בדידות

בדידות

כשהייתי צעירה (בתיכון) באמת המחלה הייתה כל עולמי. כמה זה עצוב. לא התעסקתי כל כך בדברים אחרים ובגלל זה גם לא הרגשתי בודדה יותר מדי אף פעם. איזו רמאות חולנית.
אבל הנה עכשיו יש לי קצת דברים אחרים בחיים, ואני מרגישה כאילו כל מה שלא הספקתי לעשות בגיל 15 ו16 ו17 נותר גם עכשיו. כאילו אין לי שום יכולת להתחבר עם אף אדם ואני באמת כל כך בודדה. כאילו כל הבדידות מכל השנים הצטברה ללילה הזה, לרגע אחד.
והכי הכי עצוב הוא הריקנות שהפעם בעצם אין שום מחלה שתמלא אותי- שזה הרי דבר טוב, כביכול, וגם ההכרה הכואבת שנדמה גם שאין שום אדם שימלא אותי.

ואם אני רק פוגשת מישהו ישר אני רוצה לספר לו הכל, כל מה שלא סיפרתי לאיש כבר כל כך הרבה זמן, אבל אף אחד הרי לא רוצה את זה, אף אחד לא רוצה להיות סוציאלי של מישהי אחרת.

וזהו.
זה מאוד בודד להיות חולה, ואפילו בודד יותר להיות כבר "בריאה".

מאוד מאוד בודד, מזדהה איתך

יש הרבה בדידות בעולם הזה.

המחלה מגנה עלינו מהתמודדות עם הרבה דברים קשים,
ולכן הרבה דברים הופכים להיות קשים יותר כשאנחנו בתהליך החלמה ומוותרים על ה"הגנה" שהיא נותנת לנו.
מרגישים פתאום הכל בעצמה גדולה יותר.

כאן אפשר לכתוב, יש כאן מקום לדברים האלו שאין איפה לספר,
ואני מקווה שלהיות חלק מהפורום יגרום להרגיש קצת פחות בודדה.
בשבילי זה ככה.

זה נכון, אבל אנשים משתמשים אלה באלה

כל הזמן. וגם לך מותר. זה לא אומר להפוך אותם לעובדים הסוציאליים שלך, אבל המינון הנכון של שיתוף, בעיקר כשהוא הדדי, יכול לגרום לך להרגיש קצת פחות בודדה. אל תוותרי כי מה שיש לך לשתף הוא "גדול" יותר, או דרמטי יותר. אפשר להפיג בדידות וליצור קשרים שיהיו באמת משמעותיים גם אם יש חוסר איזון בין החוויות. באמת.

jellybelly1

New member
מכירה את זה

ההפרעה אצלי עדיין פעילה. אז האשליה שטוב לי בלבד ואני לא זקוקה במיוחד לאנשים עדיין עובדת עליי.
אבל אני זוכרת את עצמי בתקופות אחרות כשהייתה הפוגה מההפרעה, בניסיונות המגושמים האלה ליצור קשר, שופכת בפני אדם תמים את כל סיפור חיי
פשוט מאוד זקוקים לאינטימיות ומחפשים את הדרך הקצרה והמהירה ביותר ליצור אותה. אבל זה מסוכן כי זה הופך אותנו לפגיעים והרבה פעמים מול אנשים שהם לא מתאימים ולא נכונים לנו.
צריך לכבד את עצמנו מאוד ומהמקום הזה לשתף במידה ובעיתוי הנכון, כשנוצר אמון.

כתבת את מה שאני מרגישה

כ"כ בודד...כל הזמן...
עברנו דירה לפני כמה חודשים ממקום שהיינו גרים בן 9 שנים, ולא נשארתי בקשר עם אף אחד. גם בלימודים, אני לגמרי בודדה.
זה באמת מאוד קשה...

למעלה