בדידות חברתית

crema2

New member
בדידות חברתית

חזרתי לעבודתי ואני עובדת כבר שבועיים. רוב הצוות הוחלף פרט ל3 עובדים . העובדת בחנות נהייתה חברה של העובד הותיק והם כל היום פוצי מוצי ביחד-אז קשה לי להתחבר אליה ככה זה מרתיע אותי. יש עובדת גם שהתחילה לעבוד יום אחריי רוסיה אחד ממש חמודה. חשבתי נהיה חברות כי מצאה חן בעייני , רק שאני מרגישה שקשה לי לפתח איתה שיחה. היא גם בליינית כמו הרוב ואני לא. בהתחלה ממש רציתי להיות חברה שלה עכשיו אני מרגישה שהיא לא מתלהבת כמוני אולי אני מרתיעה אותה לא יודעת.. רק שהחוסר ההתלהבות שלה לדיבורים שלא קשורים לעבודה גורמת לי לא לרצות להיות חברה שלה. שמתי לב שזה ממש תופעה אצלי. אין לי בכלל חברות הייתה אחת ואני לא בקשר איתה כל כך כי אנחנו לא מתאימות לדעתי מבחינה אינטקטואלית . אי אפשר להתייעץ איתה בכלום , תמיד עונה "טוב" לכל דבר או "לא יודעת". אנחנו די דומות בדיבור עד שלא בא לי חברה כזאת. היא גם לא מתעניינת בי , אנו נפגשות אחת לכמה חודשים . היא גם קטנה כזאת בגודל , אני רוצה כאלה חברות שאני יקבל מהן השראה , שיהיה גם קצת אתגר, רצון לטפח עצמי, קצת תחרות איתה זה לא קיים . אני מרגישה שאולי גם לה חסר מיומנות חברתית למרות שיש לה חבורה של חברות שאגב לדעתי כולן נראות לא משהו חוץ מאחת שהיא בסדר. אני לא מרגישה התלהבות להיות איתן בחבורה . חוץ מחברה הזאת שאני בקשר איתה בעיקר במסנג'ר הייתה לי חברה בעבודה אם אפשר לקרוא לה חברה . היא הייתה ממש נחמדה אלי, נראית מצויין עם חבר וממש מתוקה שגילתה בי עניין בעבודה. רק שהייתי מציעה לה מדי פעם להיפגש מחוץ לעבודה היא היתה מתחמקת משום מה. אפילו לפני שבוע ניסיתי שוב והיא הריצה תירוץ שאין לה זמן כי היא כל הזמן עובדת בעבודתה החדשה. אחרי כמה פעמים שניסיתי אז לפני כשנה התפשרתי על קשר רק בעבודה ועכשיו גם היא לא עובדת שם ואני די מתוסכלת. אני מרגישה שאין מי שמעניינת אותי, מאתגרת רק זאת החמודה החדשה שחוסר העניין שלה בחברתי גורם לי גם להרים ידיים . אני לא יודעת אם יש בנות שמתאימות לי . אני לא טיפוס בלייני . אני מחפשת חברה שאוכל ללכת איתה מדי פעם לסרטים וקצת מהבית , מי שלא מעשנת ולא שותה. אך מצד שני לא מחוננת או מכוערת כי אני לא מצליחה להתחבר לאנשים כאלה. וכן יש לי בעיות במיומנות חברתית קשה לי לפתח שיחה. אני יכולה לדבר על העבודה אבל ברגע שמגיעה שיחה שהיא מחוץ לעבודה אני מרגישה שאני מתקשה לדבר ולפתח שיחה או משעממת. כמה שהייתי רוצה חברה או שתיים ללכת איתן לים . היתה תקופה שהייה לי מספיק כסף בחשבון לפני כשנה בערך והרגשתי הכי אומללה בעולם. שמה שווה הכסף הזה אם אין לי מה לעשות איתו בדיוק . אפילו אין טעם לקנות בגדים כי אין לאן ללכת איתם-אז הייתי מובטלת כמה חודשים. אני גם קצת שמנמונת ואין לי מוטיבציה שוב לרדת במשקל כי אני יודעת בוודאות שגם אם ארד במשקל מנסיון זה לא ישפר לי פלאים את הביטחון העצמי. מקסימום יתענינו בגופי ולא מעבר. אני רואה איך אני הולכת ותופחת שוב במשקל אבל אני עייפה כבר מנסיונות לרדת במשקל , אין מה שיניע אותי. אין אתגר כל כך אני מרגישה שאני קצת נואשת למצוא חברה וזה גורם לי להיות אדישה בקצוניות השנייה לבנות שלא מתלהבות להיות איתי בקשר . אז אני נסגרת וסובלת..

