כמו שכבר אמרתי
לפי דעתי האמיתית, היחידים שאשמים במצב היום הם הפלסטינים, בידיוק כמו שהם היו אשמים במצבם בשנת 48'. לפלסטינים הוצעה מדינה, גם אם אני ואנשים אחרים אוהבים את זה וגם אם לא, פעמים. ב-48', וב-2000. בשני המקרים הם דחו את ההצעה. אולם אם אתה רוצה להתחיל להאשים מישהו מישראל במצב, העובדות מדברות בעד עצמן - כל מי שהיה מעורב באוסלו, אשם בזה. מי שהתחיל בדיונים עם אש"ף מתי שזה היה בשלבי גסיסה מתקדמים, מי שהביא את המצרי המטורף וחבריו מטוניס לעזה, מי שהרשה והזרים לארגון טרור מאות מיליוני דולרים, ולא הפסיק גם כשראה שהכסף לא הולך לשיפור תנאי הפלסטינים, אלא למשהו אחר. ככה שאם אתה הולך בדרך שלך של להאשים מישהו מהצד הישראלי, הרי מי שאשם בכך הם אנשי אוסלו. וגם אם נניח נאשים מישהו רק בגלל שהאינתיפדה קרתה בזמן שלטונו, שלפי דעתי זה טפשי ביותר, הרי שגם כאן האשמה נופלת על המערך - הרי האינתיפדה החלה בזמן שלטונו של ברק, ושיאה היה בזמן ממשלת אחדות בין הליכוד למערך. אבל שוב, אני בכלל לא חושב שמישהו אשם כאן במצב מהצד הישראלי. ברור שאנשים כמו רבין וברק לא יכולים להיות מואשמים בנסיון חיסול מדינת ישראל. אנשים כאלה תרמו כ"כ הרבה, שרק מטורף יכול להעלות על הדעת דברים כאלה. אולם אני הם נפלו קרבן לאחת מהתרמיות הגדולות ביותר בהיסטוריה של המאה ה-20 - פרוייקט אוסלו. ניסיון נואש של האמריקנים להרגיע את האזור, והרצון של המנהיגות הישראלית (כולל ביבי שהיום מקטר על אוסלו) להרשם בספרי ההיסטוריה, הביא אותנו לעוורון ולהולכת שולל. וגם כאשר המנהיגות ראתה מה נוצר מולה, היא כבר נפלה קרבן לדבר גדול הרבה יותר - מועמדות לפרס נובל לשלום והזכות להרשם בספרי ההיסטוריה כמי שהביאו שלום לאזור גועש זה. מאז ועד היום כל מנהיגי ישראל רוצים לקבל את הפרס המיוחל, ולכן לא ראו כבר דבר חוץ מהפרס והאזכור בספרי ההיסטוריה. גם קלינטון נפל קרבן לאותו פיתוי, מה שעכשיו תוקע את האמריקנים עם 11 בספטמבר שהוא תוצאה של שלטונו של קלינטון שלא החכים להתמודד מול הסכנה ההולכת וגדלה. צפון קוריאה, שכבר לא מסתפקת בהסכמים שהיו לה עם ארה"ב, וכעת גם מוכרת הכל לאיראנים. סוריה, שקלינטון החליט להתעלם מכיבושה של לבנון בעד שקט ותמיכה של אסד האב במהלכים פה ביננו לבין הפלסטינים. כל אלה אשמים במצב של היום. כרגיל, הכל נופל על הרצון לזכות בתהילה ועושר.