בגרות בתנ"ך - שאלה

AnnaRozen

New member
בגרות בתנ"ך - שאלה

אני נבחנת משנה אינטרנית בתיכון שבו למדתי, והחלטתי הקיץ להשלים ל5 יח"ל בתנ"ך.
הבנתי שאני ניגשת לכל המבחנים בתיכון שלי, אבל הבעיה שבתיכון שלי לא מגישים לתנ"ך מוגבר, ומן הסתם הבחינה הזו לא תיערך בבית הספר שלי.
במקרה כזה, אני ממש אשמח אם מישהו ידע, היכן אני ניגשת?

PantherettePitz

New member
זה משתנה

נבחר בי"ס אזורי שבו נערכת הבגרות. אמורים לומר לך כשאת נרשמת או לקראת הבחינה עצמה.

AnnaRozen

New member
שאלה נוספת

היחידה החמישית היא משתנה מבית ספר לבית ספר,
אבל לנבחנים אקסטרניים יש שאלון שונה..
אני אעשה את היחידה החמישית ע"פ בית הספר שבו אבחן, או שזה פשוט שאלון אחר?

PantherettePitz

New member
אם אני זוכרת נכון

(ואם דברים לא השתנו מאז) כשיש נושאים שונים שאפשר להיבחן עליהם הטופס פשוט כולל את כל הנושאים ואת עונה בהתאם למה שאת בוחרת.
בכל מקרה אם את נבחנת משנה אינטרנית לא תיבחני בשאלון אקסטרני.

AnnaRozen

New member
אוף נראה לי שלא ניסחתי את עצמי טוב,

הכוונה שלי היא שהשאלון של היחידה החמישית, הוא שונה בין בי"ס לבי"ס... לפי נושא מיוחד שכל בי"ס שמגיש לבגרות הזאת בוחר..
ואני בתור נבחנת משנה אינטרנית של תיכון שלא מגיש לתנך מוגבר, לא יודעת מה אני אמורה ללמוד.. הסקתי שנבחני משנה ניגשים גם הם לשאלון האקסטרני (פשוט עם מס' שאלון אחר)..

לילי12312

New member
לפי מה שהבנתי מהאתר של המפמ״ר בתנ״ך

ומהתעסקות שלי בנושא , מי שנבחן משנה נבחן בשאלון שונה ממי שניגש בזמן הלימודים (להם באמת הבית ספר בוחר נושא וזה פנימי או משהו כזה, לא בטוחה), והשאלון זה על מעמד האישה בתנ״ך- אותו שאלון כמו של מי שנבחן אקסטרני אם אני לא טועה. ניסיתי למצוא עכשיו את הנושאים וההסבר באתר אבל זה לא עולה לי משום מה אז אני אנסה שוב מאוחר יותר. :)

AnnaRozen

New member
זה גם מה שאני הבנתי,תודה רבה לשתיכן בכ"מ!

bsomthing

New member
אהלן

דין נבחן משנה אינטרני כמו אקסטרני, הוא לא תלוי בתוכנית כזאת או אחרת פנימית, אלא יש לו חלופות חיצוניות (או אין, כמו בביולוגיה) גם אם היה בתיכון שלך תוכנית, היית יכולה לגשת רק לטופס החיצוני של היחידה החמישית.
זה שאין בבית ספר שלך לא אומר בהכרח שתיבחני במקום אחר, סה''כ בית הספר יכול להזמין כל בחינה עיונית שהוא רוצה, פשוט שולחים לו בדואר את הטופס ומביאים בוחן, וזה לא משנה ממש אם יש את הבחינה הזו בתיכון שלו או לא.

bsomthing

New member
אהלן

דין נבחן משנה אינטרני כמו אקסטרני, הוא לא תלוי בתוכנית כזאת או אחרת פנימית, אלא יש לו חלופות חיצוניות (או אין, כמו בביולוגיה) גם אם היה בתיכון שלך תוכנית, היית יכולה לגשת רק לטופס החיצוני של היחידה החמישית.
זה שאין בבית ספר שלך לא אומר בהכרח שתיבחני במקום אחר, סה''כ בית הספר יכול להזמין כל בחינה עיונית שהוא רוצה, פשוט שולחים לו בדואר את הטופס ומביאים בוחן, וזה לא משנה ממש אם יש את הבחינה הזו בתיכון שלו או לא.

למעלה