בדד????

במרכז - השכב"ג מחליט אם הוא רוצה

טיול אתגרי - ציוד על הגב או טיול רגיל - תיקים גדולים באוטובוס... אז אנחנו כמובן, ברוב מוחץ (כולם נגד שניים...) החלטנו על אתגרי!! נועה.

SpiritCrusher

New member
בדד????

מישהו יודע מה זה טיול בדד? לפי מה שהבנתי זה טיול של יומיים אחרי הטיול חנוכה.. פרטים מישהו?

anat113

New member
אכן...

טיול האתגר הוא טיול אתגרי במשך יומים אחרי חנוכה דרום, הטיול הוא כמו האתגר של שיכבת החמישיות, הציוד על הגב והכל, אני לא יודעת בדיוק פרטים אבל אני יודעת שמתחלקים לאחוות... -ענת-

גדול!!! אני רוצה!!!

אגב, גם הטיול חנוכה הוא אתגרי - כל הציוד על הגב... ואיך מחליטים מי יוצא? זה לכל מי שרוצה??? וזה תנועתי? נועה.

צנצןדבש

New member
אכן צדקת !

המרל"צ דיברו על זה בפורום הרשמי לפני שבוע ככה, אז עשיתי שיחת טלפון קטנה. לפי מה שהבנתי מדובר בטיול תנועתי סטייל הישרדות, שעד היום היה ליוצאי יחידות קרביות משובחות בלבד (קורס צופיות תנועתי) והשנה נפתח לכל התנועה. צריך לארגן בשבט קבוצה של בין 2 אנשים עד למקסימום 20, כקבוצות קטנות ישובצו ביחד עם קבוצות קטנות אחרות ביחד. אמרו לי שבשבועות הקרובים הם הולכים להוציא פלייר ותת פרטים נוספים לכל המרכזים הבוגרים, לפחות אצלנו בנתיים לאף אחד מהרכזים המילה "בדד" לא אומרת כלום, אבל בוא נקווה שאכן הטיול קיים ומי שיצא אליו יפגוש אותי ואת השכבה שלי.

זה ענק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יוהו!! אני רוצה אני רוצה אני רוצה...! באמת לפי השם "בדד" חשבתי אולי זה משהו צופיות ש"זורקים" אותך בשטח כמה יימים ותיסתדר לבד... עם אוכל, מיים מקום לישון... והראש סיירת צופיות שלנו יצא בשנה שעברה לטיול כזה. זרקו אותם לאיזה יער בלי כלום עליהם... וזה נישמע ממש כיף! ויוצאי יחידות קרביות משובחת? אז איך עכשיו זה פיתאום לכולם? אז לכל מי שיוצא - יוצאת גם קבוצה משבט שיקמה..., תבואו להגיד שלום
! נועה.

אמממ...

חנוכה לא חייב להיות אתגרי (הנהגת מרכז) אמורה להיות הצבעה שכבגית אם לעשות את זה כמו אתגר או רגיל... אני יודעת שהשבט שלי יובל עושה את הרגיל (צעד חכם..) ואם יש לך אופציה-אל תעשי אתגרי כי תזכרי ששיא הקור ואין מצב להביא יותר מדיי בגדים חמים... אם את בכל זאת עושה את האתגרי עצה- תגלגלי בתוך השקש שמיכת צמר ושימי את השק שינה בתוך תיק גב, במקום שישאר תוכלי לדחוף עוד איזה סוודר או משהו... לי זה עזר מאודדדד שנה שעברה שמחה לעזור דניאל

י ע ל 2

New member
אצלנו גם לא סוחבים על הגב...

