*בגרות*

JewishHammer

New member
*בגרות*

שלום לכם אנשים יקרים, אני משער שמן-הסתם זה נושא שכבר דיברו עליו לא מעט בפורום ואולי כבר ממש טחון ונדוש, אבל לא ממש הצלחתי למצוא בין כל 873 דפי הארכיון מידע שענה לי בצורה פרקטית, לכן אודה לכם על תגובתכם. אני מעוניין ללמוד בכדי לקבל תעודת בגרות . נתונים המאפיינים את מצבי ורצונותיי: 1) אינני מעוניין ב"השלמה" אלא בלימוד - משום שמעולם לא למדתי בתיכון. 2) יש מקצועות כמו אנגלית, שהרמה שלי כמעט ברמה אקדמית ואין לי צורך בכלל בלימודים של אנגלית. כמו"כ אני משער שכבעל נסיון עשיר בלימודי קודש אין לי צורך בלימוד תנ"ך (?) כדי להגיע לרמה של חילונים מלידה. אבל זה לא עניין חשוב הסעיף הזה. 3) אני מחפש מקום מסודר - הן מצד שעות לימוד יומיות מלאות ב"משרה מלאה" של לימודים (ולא לימודי בוקר/ערב), הן מצד לימוד פרונטאלי (ולא מ-ספרים בכוחות עצמי), והן (וזה הכי חשוב) מבחינה חברתית - שזה יהיה מסגרת כמו מוסד לימודים (ועדיף שיהיו שם נוער/בחורים ולא אנשים מבוגרים או אתיופים/רוסים וכדו', ולא שיש לי משהו ח"ו נגדם) שאפשר להתיידד שם עם אורגניזמים אחרים. 4) אזור ר"ג - גבעתיים - ת"א וכדו' במילים אחרות: לו הייתי יכול לחזור אחורה בשנים (אני בן 19+) והיתה יכולת טכנית, הייתי הולך לתיכון רגיל עם בני נוער רגילים שלומדים בי"א וכדו'. העניין הוא שזה כמובן לא אפשרי, ולכן מה שאני מחפש (כמו ששמתם לב) הוא הדבר הקרוב ביותר לכך. אז מה האופציות שלי מבחינה סכמטית (איזה "סוגי" מקומות), ואם מישהו יודע על שמות של מקומות ספציפיים - הכיטוב! אגב! היה נחמד לו הייתם "נועצים" הודעות חשובות כמו פרטים לגבי זה וכל מיני שאלות בסיסיות וקולקטיביות שחבר'ה פה שואלים. בתודה!! (אשמח לקבל תשובות בהקדם, זה די קריטי)

מכללת לוינסקי בת"א

אני עצמי לומדת שם. אני למשל למדתי בבית יעקב, שם עשינו בגרויות בהמון מקצועות אוויליים (5 תנך דתי, 5 יהדות, 3 ספרות, 1 אזרחות, 1 הסטוריה, כיוצ"ב ועל זו הדרך), אבל לא באנגלית ומתמטיקה. כדי לקבל תעודת בגרות הייתי צריכה להבחן באנגלית, מתמטיקה ועוד מקצוע מתוגבר אחד. המקום מקצועי מאד, את אותם המורים שתמצא שם, תפגוש ביואל גבע תמורת ים של כסף. בעוד שבלוינסקי, הלימודים חינם (אם לא עשית צבא, תקבל מלגה מטעם משרד החינוך, שרואה בכל תלמיד מתחת לגיל 26 נטול ת.בגרות כשלון אישי שלו ומממן לך את הלימודים - מלגה מלאה) הלימודים בין 8:30-15:30 (או עד 19, במידה ואתה ניגש ל5 יח' מתמטיקה), אפשר 5 ימים בשבוע, תלוי במערכת שמתאימים לך. אתה יכול לא להבחן כלל באנגלית למשל, ובמתמטיקה להתחיל ללמוד מאפס - יש להם מסלול מיוחד בן שני סמסטרים ל3 יחי' מתמטיקה לאנשים ללא רקע. יש שם לא מעט חבר'ה חרדל"שים מהל"ל שהתחילו מאפס גם כן. ממליצה בחום, אם זה לא היה ברור עד כה.

uri80

New member
לא שותף לזלזול שלך בשאר המקצועות

בעיני הם קריטיים. חוץ מזה זו הזדמנות טובה כדי להקפיץ את ההודעה הזו.

אויליים יחסית

מה עוד, שלא נתנו לנו אפשרות לבחור על כמה יח' אנו רוצות להבחן בכל מקצוע, או בכלל לבחור את במקצועות. כל זה בהוראת הרב ש"ך שליט"א ז"ל, שיהיה בריא.

barr1969

New member
• עדיף מלא כלום

בסמינר שלא שומע לדעת כבוד קדושת הרב שך, עוברים מבחני חוץ, שהם מקבילה לבגרות, אבל מצמצמים את אפשרויות התעסוקה למגזר החרדי בלבד. בעצם, אולי שניהם אותו דבר, אם התוצאה היא שאין בהם שימוש כשרוצים לצאת ללמוד באוניברסיטה.

uri80

New member
כלל לא. הבגרויות עצמן פחות חשובות

בעיני כתעודות- סתם עוד דף נייר שעוזר להתקבל למקומות אחרים. מה שחשוב באמת הוא הידע שעומד מאחורי הדברים הללו. פגשתי מהנדסים מוכשרים מאד אבל בורים מוחלטים כשזה מגיע לפעמים לתחומים אחרים. הידע עצמו הוא הדבר החשוב כאן.

