בגרות

אחת42

New member
בגרות

אני פשוט שונאת את הבת שלי . היא מעצבנת אותי .כנראה ככל שאני נותת לעניות דעתי היא מזלזלת. אני פשוט מצטערת שהבאתי ילדים לעולם.

אני לא מאמינה שאני קוראת את זה.

איך אמא יכולה לשנוא את בתה? כניראה שהיא מרגישה שאת מזלזלת בה אז היא מחזירה לך באותו המטבעה. ילדים רואים הכל,חשים הכל. מי שרואה בילדים כלא מבינים, וטפשים טועה בגדול. ואם זו הגישה שלך, כל מה שאני יכולה להוסיף הוא שלא את המסכנה, היא המסכנה ש"מסכנה" כמוך מגדלת אותה. ילדים זה מתנה, זה ברכה. מה שאת מקרינה, אפילו בלי לומר דבר זה מה שהיא מקבלת. ואני עדין לא מאמינה שקראתי דבר כזה. מקווה שתמצאי את הדרך.

אהובה.א

New member
לכולנו יש חולשות

במיוחד לילדנו. קחי עצמך בידיים. נסי להבין את בתך המתבגרת. אל תשכחי לרגע שגם את היית באותו מצב לפני 25 שנה. איך היית חשה אם אמך היתה צועקת לך "אני שונאת אותך"?..... היא מעצבנת? אז מה? יודעת כמה אנחנו מתעצבנים מידי יום בעבודה , בבית , בחיים? אז לשנוא?????????? אוףףףףף איזו מילה קשה זאת. במיוחד כשאמא אומרת זאת על אחד מילדיה. בחייםםםםםםםםםםם בחייםםםםםםםםםםםם אל תחשבי על שנאה לילדייך. כי הם חשים זאת ויגדלו לשנוא הלאה. זה מה שאת רוצה? לא חושבת. צאי מהלחץ והכעס. שתי מים קרים ותירגעי. במקום לשנוא את יכולה לאמר שבתך מתנהגת לא יפה. את יכולה לאמר לבתך שאת לא אוהבת את התנהגותה. אבל לשנוא אותה? אני בהלם שאמא מסוגלת לאמר דבר כזה. שתהיה לכולנו אחלה שבת

די דנסר

New member
אני לא המומה...

טוב שהוצאת וסיפרת לנו, סך הכל זהו פורום וידויים. הבת שלך מעצבנת אותך והתחושה מאד קשה, אך את נתת לה ביטוי שצרם לקוראים. אני מניחה שלא לזה התכוונת, מאחר שבשינאה אמיתית יש רצון עז שיקרה משהו רע לאדם השנוא, ואת אומרת שאת נותת וביתך מזלזלת, ונתינה היא מאהבה. הכעס שאת מפנה כלפיה איננו שינאה כפי שאת חושבת. אולי את שונאת את הדרך בה היא פונה אליך או הדרך בה מתנהלים חייך. בכל אופן אני מקווה שנרגעת מהכעס.

די דנסר

New member
להיפרקטיבית

יש הבדל בין מה שאמרה בשעת כעס לבין מה שהיא תאמר בשעת רגיעה. אין לך מושג מה זה להיות אם למתבגרים כנראה, ולכן את גם לא מסוגלת להבין שיש רגשות שליליים שלעיתים אין שום קשר בינם לבין שנאה (למרות שהיא אמרה שהיא שונאת את הבת שלה). חוץ מזה, העובדה שהיא שיתפה אותנו ברגשות שלה בזמן כעס, זה אומר שהיא צריכה חיזוק וחשבה למצא אותו פה. וכשאת מעמידה אותה במצב של אשמה על מה שהיא מרגישה את לא ממש עוזרת לה בכך. תתעלי על עצמך, תנסי להיות יותר חכמה.... לפעמים....

לא עניין של חכמה.

הוציא אותי מדעתי לקרוא שמשהיא שונאת את הבת שלה, קשה לה, כואב לה.. במצב כזה כותבים-קשה לי, רע לי, אני לא מצליחה להתמודד, היא משגעת אותי- ולא חסר. אבל מפה לומר "אני שונאת אותה" זה רחוק, עם כל הקושי. אז אל תדבר על חוכמה, דבר שירגיז אותך יכול לא לשנות לי וההפך. וכנראה שאתה לא מבין. אני יודעת מה זה רגשות שלילים.. ולא משנה באיזה מובן. וכבר נתתי מספיק דוגמאות איך אפשר להביע אותם. אל תנסה אתה להיות החכם.

דרומי25

New member
קצת חומר למחשבה.....

אני מקווה ומאוד רוצה להאמין שלא התכונת למה שאמרת וכמו ש די דנסר אמר לך: זה היה רק עצבים רגעיים. היא ילדה ,מתבגרת,ואת חייבת לשלוט בעצמך ולנשוך שפתיים הרי גם את היית ילדה. תשבו, תדברו ותלבנו ענינים כי להיות הורה זה לא רק להביא לעולם ולהאכיל. זה להיות מחנך , כתף,חבר,אוזן ועוד המון דברים. בהצלחה דרומי.

אנושית~

New member
מסכימה עם די סנסר

טבעי לחלוטין .. בטוחה שכתבת ת,זה בשעת כעס זה שאנחנו הורים לא אומר שנחנו לא יכולים להעלות ת,רגשות שלנו ולפעמים נחנו מרגישים שנחנו מעניקים הכל לילדים שלנו ובתמורה מקבלים סטירת לחי ...אז זה בסדר שת,פורקת ת,מה שת,מרגישה כרגע אבל בטוחה שזה יעבור ..נחנו כאן מתי שתצטרכי ותודה ששיתפת

למעלה