בדידות

שומר 23

New member
אז זהו שאמרתי

שהנאה שנובעת מן האמונה זוהי הנאה נצחית הוי אומר הנאה רוחנית נצחית שאינה רוחנית אינה נצחית.. או שלא הבנתי את כוונתך..

מלל מעניין..

לא`דע מ`זה רוחנית=נצחית.. אפי` אם הייתי רוצה להשתכנע מדבריך היה לי מאוד קשה..

אני רואה שלא קיבלת תשובה מחקר עד כהא

אז תרשה לי להתערב: אתם מדברים על אושר ביהדות וישר קופצים לדף גמרא. מי אמר שכל האושר של היהדות שמור בלעדית ללומדים? מה, הנשים היהודיות יושבות מדוכאות בבית? האושר ביהדות הוא מעצם הקירבה לבורא עולם (שהיא לא פועל יוצא של היותנו "חרדים", אלא של "עבודת ה'" אישית של כל אחד ואחד). לפני שמחפשים את המקום בו יש הנאה ואושר, יש לחפש את המקום בו יש אמת. יכול להיות שיש מקומות בהם יש הנאה אבל אין בהם אמת, אז מה הטעם בהנאה הזאת? ראשית, יש להגיע למסקנה שהיהדות אמת, אחר כך אין שאלות לגבי האושר. לסיום, אתה הרי מבין שזה טפשי שה' יעשה רק את עבדיו מאושרים ואת כל היתר עצובים, מדוכאים, מסכנים ואומללים. אז האמת של היהדות תהיה שקופה וליצר הרע לא יהיה איפה לעבוד. ברור, שעל פניו זה נראה שגם במקומות אחרים יש אושר. אבל מה, לא צריך לחפש את האושר אלא את האמת, כאשר מוצאים אותה אז ממילא מוצאים גם את האושר האמיתי! הרבה אושר בחיים!

את הראשונה שמתחילה לדבר לעניין..

אני מתחיל להבין שמי שמאמין אז ההרגשה שהוא קרוב לאלוקים היא עושה לו סיפוק אז זה שווה למי שיש לו איזשהו אידיאל מסויים והוא מרגיש שהוא עושה את מה שהוא צריך לעשות.. אך פה מצטרפת הטענה שלך שהצד הראשון הוא אמת. אז יופי, אם אני מסכים איתך בנקודה של האמונה אז כל דברייך אמת..

יופי, אז מובן שהשלב הראשון הוא להאמין

ובשביל להאמין לא צריכים להיות פתי - אלא לבחון את הדברים. מה שחינכו אותך זה בסיס למה שתאמין. אבל האמונה עצמה צריכה להיות בלעדית שלך. אתה צריך לדעת (!) שיש בורא עולם. צריך לדעת (!) שהתורה אמת, וכן לדעת (!) שהמסורת הינה ללא פגם, ואחר כך להאמין במה שהידיעה מחייבת להאמין (כלומר, דברים שאתה לא יכול לדעת אותם, אבל הדברים שאתה יודע שהם נכונים - אומרים). תלך ללמוד את הנושא. תקרא ספרים, תקשיב להרצאות (גם כאלו שמיועדות לקהל חילוני אקדמי), ואם יש לך שאלות - יש ברוך ה' את מי לשאול. בהצלחה, חיים מאושרים.

תודה תודה..

אני לא באתי להשתכנע אלא רק רציתי להגיב על תחילת השרשור שהוא ניסה לומר מה האושר והוא חשב שכל מי שקרא את דבריו מיד עזב את כל הדברים והלך לתפוס גמרא..

לא משנה חקר או מישהו אחר

דוקא זה לא היה חקר שהתחיל עם זה.. אבל לא סבלתי שאנשים אוהבים לזרוק הגיגים שהם בעצמם לא יכולים להסביר ולהוכיח את פשרם.. לא ניסיתי סתם להתנגח אלא להבהיר את הנושא..

שומר 23

New member
לא אוייש בכלל..

אני אחד מהמישהוהים האחרים שמאוד נהנו מהדברים ואני מודה על כך.

שומר 23

New member
מישהו בא

והסביר בצורה מצוינת את הדברים עד כדי שהשתכנעת.. ואתה בא פתאום וטורף את הקלפים עם לא באתי להשתכנע.. אז אתה משוכנע???

רגע,

הבנת ממני שההנאב שביהדות היא מדף גמרא?? נכון, אני טוען שאין יותר מתוק מדף גמרא, אין לי כעת הוכחה לוגית לזה.. אבל היהדות היא לא דף גמרא! להיפך, דף גמרא הוא חלק מהיהדות. לכן, כשדברת על תורה, לא הבנת את כוונתי! דברתי על האושר מהיהדות.

למעלה