העלית כמה נושאים בהודעה ולכן אתייחס לכל נושא

בנפרד
: נושא החברות בתחנת הדלק- תנסי אולי כן להתקרב אליהן דרך הנושאים של התחנה ואולי תמצאו נושא משותף שיקרב בינכן. אולי תביאי משהו טעים שיעשה כיף בלב לחבר'ה, מניסיון-זה מעודד את החבר'ה להתקרב וגורם לאנשים לחשוב עלייך לטובה
. את לא צריכה לשנות את עצמך אבל אולי שווה כן לתת צ'אנס לעניין הבילויים, אולי תופתעי ותהני מזה דווקא. ולגבי הירידה במשקל- מה כן יניע אותך
עזבי מה לא, מה כן- תחשבי על זה

מכוערת,מחוננת?איתן לא תתחברי ...

לי נשמע שאת פוסלת ולא ברור לי על מה את צריכה להימשך לחברה ....?.....היא חברה שלך לא בת זוג לחיים אני תוהה אם אני היחחידה שהפריע לה מה שרשמת ,זה נשמע מאוד שיטחי ומישהי מחוננת?מה זה אומר .אם את רוצה מישהי שתגדיל אותך את דווקא צריכה לשאוף להיות עם חברות חכמות שיודעות דבר או שניים על העולם

crema2

New member
אממ

אני צריכה מישהי שאני לא אתבייש להיות חברה שלה . היא צריכה להיות שונה ממני מצד אחד ומצד שני שיהיה לנו מכנה משותף. אני אתן דוגמא אני אוהבת להתאפר ולהתלבש יפה והחברה הזאת מתלבשת פשוט. אני מרגישה שאין איתה קצת תחרות . אני למשל בן אדם מופנם וקשה לי להתחבר לאנשים כמוני. יש לי שאיפה למצוא קשר שאוכל לצמוח ממנו ולהשתנות . לצערי אני לא מוצאת חברה כזאת. פעם האחרונה שהייתה לי חברה כזאת הייתה בצבא . הייתי מחזיקה ממנה הרבה . היא הייתה מקשיבה , מיעעצת יפה היה לי כייף בקשר הזה . רק מה היא הייתה חברת נפש ואחרי הצבא התרחקנו בגלל המרחק ובגלל שעם הזמן הפסקתי להעריץ אותה משום מה.

זה לא בדיוק חברה, מה שאת מחפשת.

חברה זה קשר שיוויוני, מישהי שאת נהנית להיות איתה, שאת מעריכה אותה, אבל שאת תופסת אותה, ביסודו של דבר, כשווה לך. קשה לי להתרשם ממה שכתבת מה בעצם את מחפשת. נשמע שאת מחפשת מישהי שתפטור אותך מהצורך המעיק להיות עצמך. את כותבת "מישהי שאני לא אתבייש להיות חברה שלה", אבל נראה לי שכוונתך יותר למישהי שתתגאי להיות חברה שלה. מישהי שעצם הקשר איתה יוכיח לך שאת שווה משהו. את רוצה מישהי שתעריצי, שתעזור לך להשתנות, ולרצות לצמוח ולהשתנות זה לגיטימי ומצוין, אבל אל תערבבי את זה עם חברות פשוטה. יש קשרים שמיועדים להיות טרנספורמטיביים, עם אנשים שהוכשרו לצורך זה כמו פסיכולוגים ומורים רוחניים אותנטיים. אלה לא קשרי חברות רגילים. גם קשר חברי פשוט יכול להיות טרנספורמטיבי, אבל זו לא מטרתו העיקרית. אולי תוכלי למצוא חברה דומה לך, לא מישהי שתעריצי אלא מישהי שמתמודדת גם היא עם הקשיים שלה, וביחד תוכלו לגלות איך לצמוח ולהשתנות? מישהי שתהווה בשבילך שותפה תומכת ושוות-ערך, לא יועצת, לא מודל לחיקוי ולא אובייקט לתחרות.

