*בגרות*

yatusha

New member
אורניזמים אחרים

ראיתי שאתה מחפש בעיקר בת"א, אם אתה צריך יש בי"ס מעולה בירושלים (פרטים במסר כי אני לא עושה פרסומות) רוב החבר'ה שם אחרי צבא (20+) ויש להם כמה תוכניות והמחיר לא נוראי. אם לא תמצא פה יש פורומים שלמים שעוסקים בנושאי בגרויות, תכתוב שאתה מחפש מסגרת לימודים צעירה (הייתי מוותרת על עניין ציון הרוסים והאיתיופים כאורגניזמים אחרים) יכול להיות שיהיה שם יותר מידע והמלצות. ייתכן ותצטרך ללמוד תנ"ך כי העניין בבגרויות הוא לאו דווקא הידע אלא איך עונים "תשובת בגרות", בנוסף הייתי ממליצה לפנות לשלוחה האקסטרנית בת"א לקבל מידע ולבחון אופציה (למרות שכנראה תצטרך לעשות אותה דרך בי"ס דתי) לעשות בגרויות בתושב"ע כי את רוב הידע כבר יש לך וכנ"ל בגמרא כי הבגרות מאוד קלה (מניסיון) בהצלחה לך!

JewishHammer

New member
תודה

כפי מה שזכור לי שלחתי תגובה אתמול בלילה ופתאום אני לא רואה אותה, יתכן שהיא לא פורסמה. אז תודה רבה לכל המגיבים, נתתם לי כיוון טוב. ולגבי מכללת לוינסקי יש לציין, שיש שם כתנאי-סף 10 שמות לימוד, ול-בנים שלמדו בחינוך עצמאי יש רק 8, כי ישיבה אורתודוקסית לא-תיכונית זה לא נחשב לשנות לימוד. וגם כתוב שם משהו על פסיכומטרי... נראה לי שצריך לעשות אותו כדי להתקבל ללימודי הבגרות (ונראה לי שזה הופך את היוצרות, ממש כמו להתקבל לגן ילדים אחרי שתציג תעודת דוקטורט) יום טוב

לא מכירה את מכללת לוינסקי

אז אין לי המלצה חיובית או שלילית עליהם. אני לא יודעת אם שקלת בכלל את האופציה ללמוד באופן עצמאי. בעיניי זה עדיף פי כמה, אבל זה כנראה ענין של אופי. אם יש לך די משמעת עצמית ואינטלגנציה בסיסית - אתה יכול לחסוך לעצמך זמן וכסף. אני למדתי לפסיכומטרי בעזרת ספר וההדרכה הייתה מצויינת. מה גם שיש לא מעט פורומים ברשת שתוכל לשאול ולהעזר בהם. (ואני מתנדבת כבר מעכשיו, אם צריך; אני נורא אוהבת להשוויץ בכישורי ההוראה שלי.) ועוד שלושה משהוים - ~ ציינת את גילך. אתה אמנם זקן מזוקן וכל זה, אבל שמח בחלקך. ~ הפסיכומטרי מתיימר לבדוק סיכויי הצלחה בלימודים אקדמאים - יותר מיומנות מידע (אם כי ידע כללי לא מזיק). ~ נסה להתחרות עם אנרגיה של ילד בגן ילדים. יש לי הרגשה שלא תצליח להתקבל לגן כל כך מהר. בכל מקרה, בהצלחה.

אם למישהו יש את רשימת הספרים

הדרושים לבגרויות אשמח לדעת מה הם. מועד החורף מתקרב, אני עוברת את יחידות החובה, ובאקסטרני לא נותנים רשימת ספרים, בבחינת תפלי למים ותתמודדי.

למעלה