בדידות!!!

בדידות!!!../images/Emo10.gif../images/Emo13.gif

שלום לכולם... מלא זמן לא כתבתי.. (התגעגעתי) רציתי לכתוב על נושא ששמתי לב מעסיק ככה את כולנו לאחרונה,או שתמיד העסיק ורק לאחרונה שמתי לב שהרבה אנשים כותבים עליו, ניחשתם נכון-"בדידות" איזו מילה קשה,אני אישית חושב שכבני אדם כולנו חווינו פעם או אפילו הרבה פעמים את הרגשת הבדידות,ההרגשה הרי כלכך מוכרת,פוגשים אותה במגוון סיטואתיות בחיים,לדו"ג שהולכים לישון בלילה ואתה לבד במיטה ויש לך צורך שעוד מישו יחלוק איתך את המיטה, או שאתה נמצא בקניון לבד כי סתם בא לך לקנות נעליים או משו כזה אז אתה מסתכל על כל האנשים שהם ביחד ורק אתה מרגיש כל כך לבד.
זה מגיע בעיקר כשאתה יוצא מבית ההורים ומתחיל לשכור דירה בעצמך, (דבר שקרה לי רק לפני כמה חודשים) אתה מוצא את עצמך לפעמים נשאר בדירה לבד מול הטלוויזיה או מול המחשב ואתה מרגיש כל כך בודד... השאלה אז מה עושים?? אין תשובה לשאלה הזאת, אני חושב שיש לכל אחד מבנינו תקופות שהן יותר חברותיות מאחרות, הרי יכולנו להתקשר לאיזה חבר ולקבוע משו במקום להישאר סתם בדירה אבל לא עשינו את זה, אז מה שאני מנסה להגיד זה שלא צריך להיבהל מהעניין הזה, זה חלק מהחיים!!! וככה זה... אני אישית מת למצוא כבר שותף לחיי או שותפה, כי די נמאס כבר להיות לבד!!! שיהיה לכולכם המשך שבוע מצוין...

הבדידות - מושג כל כך נעים!!!

למזלי הטוב מחד אני לא גר לבד אבל מאידך כשאני נכנס בלילה למיטה, אני חש את הבדידות ואת החוסר של השותף/פה, את החוסר של המגע המלטף והמרגיע לאחר יום עבודה/לימודים/קניות וכו' העמוס לעייפה.
נכון 'סרוג בארון' זה אולי חלק מהחיים, אבל את החלק הזה אפשר לרפד ולמא ולא להותיר אותו חלול אפשר למנוע את הבדידות על ידי מציאת שותף לדירה שיחד תבשלו, תנקו, תערכו קניות וכיוצא בזה... זה לא מחייב שיהיה דווקא בן/בת זוג, אלא שותף למגורים.
כמובן שאם בנית לעצמי את צורת החיים שבה תרצה לחיות ונתיב שבו תרצה ללכת (בן או בת זוג לחיים) אזי תצטרך לערוך מסע למציאת בן/בת זוג מתאים על מנת לחלוק עימו את חייך ואז לבטח תיעלם לה הבדידות מחייך.
שאלת מה עושים? עושים חושבים - מקבלים החלטה אמיצה, נבונה ונכונה ומקימים משפחה חד או דו מינית ומתחילים לחיות חיי זוגיות, שותפות ונהנים מהחיים. וכמו כל זוג - יש עליות ומורדות, יתרונות וחסרונות, נשיקות ומריבות, בקיצור - לבטח לא יהיה משעמם כמו היום - כשאתה בודד. אני מאמין ומקווה שבעז"ה כל אחד ואחד מאיתנו (הבודדים) ימצאו את המנוחה והנחלה ואת הבן/בת זוג שישתרע/תשתרע יחד איתו על המיטה הגדולה/הזוגית, עם המגע הרך והענוג, הנשיקה המלטפת, האהבה שאין לה סוף וכל אחד כיד הדמיון שבו התברך.
אז באמת שיהיה לכולנו המשך שבוע קסום נפלא ונמצא סוף כל סוף את הקץ לבדידות, כי טובים השניים מן האחד!!!

