תגובה לדבריך וגם לדברי סרוג
יש אותך וסיבותיך המיוחדות, מדוע אתה ישן בלילה לבד... יש את סרוג, שיצא מבית הוריו לשכור דירה לבדו, יש אותי ועוד רבים שכמוני, שאינם שואלים שאלות וכל אחד מסיבותיו הוא. יש גרושים(ות), אלמנים(ות) ויש גם רווקים(ות) ללא הנטייה, שאינם מוצאים את בני/ות זוגם. נכון. לא נעים לחיות לבד, אבל גם לא כל כך נורא. אצלי הזמן עובר כל כך מהר, עד שברגע זה, שאני כותב כאן, אני חש בחטא כביכול, משום שעבודה רבה עוד לפניי (ואל תשאלו אותי במה. היכנסו לאתר "חברה טובה" ו... לא תמצאו אותי שם. אני נחבא מאחורי הקלעים...
). אז מה קורה בלילה? כאשר אני חש, שהגיעה השעה לישון, אני פושט את בגדיי (לא להסתכל בבקשה! אינני פוטוגני כל כך...
), נכנס למקלחת ולאחר מכן למיטה. תוך 10 דקות הנחירות שלי כבר יעירו את הישנים האחרים...
אז נכון. יש לי זמן גם ללמוד וגם לכתוב בפורום, כי הלימוד הוא חלק מהעבודה האישית שלי והכתיבה בפורום גם היא מעין סוג של עבודה לתועלת הציבור. רק אל תשאלו אותי, איחך מפעילים טלוויזיה, כי כבר שנים לא הפעלתי אותה בעצמי. אינני בא להראות דוגמא לאחרים. כל אחד הוא אישיות בפני עצמו ולכל אחד צרכים ורגשות שונים. רק באתי לומר (במיוחד לך, סרוג יקר ואהוב), שלא צריך לחשוב יותר מדי על הבדידות. בחר לך תעסוקה למען הציבור והתחל להעסיק עצמך בכל רגע פנוי. אין זה פוטר אותר מלחפש את האושר שלך בשני הכיוונים אבל עד שתמצא אותו, לפחות תהיה עסוק וזה ישכיח ממך ולו מעט את הבדידות. אשמח לסייע לך (סרוג) באופן אישי אך במסרים כמובן ואני מניח, שגם לך, "מצפה", יש מה לומר בעניין. היו שלום כולכם ועלו והצליחו!
חברים! האם שכחתם?! הלילה ליל יום כ"ח באייר הוא יום פטירתו של שמואל הנביא וגם... יום ירושלים העיר, שחוברה לה יחדיו, ששוחרה בחסדי שמים מדי צר ואויב לפני 43 שנה (כמניין הימים, שספרנו הערב לעומר). אם גם יורשה לי מבלי לגרוע מכבודה של ירושלים, שאי אפשר שלא להתאהב בה ולהתפלל לבניינה, גם חברון, ששוחררה באותו יום, ראויה לציון. בזכות חברון יש לנו את מערת המכפלה להשתטח בה על קברי אבות, שמסרו נפשם על קיום העם. אירועי היום: הלילה - טקסים בבתי כנסת ובישיבות להודיה על הניסים, שזכינו להם לפני 43 שנה. הטכס המרכזי ייערך הערב בשעה 22.00 בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו והוא יועבר לרחבת הישיבה באמצעות מסכי וידיאו ענקיים. עוד טכס מרכזי יתקיים בישיבת "אורות" למרגלות הר הצופים ומחר אחה"צ "ריקודגלים" בכל רחבי הארץ. בירושלים תצא התהלוכה ממרכז העיר החל מהשעה 15.00 ותעבור דרך רחוב יפו ושערי העיר העתיקה (למעט שער האריות ושער הפרחים, שבהם מנעה המשטרה מלעבור) אל עבר הכותל המערבי. בשעה 20.30 הטכס המרכזי ברחבת הכותל. הטכס ברחבה והתהלוכה ילוו בתזמורות עשירות ובריקודים. שימו לב! מחר ייערך גם טכס הזיכרון השנתי בגבעת התחמושת ו... מישהו זוכר, שהצעתי טיול מאורגן במקום? אף אחד לא זוכר. אז כדאי שתדעו: אני הייתי שם. יש המון דברים יפים לראות בירושלים אבל יום ירושלים זה לא הזמן המתאים. רחוב יפו יהיה סגור כליל לכל סוגי הרכב, גם דרך חברון סמוך לשער ציון. העיר העתיקה אף היא תהיה סגורה לכל כלי הרכב פרט לאוטובוסים בקווים 1 ו- 2 עד לשער האשפות (לא ייכנסו עד לרחבת הכותל). אז מי שירצה לארגן יום כייף בירושלים, מובטח לו, שיחזור לביתו מלא חוויות. האח! איזה שיר!!! 43 שנה אני שיר זה ובכל פעם מתרגש, כאילו שמעתי אותו היום לראשונה. מוקדש במיוחד לך, מצפה לגאולה, באהבה.
י ר ו ש ל י ם ש ל ז ה ב ! ! ! מילים ולחן: נעמי שמר ביצוע: שולי נתן אוויר הרים צלול כיין וריח אורנים נישא ברוח הערביים עם קול פעמונים. ובתרדמת אילן ואבן שבויה בחלומה העיר אשר בדד יושבת ובליבה חומה ירושלים של זהב ושל נחושת ושל אור הלא לכל שירייך אני כינור... איכה יבשו בורות המים כיכר השוק ריקה ואין פוקד את הר הבית בעיר העתיקה. ובמערות אשר בסלע מייללות רוחות ואין יורד אל ים המלח בדרך יריחו. ירושלים של זהב... אך בבואי היום לשיר לך ולך לקשור כתרים קטונתי מצעיר בנייך ומאחרון המשוררים. כי שמך צורב את השפתיים כנשיקת שרף אם אשכחך ירושלים אשר כולה זהב ירושלים של זהב... חזרנו אל בורות המים לשוק ולכיכר שופר קורא בהר הבית בעיר העתיקה. ובמערות אשר בסלע אלפי שמשות זורחות נשוב נרד אל ים המלח בדרך יריחו. ירושלים של זהב...