JewishHammer

New member
תודה רבה לך על התגובה - אבל!!:

נכנסתי לאתר שלהם, וצריך שם 10 שנות לימוד.. (יש לנו 8, שכחת?) וגם צריך לעבור פסיכומטרי... וכמו שכתוב בפירוש - זה לאלו שרוצים להשלים או לשפר ציונים... בכל אופן תודה.

מציעה לך להרים טלפון במקום להתגלץ' באתר

למדו ולומדים שם לא מעט חבר'ה שהגיעו מישיבות בלי שבריר בגרות לרפואה. מניחה שזו רק צורת ניסוח. ה"פסיכומטרי" שצריך לעבור זה מבחן מימ"ד ברמה של ילדים בבי"ס יסודי, שמאפשר להם לשייך אותך לרמה המתאימה לך. 3/4/5 יחי'.

גם אני מצטרף

חבר טוב שלי למד שם וממליץ בכל פה, וגם אפשר לקבל מימון מלא ממשרד החינוך כשהם בעצמם דואגים לזה, כמו כן מתחילים שם כמעט מאפס.

מצטרף לכל מילה בקשר ללוינסקי

מקום נדיר. אין דברים כאלה. רמה מקצועית ואישית יוצאת מן הכלל.

אבזץ

New member
מצטרף לממליצים בחום על לווינסקי.

המקום הכי טוב בארץ (בהשוואה למכונים הפרטיים היוקרתיים). זהו מקום נדיר ובעל וותק רב. מורים מקצועיים מאוד. יש להם ניסיון רב עם יוצאים לשאלה. כל מורה מומחה בתחומו ובעל ניסיון בהוראה. המורים כולם אקדמאים וחלקם בעלי תואר שלישי. אוכלוסיית התלמדים איכותית. רבים מבין אלו שלמדו אתי המשיכו למקצועות כמו רפואה והנדסה. ויש שם את אחת הספריות הגדולות לספרי קריאה ועיון - מומלץ לעשות בה שימוש. ועוד סיבה - המכינה ליד בית הספר למורים. גן עדן לגברים. מאות בנות יפות מחכות לכם. מורים כאלה לא תמצא בשום מקום: משה בן חיים - מתמטיקה; ד"ר אבי גבורה - לשון; ירדנה מנחם - אנגלית. הרבה מן הכלים שקיבלתי שם משמשים אותי היום. בעיקר בקריאת טקסטיים, באנגלית ובעברית. אל תחשוב פעמים. לווינסקי זה הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות לעצמך.

isackris

New member
נצל"ש :)

אני בן 23 ואני רוצה ללמוד לבגרות, (אני מקוה שלא עבדו עלי כשאמרו לי אף פעם לא מאוחר) הבעיה שאני נמצא ואהיה בחו"ל לפחות בעתיד הקרוב. לכן רציתי לשאול האם יש אפשרות ללמוד באופן עצמאי מתוך ספרים ואינטרנט (לא מורים און לין זה מזכיר לי סייבר סקס רק בלי הסקס) האם זה מעשי? האם מישהו מכם עשה את זה? האם מישהו יודע מה הם מקצועות החובה? אותי בעיקר מעניין מתמתיקה אנגלית ומחשבים, רק אל תגידו לי שדקדוק חובה :) כמה זמן בערך זה יקח? (בהנחה שאני יודע אנגלית בסיסית) אחרי כל השאלות האלה כנראה שאין צורך להוסיף שאין לי מושג בנושא ולכן כל טיפת מידע והכוונה תתקבל בברכה ובתודה! תודה על האיכפתיות :)

JewishHammer

New member
ויקיפדיה

בויקיפדיה יש את רשימת מקצועות החובה ואת המגמות וכו' וללמוד לבד זה קשה אולי אבל בשביל המבחן זה בהחלט אפשרי אתה אפילו לא צריך ספרים מיוחדים.. אתה קונה ספרים שמיועדים לתיכוניסטים... מזה הם בעצמם לומדים בט' וי'... וגם אם לא אז תחפש באינטרנט, נראה לי שיש ספרים לקנות ואתרים כאלו שמדברים על זה.. זה הכי פשוט.

יכולתי לייעל את התגובה הקודמת שלי

אם הייתי קוראת הלאה. אניווייס - הטו סנס שלי הם ללמוד עצמאית. בהצלחה גם לך! אגב, אתה ככל הנראה יכול לעשות את הבגרויות בחו"ל. לפני ארבע שנים, בכל מקרה, זה היה אפשרי. רק שצריך להרשם די מוקדם - כדאי לך לבדוק את האופציה. גם פסיכומטרי אפשר לעשות כאן פעם בשנה (מה שאני עשיתי בזמנו). לא עבדו עליך. ב23 תעשה פחות טעויות מ16, האמן לי.

isackris

New member
תודה :)

ביקרתי בכמה אתרים ויצאתי די מבולבל, אני חושב שאני אבדוק את זה כשאהיה בארץ לביקור, לברר להרשם לרכוש ספרים, זה קצת כבד דרך האינטרנט. כנראה אני צריך לשבת עם מישהו שיתן לי קצת הכונה. את יודעת למה חותמו של הקב"ה אמת? כי זה חתימה שאי אפשר לזייף.

Sonic hedgehog

New member
אם אתה בחו"ל אתה בטוח שתחזור לארץ לאונברסיטה

כי אם לא יש פתרונות אחרים. בארה"ב למשל כל שעליך לעשות הוא מבחן GED (הרבה יותר קל מלהשלים בגרויות)

isackris

New member
שום אויברסיטה בתכנון,

בסך הכל שילוב של רצון לדעת סקרנות והזדמנות של זמן פנוי לשרוף אז למה לא לנסות, הבגרות זה בעיקר בשביל האמביציה, להיות קומיטד. ואני לא בדיוק בארה"ב לצערי, או למזלי...

למעלה