Nחמן

New member
תגובה לדבריך וגם לדברי סרוג

יש אותך וסיבותיך המיוחדות, מדוע אתה ישן בלילה לבד... יש את סרוג, שיצא מבית הוריו לשכור דירה לבדו, יש אותי ועוד רבים שכמוני, שאינם שואלים שאלות וכל אחד מסיבותיו הוא. יש גרושים(ות), אלמנים(ות) ויש גם רווקים(ות) ללא הנטייה, שאינם מוצאים את בני/ות זוגם. נכון. לא נעים לחיות לבד, אבל גם לא כל כך נורא. אצלי הזמן עובר כל כך מהר, עד שברגע זה, שאני כותב כאן, אני חש בחטא כביכול, משום שעבודה רבה עוד לפניי (ואל תשאלו אותי במה. היכנסו לאתר "חברה טובה" ו... לא תמצאו אותי שם. אני נחבא מאחורי הקלעים...
). אז מה קורה בלילה? כאשר אני חש, שהגיעה השעה לישון, אני פושט את בגדיי (לא להסתכל בבקשה! אינני פוטוגני כל כך...
), נכנס למקלחת ולאחר מכן למיטה. תוך 10 דקות הנחירות שלי כבר יעירו את הישנים האחרים...
אז נכון. יש לי זמן גם ללמוד וגם לכתוב בפורום, כי הלימוד הוא חלק מהעבודה האישית שלי והכתיבה בפורום גם היא מעין סוג של עבודה לתועלת הציבור. רק אל תשאלו אותי, איחך מפעילים טלוויזיה, כי כבר שנים לא הפעלתי אותה בעצמי. אינני בא להראות דוגמא לאחרים. כל אחד הוא אישיות בפני עצמו ולכל אחד צרכים ורגשות שונים. רק באתי לומר (במיוחד לך, סרוג יקר ואהוב), שלא צריך לחשוב יותר מדי על הבדידות. בחר לך תעסוקה למען הציבור והתחל להעסיק עצמך בכל רגע פנוי. אין זה פוטר אותר מלחפש את האושר שלך בשני הכיוונים אבל עד שתמצא אותו, לפחות תהיה עסוק וזה ישכיח ממך ולו מעט את הבדידות. אשמח לסייע לך (סרוג) באופן אישי אך במסרים כמובן ואני מניח, שגם לך, "מצפה", יש מה לומר בעניין. היו שלום כולכם ועלו והצליחו!
חברים! האם שכחתם?! הלילה ליל יום כ"ח באייר הוא יום פטירתו של שמואל הנביא וגם... יום ירושלים העיר, שחוברה לה יחדיו, ששוחרה בחסדי שמים מדי צר ואויב לפני 43 שנה (כמניין הימים, שספרנו הערב לעומר). אם גם יורשה לי מבלי לגרוע מכבודה של ירושלים, שאי אפשר שלא להתאהב בה ולהתפלל לבניינה, גם חברון, ששוחררה באותו יום, ראויה לציון. בזכות חברון יש לנו את מערת המכפלה להשתטח בה על קברי אבות, שמסרו נפשם על קיום העם. אירועי היום: הלילה - טקסים בבתי כנסת ובישיבות להודיה על הניסים, שזכינו להם לפני 43 שנה. הטכס המרכזי ייערך הערב בשעה 22.00 בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו והוא יועבר לרחבת הישיבה באמצעות מסכי וידיאו ענקיים. עוד טכס מרכזי יתקיים בישיבת "אורות" למרגלות הר הצופים ומחר אחה"צ "ריקודגלים" בכל רחבי הארץ. בירושלים תצא התהלוכה ממרכז העיר החל מהשעה 15.00 ותעבור דרך רחוב יפו ושערי העיר העתיקה (למעט שער האריות ושער הפרחים, שבהם מנעה המשטרה מלעבור) אל עבר הכותל המערבי. בשעה 20.30 הטכס המרכזי ברחבת הכותל. הטכס ברחבה והתהלוכה ילוו בתזמורות עשירות ובריקודים. שימו לב! מחר ייערך גם טכס הזיכרון השנתי בגבעת התחמושת ו... מישהו זוכר, שהצעתי טיול מאורגן במקום? אף אחד לא זוכר. אז כדאי שתדעו: אני הייתי שם. יש המון דברים יפים לראות בירושלים אבל יום ירושלים זה לא הזמן המתאים. רחוב יפו יהיה סגור כליל לכל סוגי הרכב, גם דרך חברון סמוך לשער ציון. העיר העתיקה אף היא תהיה סגורה לכל כלי הרכב פרט לאוטובוסים בקווים 1 ו- 2 עד לשער האשפות (לא ייכנסו עד לרחבת הכותל). אז מי שירצה לארגן יום כייף בירושלים, מובטח לו, שיחזור לביתו מלא חוויות. האח! איזה שיר!!! 43 שנה אני שיר זה ובכל פעם מתרגש, כאילו שמעתי אותו היום לראשונה. מוקדש במיוחד לך, מצפה לגאולה, באהבה. י ר ו ש ל י ם ש ל ז ה ב ! ! ! מילים ולחן: נעמי שמר ביצוע: שולי נתן אוויר הרים צלול כיין וריח אורנים נישא ברוח הערביים עם קול פעמונים. ובתרדמת אילן ואבן שבויה בחלומה העיר אשר בדד יושבת ובליבה חומה ירושלים של זהב ושל נחושת ושל אור הלא לכל שירייך אני כינור... איכה יבשו בורות המים כיכר השוק ריקה ואין פוקד את הר הבית בעיר העתיקה. ובמערות אשר בסלע מייללות רוחות ואין יורד אל ים המלח בדרך יריחו. ירושלים של זהב... אך בבואי היום לשיר לך ולך לקשור כתרים קטונתי מצעיר בנייך ומאחרון המשוררים. כי שמך צורב את השפתיים כנשיקת שרף אם אשכחך ירושלים אשר כולה זהב ירושלים של זהב... חזרנו אל בורות המים לשוק ולכיכר שופר קורא בהר הבית בעיר העתיקה. ובמערות אשר בסלע אלפי שמשות זורחות נשוב נרד אל ים המלח בדרך יריחו. ירושלים של זהב...

