בדידות

בדידות

לפעמים אני חושב לעצמי.למה?למה להיות בודד?אצא לעולם הגדול שם אצור לעצמי חברים וחברות אהנה מהעולם הגדול והשפע שבו.אך ישר נזכר אני.האושר האמיתי והנצחי נמצא בדרך התורה.מקווה שחיזקתי מישהו.ואם כן הרי זה שכרי.לילה טוב

חיזקת את עצמך..

זה העיקר. אבל לא שכנעת מישהו, אפי` לא הסברת, אלא קבעת עובדה שזה יותר כיף..

כשאדם אומר דברים אלו לעצמו בקול

הוא מסייע לאחרים! הקדוש ברוך הוא אומר לעם ישראל "בני הגביהו קולכם כדי שישמעו חברים" - מסביר המדרש שני פירושים: א. הגביהו קולכם, כדי שישמעו חברים = ישראל ב. כדי שישמעו חברים = המלאכים. בין ובין כך, כשאדם מתחזק בקול, וודאי שהוא משפיע על אחרים ומקדש שם שמים. אבל אני אנסה להסביר את דבריך, כדי שיבינו חברים: בעולם הגדול ישנן הרבה הנאות חומריות, כרגע הם נראות מושכות והם קלות להשגה. כשאדם יודע ומכיר שיש לו משמעות בעולם, הוא מבין שהנאה חומרית אחת לא נכונה יכולה לגרום לו לאבד את המשמעות ותיאבד ממנו את התכלית. ובזה התגברת.... אשריך וטוב לך - אשריך בעולם הזה = שאתה זוכה להנאה פנימית וטוב לך לעולם הבא = שתזכה לרב טוב הצפון. מקווה שהסברתי את דבריך ולא טעיתי. בהצלחה

עדיין זה לא מספיק..

אתם משכנעים את עצמכם שזהו האושר הנצחי אז בטוח שיהיה לך כיף ללמוד אם מאז שנולדת הכניסו לך בראש שזהו האושר האמיתי והנצחי.. זה ששאר ההנאות הם חולפות. אבל מי אמר שלימוד תורה יותר עושה אושר אמיתי יותר ממי שעושה איזה עבודת מחקר על תורת המספרים??? תשאלו את המתמטיקאים הכבדים..

אתה שואל יפה

א. אתה צודק, כי זה מה שחינכו אותי. חונכתי להאמין בקל אחד.. ובתורה אחת.. וכיווןם שאני מאמין בו, אני יודע היכן האושר מונח. ב. אני מאמין אחרי שחקרתי ודרשתי.. אחרי ששאלת שאלו, העליתי תהיות.. וכיום אני יודע שיש אלוקים והוא נתן לנו תורה והאושר הגדול בחיים נמצא בעולם שלי באמצעות ההוראות שהעניק לי יוצרי. "וידעת היום והשבות אל לבבך... כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו".

אז אני מבין אותך

אבל איך אתה יודע ששאר הדברים הם לא אושר נצחי לפחות כמו האושר שלך? כל זה בהנחה שהאמונה שלך היא באמת נכונה.

לא ייתכן

הנאה חומרית היא הנאה רגעית. כל עוד אין סבירות שההנאה תישאר לנצח, היא לא תישאר!! אין שום סיבה שהנאה חומרית תישאר לנצח... כל הנאות העולם הינם הנאות ניצחיות, אם אני משתמש בהם כפי שכתב היוצר בספר הדרכה שהעניק לנו בחסדיו המרובים, כיוון שהוא נותן לנו את הנצחיות.

בכלל מ`זה הנאה נצחית?

יש כיף שנמשך הרבה זמן ויש כיף שבא והולך. ואם אני מגיע לאושר בדרכים אחרות מה קשור להגיד לי שהנצח נמצא אך ורק במקום אחד..

כלומר,

שהשאלה מה הוא אושר!? האם כייף הוא אושר? מה ההבדל בין הנאה לתענוג? כשתענה על שאלות אלו, תקבל תשובה לשאלתך!

אתה מתכוון להפריד בין הנאה

לסיפוק תאוות. את`זה אני מבין שסיפוק תאוות זה לא אושר אלא רק מגדיל את סף הרגישות של התאוות והשתוקות לתאוה גדולה יותר. אבל אני מדבר על דברים שבאמת נותנים סיפוק לבנאדם.

הבאתי כבר מקודם..

לדוגמא: אנשים שיושבים במחקרים ומצליחים למצוא הרבה פתרונות מדעיות או פילוסופיות.. אז הם מרגישים שהם עושים טוב בעולם.. ויש להם סיפוק מכל רגע קיומם עלי אדמות.

חחח היית מת..

הפרופסורים החכמים והמתוחכמים האלה, יושבים ומחכים לסוף היום, יושבים ומחכים לראות את האישה, את הבית.. לצאת ממקום העבודה שאליו הם מחוייבים.. תאמין לי שכשהם יושבים עם עיתון על החוף, משתזפים ומפצחים גרעינים, הם נהנים יותר! האושר בתורה זה תענוג אמיתי, תענוג שמספק את הנשמה.. נותן אושר.. אחרי שתירצת קושייה טובה יש לך סיפוק לכל היום ולא רק בגלל המחמאה מהרב`ה.. בעצם, אתה בטח בחור ישיבה, אני לא צריך להסביר לך את זה..

אותם פרופסורים חסרי סיפוק!

א. כיוון שכל חייהם הם רוצים להשיג עוד וכל עוד לא השיגו עוד... הם לא יבואו על סיפוקם! והם לא רגועים. ב. סיפוק נצחי, הוא משהו שנשאר לאחרי המוות, הפרופסורים נהנו במה שעשו כאן בעולם, בעתיד לבא לא ישאר להם מזה כלום ויאמר להם "כל מה שעשיתם לצורך עצמכם עשיתם".

תגובה/תגובות:

א. ישנם הרבה שאכן משיגים תוצאות. ולא נכון לומר שכולם מתים לפני שעשו משהו. וגם בתורה תמיד יש שאיפות ליותר אלא אתה תגיד שגם בעצם הלימוד העכשוי שממנו שואפים לעוד יש הנאה, אז גם בצד השני יש הנאה.. תפתור פעם חידה רצינית... ב. זה שבעולם הבא אני יקבל או לא יקבל (אם בכלל.. ) שכר זה לא קשור בכהוא זה להרגע אם אני נהנה או שלא.. אני מדבר על עכשיו אם אני נהנה...

שומר 23

New member
חקר אני לא מבין אותך..

תאמר לו פשוט שזו חלק מהאמונה שבה חונכת ובדקת אותה והיא אומרת שיש תכלית לבריאה הוי אומר חיי נצח ולמרות שהוא צודק שגם הם יש להם סיפוק זוהי אמונתנו ואינו דומה סיפוק שנובע מאמונה לסיפוק אחר כך נראה לי..

אם שמת לב

אז זהו שחקר כבר אמר את כל החידושים שחידשת... הנדון היה מהי הנאה נצחית ומהי לא הנאה.. נצחית..

למעלה