בדוק ומאושר

shelycat

New member
על מה תהיה הכתבה?

אולי אפילו אני אדליק את הטלוויזיה.

אמיקה

New member
../images/Emo12.gif

אני מתקשה להבין אותך: את טוענת שמאחר והפרופ' מקבל שכר מרמדיה אות היא שהאישור שלו "מכור מראש"?! למה? למה לא - רמדיה משלמת לאיש המון כסף דווקא כי הוא ידוע כבעל מוניטין כזה ששום כסף בעולם לא יעבירו על דעתו? רמדיה מודיעה שהיא יוזמת הליך פיקוח היסטרי ידה ידה ידה - מי משלם את עלויות הפיקוח? רמדיה! לא צריך להסחף אחרי כותרות פרובוקטיביות של עיתונים. ואגב דליק ווליניץ : - ההתנגדות שלו לדגי ים סוף לא היתה קשורה, למיטב ידיעתי, לאיכות הדגים עצמם, אלא לתנאי גידולם. דליק ווליניץ ידוע כשוחר איכות הסביבה וככזה הוא התנגד למכלאות הדגים בים סוף, מאחר ויש בזה משום פגיעה בים סוף, כ"סביבה". עדיין לא ברור לי ההסבר שלו ל"טעות", אבל המוניטין שלו מספיק לי בשביל להניח שיש לו צידוק מדעי שעולה בקנה אחד עם האידיאולוגיה שלו, להשתתפות בפירסומת.

יכולת פשוט לקרוא את מה שכתבתי

טוב, אני סתם רישתי כי כתבתי בזמן האחרון המון חומר (משהו בסדר גודל של עבודה סימנריונית ובסוף לא צריך את זה). לגבי דליק אנילא בקיעה, לא קראתי את המאמר בהארץ. יש כאלו שאומרים שמדובר בכסף בלבד שהעביר אותו על דעתו, ובנתיים לא הוגשה כל תביעת דיבה כנגד אותם גורמים (אנשי איכות הסביבה).

maz

New member
המוניטין של דליק לא מספיק לי

המחקרים של בעלי מוניטין גבוה משלו (כמו פרופ' יוסי לויה, אחד המומחים הגדולים בארץ לביולוגיה ימית) מקובלים עלי יותר. אם מישהו מתעניין אני אחפש קישורים למחקר ההוא. יכול להיות שהוא פשוט הוטעה ואין לו כוונות זדון. גם שמעתי איפשהו שהוא אמר שהוא עושה את הפרסומת בהתנדבות. גם אם כן - הוא טועה.

maz

New member
בבקשה

את יכולה לעשות חיפוש פשוט באינטרנט עם המילים "חוות הדגים באילת" ותמצאי הרבה קישורים נוספים

maz

New member
ועוד קישור מעניין

שמתאר את הבעיתיות במחקר של הרשות לחקר ימים ואגמים

אמיקה

New member
מעניין מאוד ../images/Emo51.gif

החכמתי
לא קיבלתי הרושם, אגב, שדליק מכר את נשמתו לכסף.

אמיקה

New member
אני באמת לא בטוחה...

תראי, א. זו מחלוקת. עוד אין הכרעה חד משמעית מי צודק, וספק אם אי פעם תהיה. ב. פייר? אם הוא בצד הצודק, אז אני מורידה בפניו את הכובע. אם הוא בצד הטועה - חבל, הוא מספיק חזק לעשות לא מעט נזק. ובסה"כ? יותר נכון לצדדים הניצים לחשוב על פיתרון יעיל , לאו דווקא "צודק".

maz

New member
את יודעת ממה אני פוחדת?

שמכיוון שמצד אחד עומדים "ירוקים" שמגובים ע"י חוקרים בעלי שם ואוהבי הים האדום ועמותות שחיות בעיקר מתרומות, ומהצד השני עומדים כרישים גדולים בדמותם של בעלי החוות הימיות (אגב, אותם אנשים שמגדלים דגים בתוך נמל אשדוד המזוהם ומוכרים אותם לציבור) שיש להם המון אינטרסים וגם המון כסף. ולכן גם אם יוכח מעל לכל ספק (ולדעתי זה כבר נעשה) שחוות הדגים יהרגו את מפרץ אילת, עד שיעשה משהו ויעיפו משם את מפירי החוק האלה כבר לא יהיה את מה להציל. מדינת ישראל כבר קיבלה החלטה לסלק משם את חוות הדגים. ההחלטה המטומטמת היתה להעביר את החוות לנמל אשדוד. יופי גאונים שלי. אני ממשיכה להתנזר מדגי דניס

אמיקה

New member
זה לא כזה פשוט...

חוץ מהשיקול הירוק (ונניח יוכח), יש גם שיקול של פרנסת ישובי הערבה ותושבי אילת. מהצד "השני" לא עומדים רק "כרישים" - עומדים גם האילתים שעובדים בחוות, עומדים גם אחרים שמתפרנסים בכבוד מהחקלאות הימית, עומדים מסעדנים באילת ובכל הארץ וכיו"ב.. לא הוגן לצלוב את הצד הזה על מזבח איכות הסביבה, גם זה חשוב! אז נכון - הים האדום הוא חשוב מאוד מאוד ופרנסת תושבי הדרום הרחוק חשובה גם היא מאוד ההעברה לאשדוד לא פותרת כלום - גם זה נכון אבל לפני שיוצאים במסעות צלב בשאלת "מי צודק", אולי כדאי לנופף בדגל לבן ולחשוב יחד על פתרונות יצירתיים. איכשהו נדמה לי שזה לא נעשה, וחבל.

למעלה