ידיד, שותף לדירה, בן זוג, או בן משפחה

אלה הפתרונות לבדידות. במקום לקנות נעליים לבדך, יבוא איתך אחד מהנ"ל. אני, שנמצא בזוגיות כבר 32 שנים, לפעמים מחפש קצת בדידות, כדי להאזין למחשבותי, להרגיש אי-תלות מוחלטת. אבל אני מסכים איתך שאפשר להנות מרגע בדידות רק אם יודעים שזה זמני, רק רגע. אז קדימה, מצא לך ידיד, או שותף או בן משפחה חביב עליך. ואם שפר גורלך, ולא מנעת זאת, תמצא גם זוגיות.

oriel ahamud

New member
כולנו בבדידות אחי.

כן זאת הבעיה שמתחילה כנראה שעוזבים את הבית. אני כאמור גר עם ההורים ורוצה את הפינה שלי לגור לבד שאת זה אני לא יכול לעשות בבית.... אבל מצד שני במחשבה שנייה לא כל כך הייתי רוצה לגור לבד אבל אני כבר בגיל שצריך לעשות את זה. בדידות זאת משמעות ע-נ-ק-י-ת.... אבל כל בן אדם לאט לאט מוצא חברים, ידידים, ידידות, בנות לארח ... להתארח.... וכו'.. ומאחל לך את זה.

