בגרות בתנ"ך!

מיכלוש7

New member
קשה?! דווקא לי היה די קל! ../images/Emo13.gif

כאילו, יחסית למה שחשבתי שיהיה!
עשיתי את הכל חוץ מסעיף אחד! ועוד אחד ניחשתי... ונראה לי שהייתי קרובה...

tamarhp

New member
היה מעצבן

השאלות היו קלות, אבל לקח שעות עד שהבנו מה רוצים מאיתנו. הן היו מנוסחות בצורה מעצבנת, וכל הבגרות היתה מעוותת לגמרי. מכל כלי המשכן, בגדי הכהנים, הקרשים והבריחים, נזכרו לשאול דווקא על העורות אילים מאדמים?? מזל שזכרתי את זה!

lali37

New member
אני עם תמר!

ולא היה ק-ש-ה אבל בהחלט היה מעצבן ולא ממש קל

tamarhp

New member
כן, אבל

התכוונתי לאלו שאומרים "בקיאות זה קל" - שיראו את השאלות...

The Mad Hatter

New member
לא היה כ"כ קשה...

~מישהו זוכר אותי? הפסקתי לכתוב לפני כמה עשרות אלפי שנים, אבל אני עדיין פה *_*~ היה פשוט מעצבן. יותר קשה מהמבחנים והמתכונות, בכל מקרה. למרות שהיו כמה סעיפים שלא ידעתי. השאלה הזו על הציצית סיבכה אותי. לא יודעת. ומה עם השש משזר הזה בכלי המשכן? מה היה צריך לכתוב שם?

tamarhp

New member
אה..

היה יותר קשה מהמתכונות, זה בטוח. על הציצית כתבתי שהיא אמורה להזכיר לנו את כל המצוות, והקב"ה הוציא אותנו ממצרים כדי לתת לנו את מצוות. משו כזה. לא יודעת, הסתכלתי ברש"י. אבל זה מעצבן, כי לא היה כתוב בשאלה שצריך להסתכל ברש"י, ובד"כ כן כותבים. והשש משזר היה בקלעי החצר, בגדי הכהן הגדול ויריעות המשכן.

tamarhp

New member
לזכור

את מה שעניתי זו פחות בעיה. יותר קשה להבין מה רוצים ממני בשאלות המעצבנות האלו! "במה זכה שאול שה' יתן לו חכמה?" מה זו השאלה הדפוקה הזו??? ואתם לא יודעים מה קרה לי! עניתי בשאלה הזו לא נכון, אבל בטעות עשיתי שאלה אחת בחירה במקום 2! מה שאומר שלא יבדקו לי את השאלה האחרונה, שהיתה נכונה, ויבדקו לי את השאלה הזו! (2 נקודות יורדות, על סעיף ב') מעצבן!!! אם רק הייתי זוכרת שלא צריך לעשות 2 שאלות, הייתי מרוויחה 2 נקודות.

tamarhp

New member
ועוד 2 נקודות בערך

כי בשאלת משכן החלפתי בטעות בין המנורה למזבח הקטורת.

The Mad Hatter

New member
גם לי

יורדות 2 נקודות ואולי 3 כי בשאלה 2 פספסתי את סעיף ב. בגרות טיפשית. וזה לא הכל, לצערי...:/

The Mad Hatter

New member
אההה,

לפחות במשכן צדקתי P: אבל קצת התפלספתי יותר מידי... אזהרה-השתפכות שאחרי-בגרות לפניך: בציצית העתקתי רש"י אחד שלא ממש הבנתי-מדוע הוזכרה יציאת מצרים-כשם שה' הבדיל בין בכורים ללא-בכורים (וכאן הפסקתי להבין מה רש"י אומר ופשוט העתקתי בשינוי קל שאני מקווה שהיה נכון). אבל זה לא היה קשור ליציאת מצרים...נו, טוב. זה היה כתוב ברש"י. חסר להם שהם לא יתנו לי על זה לפחות נקדה אחת...:/ עוד שאלה שלא ידעתי-זה עם הפסוק "ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש" שלא הצלחתי למצוא, אבל כתבתי משהו שאני חושבת שאולי יקבלו לי... וגם המפה של המשכן היתה מבלבלת. אז רק בשביל להיות בטוחה- 1 זה המנורה ו2 זה מזבח הקטורת? כי הם עשו את זה בכיוונים בכלל לא נכונים. אבל לפחות יש לי מגן טוב, אז עוד איכשהו בסדר...P:

tamarhp

New member
אויש..

עם "ממלכת כהנים" היה לי נס! חיפשתי במלא מקומות (כולל המקום הנכון) ולא מצאתי, ובדקות האחרונות - כשסיימתי, החלטתי לחפש שוב... פתחתי את החומש בדיוק במקום הנכון!!

מיכלוש7

New member
לפחות לך היה נס...../images/Emo4.gif

לא קראתי בכלל את שמות ובמדבר לפני הבגרות!!! אז כל השאלות שהיו על הספרים האלו בלי הפניה למקור-לא ידעתי!!!
רק בשניה האחרונה כתבתי ש"איש אחד יחטא ועל כל העדה תקצוף" זה קורח! וגם זה רק במקרה!!! ואת "ממלכת כהנים" השארתי ריק!!!

למעלה