lee68

New member
מדהים , כמה דימיון יש ביננו

אני בול במצב כמו שלך גם לי יש איזו חברה לעבודה ואני נפגשת איתה מחוץ לעבודה אבל רק כאשר זה נוח לה כי גם לה יש בן זוג והיא גם אחת כזאת שקשה לקבוע איתה מראש זה צריך להיות ספונטני כמו כן אנחנו בד"כ יוצאות להפסקות ביחד אבל גם אני כמוך מחפשת משהו יותר קרוב. * הבעייה איתה זה שיש לה חברה טובה - מאד בעבודה שיושבת על ידה והן גם מכירות איזה שנתיים והיא ואני מכירות רק כחצי שנה ואנחנו לא יושבות אחת ליד השנייה אז כך שקשה לי "להתחרות" עם ההיא. * גם אני כמוך הייתי רוצה קשר בידיוק כפי שתיארת. אני לא פוסלת מחוננות , אבל כפי שאת אמרת שיש לך בעייה עם מכוערות אז לי יש בעייה עם בנות שלא מטפחות את עצמן זה מגעיל אותי ובגלל זה יש איזה מישהי בצוות שלי שאני נאלצת להיות נחמדה אליה וזה ממש קשה לי כי היא מגעילה אותי. * גם בעניין המשקל יש ביננו דימיון מדהים. גם לי כבר אין כוח לנסות ולרדת במשקל. * מה שיש לי להגיד לך זה שאני מזדהה איתך ממש מילה במילה. * ההיא גם לפעמים מתחמקת אבל לפעמים היא באה מיוזמתה ומציעה ורק אז זה בסרד כלומר רק כאשר נוח לה. היא לא נראה לי בן אדם שאפשר לסמוך עליו. * אגב זאת שיושבת על ידה גם היא איזו רוסיה ולדעתי אני מבחינה אינטלקטואלית הרבה יותר שווה ממנה אבל ההיא בצוות שלה והיא גם יושבת על ידה , אז כנראה שזה יותר נוח לה.

crema2

New member
חדשות..

החמודה שעובדת איתי בעבודה זאת אומרת לא בדיוק איתי יש לנו פעם עד פעם בשבועיים משמרת ביחד רק בימי שישי בגלל עןמס רכבים כך שעובדים 3 ולא שתיים. עכשיו מכייון שלא יוצא לנו כל כך לעבוד ביחד אז כשאני עובדת משמרת בוקר והיא צהריים אני נשארת בעבודה עד שעה כדי לנסות להיות איתה בקשר. ביומיים ה-1 הכל היה סבבה . כך עשיתי גם עם 2 העובדות האחרות למרות שלא הייתה שיחה ביננו רק ניסיתי להתחבר . היום היא נתנה לי להרגיש שאני חסרת חיים . אני אומנם יודעת את זה אבל היא ממש נתנה לי להרגיש ככה.. איך שהיא הגיעה לעבודה עוד טרם התחילה המשמרת שלה והיא עדיין לא החליפה מדים היא הביטה בי כזה מוזר , לראות אם אני מסתכלת אליה. אח"כ במשמרת שלה התיישבתי איתה היא הייתה כה חמודה ומצחקקת טבעית , שאלתי אותה אם יצאה בסוף שבוע ואיך היה .היא אמרה שהיה כייף רק שחבל שיש רק יומיים חופש. לי היה קשה לזרום איתה ורק חייכתי. אחרי זה היו רכבים ואני חיכיתי שתחזור לשבת איתי והיא שידרה לי בשפת הגוף שלה משהו שלילי. אני חושבת שזה מה שעבר לה בראש באותו הרגע שחיכיתי לרגע שתסיים לתדלק רכב. "אוי, שיט מה היא מסתכת אלי, שתילך כבר הבייתה. מה היא רוצה ממני אלוהים . היא חסרת חיים, קרציה דביקה". אחרי שהיא הביטה בי ככה בלי לומר מילה רק שפת גוף והרגשה שאני מיותרת במשמרת שלה , אמרתי להתראות לעובדת בחנות ולא אמרתי למתדלקת הזאתי שום דבר. אני מרגישה שאין כימיה ביננו. גם הסתכלתי אל עצמי מהצד כשחיכיתי לה בעודה מתדלקת קצת רכבים והרגשתי שאני מתלהבת יותר מדי והגיע הזמן שאני ירסן עצמי , זה לא נראה טוב -זה מרחיק אנשים. פעם לא הייתי ככה אבל מכייון שהיא הייתה חמודה חשבתי שנהייה בקשר ויהיה לי קל יותר איתה. אני מתכוונת מחר ללכת אחרי סוף המשמרת בלי להיות דקה עם אף אחת מהעובדות. אני יודעת שגם אם אשאר וגם אם לא אני ירגיש תחושת ריקנות. נמאס לי לרדוף אחרי אנשים או דברים אני רוצה שירדפו גם אחריי קצת, שיתלהבו ממני. ואגב היום התלבשתי יפה לעבודה, באתי עם מסקרה שמדגישה את עיניי ועם החלקה . ראיתי בחורה יפה משתקפת במראה אבל הביטחון העצמי שלי בריצפה . יש לי צורך עז באישור של הסביבה. אני יודעת שיותר חשוב האישיות ואני מרגישה לא מעניינת. נזכרתי במה שהפסיכולוגית שלי אמרה לפני שטסה לחו"ל לחודש שאם אני יראה יפה מבחוץ זה ישפיע על ההרגשה הפנימית. וזה ממש לא ככה . רק הוכחתי לעצמי עכשיו שגם אם אני נראית מליון דולר זה לא עוזר לי לא בזוגיות , לא בהרגשה הפנימית ובטח שלא בחיי החברה. במילא אין לי לאן ללכת חוץ מעבודה כמה עלוב וכמה אמת. אני חייבת למצוא חיי חברה מחוץ לעבוןדה כי אני סובלת בבית מדי סוף שבןוע ואפילו בימים שאני עובדת. אין לי חיים. חשבתי אולי להרשם לאיזה קבוצה חברתית אב לצערי אני רואה בזה משהו שלילי. שיהיו שם אנשים במצב חברתי רע והרי שאני נמשכת לאנשים ששונים ממני , שם בטוח לא אמצא אנשים כאלה רק אנשים עם חרדות ודיכאונות. לא יודעת איפה כבר לחפש חברות , זה צורך אנושי בשבילי. לפחות יש לי עבודה עכשיו , אני מרוצה אבל אני צריכה קצת למלא את החלל הריק בליבי. יש לי מעצורים רגשיים . במקום שאתנהג טבעי עם החמודה הזאת אני ייאלץ לרסן עצמי . אם המצב ימשיך ככה בלי שאמצא מישהי להתיידד איתה אני ירשם עוד בחודשים הקרובים ללימודים . אני יודעת שכרגע יש לי מספיק משמרות מתישהו יגיע השלב ששוב אני יקבל 3-משמרות בגלל עודף עובדים ואז אני אולי אלמד משהו . לא בטוח שאמצא חברות שם אבל לפחות זה יעסיק את הזמן שלי. כרגע זה רק רעיון . בגדול אני רוצה ללכת לללמוד אחרי 9 חודשים או אחרי שאקבל קביעות בתחנה.