Nחמן

New member
נהניתי לקרוא את דבריך

ניכרים בהם דברי חכמה. הרשה לי להגיב ממרום שנותיי אבל מראש אני מזהיר, שאל לך לקבל את דבריי כ"תורה מבסיניי" אלא רק כחומר למחשבה. כמו כן אולי יתכן, שהדברים אינם מתאימים דווקא לך בדיוק אבל יכולים להתאים למישהו אחר, ואולי הם מתאימים לי בלבד או... אפילו רק נדמה לי, שהם מתאימים לי אישית. אין בהם שום חוק אלא הרגשה אישית וכל אחד צריך גם לנסות את מרב האפשרויות ולמצוא לעצמו את הטוב ביותר מביניהם (מקווה, שבגדרתי זאת זכון). אז ככה: בגילך אינך צריך לגור עם ההורים. בכל יום נוסף שיעבור עליך איתם, תבין יותר ויותר, למה. דבר נוסף: אתה צודק! לא טוב לגור לבד. מצד שני לא כל שותף, שיסכים לגור אתך, יתאים לצרכים שלך. אז מה הפתרון? מצד אחד אתה די מבוגר כדי לעזוב את ההורים ולעבור לגור באופן עצמאי אבל מצד שני אין סיבה, שהשותף יקלקל לך את החופש, שלו אתה זקוק. אז מה הפתרון? אם אתה מבוגר בשביל לגור עם ההורים, הרי למזלך אתה צעיר למדי בשביל למצוא שותף מתאים. למצוא דירה תמיד אפשר למצוא בצ'יק. ראשית עליך להכין את ההורים לתוכניתך לעזוב אותם. אינך בורח מהם אלא רק מבקש יותר פרטיות ויותר חופש (וזו לא בושה). לאחר מכן עליך לשקול, האם לשכור דירה לבד ולאחר מכן לחפש שותף מתאים או להיפך. הבחירה בידך ואין לי שום דעה בנדון. כמובן הדברים לא נאמרו אישית לך אלא לכל מי שנמצא במצבך. אני לא באתי אלא לברך אותך על מחשבה בריאה לחלוטין ולאחל גם לך וגם לכל הנמצאים במצבך, שתצליחו למצוא את הטוב ביותר עבורכם. מה עם שבת הו"ד? אני בטוח, שיקבלו אותך גם לאחר המצעד... על כל פנים, שיהיה לך שבוע מקסים!

oriel ahamud

New member
תודה רבה Nחמן

אגיד לך עוד דבר, שתמיד, אבל תמיד הילדים יאהבו את ההורים שלהם גם אם זה תלוי במצב כזה שבו ההורה לא מקבל את עצם הנטייה... מאחל לכולנו שיבוא שלום ביננו היהודים שנאהב לקבל כל יהודי באשר הוא..... :)

Nחמן

New member
אין ספק!

אבא ואמא יש רק אחד ואחת. גם אם לא תמיד הצדדים מסכימים זה עם זה, חובה לכבד הן מצד הדין והן מצד המוסר. חובה להתעניין בשלומם ולעשות הכל כדי שיהיו מאושרים אבל... לא על חשבון החיים האישיים שלך. על ההורים גם לכבד את ילדיהם אבל לא באותה מידה. אצל הילד זה חובה מצד הדין ואילו אצל ההורה - מדין הכרת הטוב. לגבי הנטייה יש להסביר להורים, שלא תמיד הדבר תלוי בך, ושלא יציעו לך פסיכולוג או פסיכיאטר, כי לעיתים הנזק עלול גדול הרבה יותר מהתועלת (כמובן אין הכוונה אליך אישית אלא לגבי כל אחד ואחד מאיתנו). אז מה כן? הם לא חייבים להשלים עם זה אבל חייבים לדעת, שאם הם רוצים חיים בריאים יותר ומאושרים יותר, עליהם לכבד את בחירתך ולשמוח על כך, שאתה יכול לתרום להם ולחברה בדרכים רבות, שהתועלת מהם תהיה רבה לכולם. באשר למשפט האחרון לא נותר לי אלא לענות: אמן ולך אני מאחל הצלחה רבה בכל אשר תפנה.

ישי 321

New member
מסכים ולא מסכים

נכון המילה בדידות מאוד מוכרת ומפחידה, אבל האמת שהיא בעצם לא תמיד נכונה. יש המון אנשים נשואים שחיים בזוגיות ומרגישים מאוד בודדים כי הקשר הזוגי הוא לא אמיתי ונכון. ויש המון שהם לבד אבל מרגישים מלאים ומלאי חיים. אני חושב שאנו קודם צריכים להעסיק ולמלא את עצמנו בדברים חיוביים שאנו אוהבים. ולקוות למצוא בן\בת זוג אמיתי ואוהב כדי להשלים את חצי הנשמה שלנו. חוץ מזה אנו כאן בפורום לא בודדים. טוב שיש לנו כאן אותך את מצפה היקר . נחמן . ואת כל החברים הטובים שלמרות שזו לא ידידות פיזית היא מאוד תומכת ומקלה על הבדידות( אוי אני לא אוהב את המילה הזו). ובכלל אני חושב שאם קודם יהיה לנו טוב בחברת עצמנו ונאהב ולא נישנא את עצמנו כך לא ניתרחק מאנשים אחרים אז יהיה לנו קל יותר להתקרב לאחרים ולמצוא אהבה.יהי רצון שבזכות יום ירושלים וחג השבועות המתקרב עלינו לטובה שכל מי שזקוק לאהבה ולזוגיות שימצא את שאהבה נפשו. באמת. אמן.

