בדידותם של

ismeralda100

New member
בדידותם של

המספרים הראשוניים. רוצה להמליץ לכם על ספר מעולה שאני קוראת: בדידותם של המספרים הראשוניים/פאולו ג'ורדנו. ספר מתורגם מאיטלקית. הדמויות מרתקות במוזרותן, מעוררות את החמלה ואת הרגש האנושי שבי כאילו אני מכירה אותן באופן אישי. אפשר לומר שהספר עצוב מאוד, אבל בכל אופן הסופר כתב אותן בכתיבה כזו שגורמת לי לרצות להיות חלק מעולמן של הדמויות שבו גם אחרי שייגמר הספר, למרות שזה לא אפשרי כמובן. הכתיבה מדהימה. כנראה שגם התרגום טוב אבל את זה אין לי איך לדעת כי אני לא קוראת באיטלקית כמובן. טרם סיימתי אותו. קראתי בערך חצי ממנו ביום שהתחלתי אותו, ועכשיו אני מבינה שזה מסוג הספרים האלו שמשאירים אחריהם ריקנות כזו שאתה מסיים לקרוא אותם. הרגשה שהרבה זמן לא קראת ספר כל כך טוב. בדרך כלל אני לא נוטה לזכור ספרים אחרי שאני מסיימת אותם. עד כדי כך שלעיתים אני לוקחת את אותו ספר פעמיים, אבל את הספר הזה אני יודעת שאזכור. בהחלט מקל עליי בימים לא קלים אלו

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זה כי גמרתי אותו לפני כמה ימים. אחד הטובים והמפתיעים שנתקלתי בהם לאחרונה.

יערית

New member
איזה משוואה?

נראה לך שמישהו נעלם לו סתם כך מהמשוואות שלי בלי אישור?

ismeralda100

New member
../images/Emo8.gif אני מודה בפה מלא שהשם של הספר כמעט

גרם לי לוותר כליל על קריאתו. מזל שלא הקשבתי לעצמי

Rtitan

New member
מספרים ראשוניים הם לא רק בודדים...

אלא גם חשובים מאד: חישבי עליהם בתור מי שפורסים את כל אינסוף המספרים הטבעיים - הם כמו השלד לגוף של בעלי חיים. היחידים שאינם בודדים הם הזוג הראשון: 1 ו-2. כל השאר, יהיו מופרדים לפחות על ידי מספר אחד ואחד הנושאים המעניינים הוא עד היכן מתרחקים הזוגות שביניהם יש מספר זוגי אחד (כמו 5,7... 11,13... 17,19... וכך הלאה). לא קראתי את הספר, אבל בחירת השם מעניינת.

ismeralda100

New member
כן....BTW

ברור שהשם קשור, כמו בכל ספר, אבל זה לא רק זה, במקרה הספציפי של הספר הנ"ל. מסכימה איתך שהם חשובים אבל אני לא מבינה בזה הרבה, זה ממש לא התחום שלי

אייבורי

New member
זוגות זוגות

ועדיין לא יודעים לצפות אותם פזורים אקראית מה שמסגיר את חוסר הבנתנו את המספרים הראשוניים

xhui09

New member
מסכימה

ספר מדהים. לא להאמין שהוא רומן ביכורים.

למעלה