא (לזמן קצוב שמדברים בו תוך כדי בטלפון ואז מעיפים אותי). אני חייבת להגיד שלא תמיד המצב היה כך, אבל לפני שלוש שנים עברתי עיר עם ארוסי ולא שמתי לב שהקשרים החזקים דאז נסדקו וניתקו... ניסיתי לשחזר חברויות פה וזה לא הולך, ניסיתי לשמור על לונג דיסטאנס ריליישנשיפ, אבל גם זה לא הולך, תמיד יש משהו יותר חשוב ממני. גם אני בונה את החיים שלי עכשיו, גם אני טרודה בתכניות לעתיד כמו עבודה, גם אני תלמידה, גם אני עובדת, גם אני לחוצה - אבל אני לא מבינה - האם לאף אחד אין צורך בחברות שכזו חוץ מלי? אתמול בערב רציתי כל כך לעשות משהו, ומצאתי את עצמי עוברת נואשות על כל שם ושם פוטנציאלי ביומן שלי ומנסה לקבוע ולהתקשר - ואף אחד, אבל אף אחד! לא יכול היה לעשות משהו. זה באמצע, זה הולך לארוחה משפחתית ואח"כ לדוד ואח"כ להפגש עם רונה ומשה, זה יש לו תופעות לוואי מתרופות, זאתי מתה מעייפות, והרוב במקרים האחרים פשוט לא ענה לי אלא סינן אותי (בםרט אחת שאמרה לי ש"חייבים לעשות משהו ביום ששי בערב, אנחנו כבר חייבים לצאת לדאבל דייט). ירדה עלי מועקה כבדה ועצבות, אני מתחילה לשאול את עצמי אם חברות היא משהו שעדיין קיים או אולי עברה מן העולם והצורך החזק הזה בוער רק בי. כואב.

purple sky

New member
מזדהה איתך לגמרי../images/Emo24.gif

ממש הרגשתי שאת כותבת מתוכי. אולי זה זמן להיות קצת לבד, להתחבר לעצמך... שולחת לך חיבוק גדול! אילת

תותרי עליה כל כך מהר...

הי. כל כך מבין אותך. גם אני הרגשתי תמיד את אותה הרגשה וכעסתי על עצמי על שאני צריך את החברים שלי יותר משהם צריכים אותי, וכעסתי עליהם שלהם הקשר שלנו לא חשוב כמו שהוא חשוב לי... אבל עם הזמן הבנתי שזה טבעי שחלק מהקשרים מתנתקים. וזה טבעי שכשהחיים משתנים גם טיב הקשר משתנה. ובעיקר למדתי שיש כאלה (כמוך וכמוני) שזקוקים יותר לקרבה הפיסית לאנשים שהם אוהבים (להיות ביחד, לדבר כמה שיותר) ויש כאלה שפחות. זה לא אומר שהם פחות אוהבים או פחות צריכים חברים... אני למדתי להתנחם בידיעה הזו. וכן, אני עדיין יוזם יותר ומוצא את עצמי מחפש בטירוף מישהו לעשות איתו משהו (לפעמים לא בהצלחה
), אבל החברות חיה וקיימת בעולם בעיקר כשבאמת צריכים אותה אז על תתייאשי ,ומקוה שתמצאי אותה כמה שיותר מהר. לילה טוב, אייל.

היי לונלי

אל תתיאשי ילדה חברות לא פסה מהעולם היא רק מקבלת גוון ואופן אחר עם השנים וכמו שאת לעיתים עסוקה גם להם יש כל מיני , אולי צריך למצוא את הזמן והחשק המשותפים אז לא להרים ידיים מהר והיי את לא לבד פה

אני ממש מסטולית, ואמצע הלילה

אבל תודה רבה ואמיתית לכם. נעים לקרוא את התגובות. זה מחמם את לבי הקפוא. זה גורם לי להרגיש לרגע פחות לבד.

ryangirl

New member
היה לי תקופה כזו...

והבנתי דבר כזה!! שאת לא צריגה להראות לפעמיים שאת תלויה בחברים, הרצון החזק להיות כל הזמן עם חברים כל הזמן שאת אוהבת את תחושת השותפות ויכול להיות שמפחדת להיות לבד. לפעמים להיות לבד זה לא רע, יש לך את החוויות שלך עם עצמך, ואם את מרגישה צורך לצאת ואין מישהו זמין בסביבה את יכולה לצאת לסיבוב הליכה ברגל ובאתו זמן תעשי ספורט, תתפרקי ותפגשי אנשים, ללכת לחוג או סתם להיות בשופינג שהרי את מטפחת את הגוף שלך וגם נהנת בחוץ... אז תזכרי שלהיות ביחד עם מישהו זה כיף, אבל גם להיות לבד... מניסיון שעכשיו אני נחה לי ביום שישי בשקט בבית...

למעלה