lee68

New member
גם אני אוהבת איפור - וגם חידשת לי משהו

אני תמיד חשבתי שהכל זזה בגלל המשקל ושאם אני אהיה רזה אז הכל יסתדר , ועכשיו את אומרת שגם כאשר היית יותר רזה אז לא הרגשת יותר טוב אז זה מחדש לי

r s d

New member
חשבת פעם למה את כל כך בודדה?

אולי אם תפסיקי לתייג אנשים לפי - מכוערים/בליינים/מחוננים/יפים וכ''ו יהיו לך גם יותר חברים. תחשבי על זה.

The Living Life

New member
אשכרה

יש לבחורה תפיסת עולם עצובה. בלי להעליב כן? אבל בתור אחת שאין לה הרבה חברים לפסול מחוננים זה די טיפשי. מה עדיף, להיות חברה של ערסים ופרחות? לשמוע יללות ובכי ולקרוא לזה "מוזיקה"
? חנונים שולטים (למרות שאני לא חנון ולא קרוב לזה אפילו
....אני פשוט אוהב חנונים)

lee68

New member
אולי היא לא אוהבת מחונננים כי היא מרגישה

שזה מאיים עליה ? יש אנשים שלא מרגישים בנוח להיות עם אנשים שהם יותר חכמים מהם וגם בלי להעליב. כי אנשים שיגרמו לבן אדם להרגיש נחות , ואולי יצא להסתובב בחברת מחוננים וככה היא הרגישה , שהיא שווה פחות כי היא לא מחוננת אני יכולה להבין את זה. כאשר בן אדם אומר שהוא מחונן זה ישר יכול לגרום לי להרגיש כאילו שאני טיפשה , למרות שאני יודעת שאני לא אבל....

r s d

New member
מחוננים?

אחוז האנשים שמוגדרים כמחוננים נמוך מאוד. אני בספק אם יצא לה לפגוש אנשים כאלה. ובטח שאין מה להרגיש נחות ליד אנשים כאלה , כי הם חכמים לא רק יותר מימנה אלא מרוב מוחלט של האוכלוסיה. כנראה שהכוונה שלה היא לסתם אנשים חכמים או לחנונים. והאמת לאור ההודעות שלה , לא יזיק לה להתחבר לאנשים עם עומק אינטלקטואלי וראיית עולם מפוקחת שיכניסו בה קצת יותר היגיון ובגרות.

למעלה