Leir

New member
רגע עם עצמי,להבין אולי,טוב לי בחיי..

הצורך האנושי הזה להיות ביחד,לא להיות לבד,מקסים אותי כל פעם מחדש! מאז המצאת הטלפון לדעתי אין בדידות אמיתית,כל עוד שהוא בכיס פחות או יותר כל רשימת התפוצה בספר הטלפונים איתך ואני שבעבר לא יכלתי להיות אפילו דקה לבד קבלתי חשבונות טלפון מטורפים. עם זאת לאחרונה דוקא גילתי שהפחד מהלבד הוא מוגזם.אולי משהו בלהיות רק עם עצמי,עם המחשבות שלי ואיתי מפחיד אותי..חשבתי על זה והתחלתי לעבוד על זה והאמת שאני ועצמי נהיינו ממש חברים טובים:) אז לפני שתחשבו שאני סכיזופרן זו כמובן הלצה...אבל היא באה להדגיש שדוקא ברגעים האילו שנכפים עלינו לרוב,דוקא אז במקום לשקוע בהם צריך לנצל אותם,הם יהיו לזמן האיכות שלנו,השקט לחשוב.. לפעמים אנחנו משקיעים בחברים/עבודה/משפחה/דאגות יותר מידי אנרגיה ושוכחים מעצמנו .הרגעים האילו הם באמת זמן איכות ואם תסתכל עליהם בצורה כזו אולי זה יקל מעט. לא לחינם "התבודדות:" היא מושג מאוד רוחני,בתור מאמין אתה יודע שאתה אף פעם לא לבד,יש שם חיבור עמוק יותר מכל חיבור עם כל יצור אנושי אחר,חיבור נשמתי של ממש ..אתה אף פעם לא באמת לבד. מאחל לך שלא יהיו לך המון רגעים כאלו ושבקרוב את החלל ואת המיטה הריקה ימלא מישהו שבליבו פועם שימך,אבל גם אז כשיהיו לך רגעים של לבד,של קירות ,של שקט הוא יופר ע"י קול פנימי,זה יהיה הקול שלך. ושיר נחמד..תקשיב למילים: http://www.youtube.com/watch?v=FNxW2Whw7qk

וכמובן

/tapuzforum/images/Emo45.gifצודק ידידנו לייר בסיפא של דבריו, כאנשים מאמינים אנחנו אף פעם לא לבד, הוא תמיד איתנו בכל פינה ומקום, על כל צעד ושעל ובכל עת וזמן. הקב"ה, נכון שאנחנו זקוקים לחצי השני כדי להיות שלמים לבשר אחד, אנחנו גשמית בודדים אך רוחנית מתבודדים עם בוראנו. יהי רצון מלפני אלוקי השמיים והארץ שנזכה כל אחד ואחד מאיתנו למצוא את היאה והנאה לו, כלבבו וכאוות נפשו ונאמר אמן.

רק שיהיה ברור..

אז קודם כל תודה לכולם על התגובות,כמו תמיד אני לומד מכולם כל אחד והסתכלותו המיוחדת שלו... עכשיו אני לא לגמרי בודד.. יש לי את החברים שלי שרובם חוץ מ-1 אין להם מושג על היותי נמשך לבני מיני אז אולי גם זה קצת מקשה על כל העניין של הבדידות... אני פשוט חווה כרגע את המציאות המרה בלי בן או בת זוג.. לא סתם אומרים "לא טוב היות האדם לבדו" שיהיה לכולם לילה ויום טוב.. ולא לשכול לנסוע לי"ם היום!!!

למעלה