ושנה שעברה היה בלאגן במשאיות וקרית ביאליק קיבלו את השק שינה שלי ומישהו ישן עליו ולא היה לי על מה לישון בשיא הקור..
הביאו לי משבט אחר שק שינה רקוב כזה שלא מחמם בגרוש... וקפאתי מקור ולא ישנתי וגם לא הרגשתי טוב והיית זקוקה לאוויר אז ישנתי מחוץ לאוהל והיה נוראי.. (זה היה בלילה האחרון) ובבוקר מצאתי את השק שינה שלי.. והשנה המרכזת שלנו אמרה לנו שיכול להיות שזה על הגב ושצריך לעשות הצבעה.. ושהיא יכול להיות בעד והודענו לה שאם היא רוצה על הגב אנחנו לא באים!!! (קצת מפונקים.. מילא.. זה לא נוח על הגב.) גם האתגר שלנו לא היה עם הציוד על הגב.. בגלל המצב במקום לעשות אותו בהרי חיפה עשו אותו בנגב ובגלל שאמרו שהמסלולים קשים לא סחבנו על הגב.. וים אל ים של אותה שנה היה מים תיכון לים המלח.... בטח הנהגת דרום עושה את זה ככה אבל נאחנו רגילים מהתיכון לכנרת..

צעד חכם? צעד של עצלנים...../images/Emo13.gif!

למה לא אתגרי? זה הכי כיף, האתגר החוויה... אז או שקצת קופאים מקור, או שסוחבים הרבה על הגב... חפיף... בסוף הטיול לא תיזכרי כמה קשה היה - ורק תיהי גאה בעצמך על זה שסיימת את זה...
ואם היית שנה שעברה - מה, זה באמת כ"כ קשה...? הרבה יותר קשה מהאתגר של ט´? ומה לא מספיק השק"ש, צריכים עוד שמיכת צמר?? נועה.

anat113

New member
אצלנו זה אפילו לא מעומד לבחירה...

זה טיול רגיל -לא אתגרי...

אממ

המסלול עצמו לא קשה, בכלל יותר הרס אותי הקטע הנפשי (פחד גבהים והיה צוק מטורף לרדת...) העליות היו קשות לאללה אבל לא קריטי מבחינת הלילה זה היה ככה שאחרי 11 לא יכולתי לזוז מרוב קור וזה מגביל כי לקח 90000 שנה לעשות כלים אני אישית התעוררתי הרבה מרוב קור וקקות כאלה אני אישית סובלת הרבה מקור ואני גם אנמית אז עוד יותר קשה לי עם זה לכן אני אישית מעדיפה לא אתגרי... הספיקו לי אתגר, טיול חנוכה, ספארי צופיות... :)

fbop

New member
צריך להבחין בין כמה טיולים:

אתגר במדבר חנוכה דרום בדד ענת דיברה על אתגר במדבר - הטיול שעוברים בכיתה ט´ שזה יומיים עם כל הציוד. צריך להגיע מנק´ אחת לשנייה ולהסתדר. המדריכים שלנו היו שביעיסטים..... חנוכה דרום זה הטיול (ה-טיול). תנחשו מתי ואיפה (צחוקים). לא הייתי עדיין באחד, אבל הבנתי שזה הכי קשה וקורע שיש, אבל הכי כיף שיש. 4 ימים במדבר, הרבה הרבה ללכת והרבה חום. הציוד לא עלינו..... בדד - אם יוצא בדד אז הוא יוצא בצמוד לחנוכה דרום. כשחנוכה דרום נגמר פשוט עולים לאוטובוסים וחוזרים הביתה. מי שהולך לבדד לא חוזר הביתה, אלא ממשיך ישר לבדד. זה נמשך יומיים, כשהמטרה היא להגיע מנק´ אחת לשנייה. המסגרת היא של אחוות שבוחרים לבד. אחרי חנוכה דרום עולים כאחווה על אוטובוסים, מסיעים אתכם לאיזה חור במדבר ואומרים לכם להגיע לאנשהו (אמור להימשך יומיים). צריכים להסתדר לבד לחלוטין, וכל הציוד עליכם. זה יוצא לפחות כ-14 ליטר מים+בגדים(תלוי מי אתם)+כלי מזון+מזון+כל השאר (שינה/הגיינה/בלה בלה בלה.) גם זה נחשב לאחלה טיול (כמובן).

צנצןדבש

New member
פרט אחד שלא ברור לי -

כל הזמן מדברים על זה טיול בדד בהקשר לטיולי חנוכה של הנהגת דרום, אבל הבנתי שזה אמור להיות טיול תנועתי או שמא אני התבלבלתי וזה להנהגת דרום בלבד?

למעלה