בגרות במתמטיקה

בגרות במתמטיקה

עשיתי עכשיו את הבגרות.. לפני הבחינה הייתי ממש ממש לחוצה ההסעה מהקיבוץ הגיעה באיזה כמה דקות איחור אבל היה פסדר נכנסתי קיבלתי את הטופס ומחברת בחינה והכל טוב ויפה אוקע מסתבר אולי לא הכל נכון אבל פסדר... כמו שכולם אומרים, יש מועד ב'. אמ... לא נראה לי שיש עוד מישו.. אבל אם מישו עושה/עשה - המון בהצלחה בלעט

sh53

New member
מקווה שהצלחת ולא זקוקה למועד ב'

אני חושבת שמתטמטיקה הוא המקצוע הכי קשה, מה איתך? גם אצלך זה המקצוע הכי קשה?

אני חייבת מועד ב'

אמ... לא בהכרח הכי קשה.. פשוט המקצוע שאני הכי פחות אוהבת... הייתי יכולה להצליח אם הייתי משקיעה אבל לא רציתי זה מה שיצא.. לא במת כזה נורא..

sweetdreams

New member
../images/Emo2.gif

מתמטיקה זה כיף!!!!
אם את לא אוהבת את זה, זה בטח בגלל שיש לך מורים גרועים שלא מראים לך את היופי שבמקצוע הזה.. למרות שבתיכון די קשה לראות את היופי שבמתמטיקה, כי הבגרות דומה יותר לפיסיקה מאשר למתמטיקה: לא צריך לחשוב ולהבין, רק להציב במשוואות ונוסחאות קבועות ולפתור. איך הם מצפים שאנשים יתחברו למקצוע הזה ככה??
אני חושבת שאת צריכה ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה, את תראי כמה שתיהני

עשיתי את זה

למדתי באוניברסיטה הפתוחה אשנב למתמטיקה ומבוא למדעי המחשב. שני הנושאים לא הכי עניינו אותי במיוחד הקורס השני. הקורס של המתמטיקה עוד היה פסדר אבל הבנתי שאם אני ירצה ללמוד אח"כ מתמטיקה באוניברסיטה אני יעשה את זה, כרגע מתמטיקה ממש לא מעניין אותי מעבר לבצפר, אני יכולה לעשות 4 יחידות ולסיים עם זה בי"א. אני יותר בכיוון של אולי מדעי החברה אם כבר הנושא של אוניברסיטה. בקשר למורה שהיתה לי השנה, מתחילת השנה לא הסתדרתי איתה והיו לי איתה ריבים בעיקר על הכבוד שלי כאדם, מה שלא ממש חכם לעשות עם מורים. אבל מה לעשות שהערכים שלי יותר חשובים לי מהציונים. זה כמו נניח שצימחונים יעבדו בבורגראנץ' או משו כזה. אי אפשר ללמוד עם מישהו שמתייחס אלייך כמו עוד סתם תלמידה מחורבנת שמפריעה בשיעורים, ולא מקשיבים למה שיש לך להגיד. ניסיתי לדבר איתה ובסוף המצב רק החמיר איתה והפסקתי להקשיב בשיעורים גם בגלל חוסר יכולת להתרכז וכאלה. סוף השנה קלטתי שאני צריכה ללמוד את כל החומר מתחילת השנה. עשיתי את זה, אפילו די טוב. מתכונות ציונים נמוכים מאוד, אבל זה קשור גם ללחץ בבחינות שיש לי. בבגרות רוב מי שעשה את שאלון 005 נראה לי לא קיבל ציון טוב כי היו גם שאלות מכשילות וכמעט שלא נתנו לנו לשלוח פתקים למורים (מה שאמרו לנו שאסור היה למשגיחות לעשות) חוץ מפתק קולקטיבי אחד שהן שלחו. יכולתי להצליח במתמטיקה השנה פשוט לא היה לי כוח להשקיע בזה כמו שהם רצו שאני אשקיע, 5 יחידות דורשות לשבת ולחרוש 24/7 ולא היה לי כוח לעשות את זה. בקיצור, מורים כן משפיעים על המקצועות. אבל אחרי הקורסים באוניברסיטה הבנתי שזה לא מעניין אותי ואיבדתי עניין בזה למרות שאני די טובה במתמטיקה. יותר מעניין אותי היסטוריה וספרות (למרות שבספרות המורה הרסה לי כמה סיפורים די יפים גם השנה וגם כיתה ח' והיא לא מורה כזאת טובה) ולשון אני כן משקיעה כי המורה ממש טובה ובמקצוע הזה הבנתי שיש לי בגרות השנה וכדאי לי ללכת עם זה כדי להצליח לא כמו שאר הכיתה שלי..

sweetdreams

New member
אז איזה נושאים למדת שם?

מתמטיקה זה תחום מאוד רחב.. מה עשיתם שם?

sweetdreams

New member
אה, יש מלא דברים יפים!

אני ממש אוהבת את אינפי, למרות שזו די שריטה שלי, הרוב לא ממש מתחברים לזה... ויש טופולוגיה, שנראה לי אחלה. וחבורות, ומודולים, ומשוואות דיפרנציאליות (שאני עדיין לא יודעת ממש מה זה, אבל ממה ששמעתי, זה נשמע לי נחמד), וכמובן שיש את תורת המשחקים לקינוח.. באמת, זה כיף.. תנסי, כדאי לך! אני בכלל חושבת שכולם צריכים ללמוד מתמטיקה

חבורות ומודולים נראה לי גם היה

חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי נשמע דווקא סתם כאב ראש החלק עם המשחקים יכול להיות בהחלט משעשע בשיעורים משעממים (וואי אני צריכה לחפש את המשפטים המצחיקים שרשמנו בשיעורים חח)

sweetdreams

New member
תראי איזה יופי..

איזה שירשור מתמטי ונחמד פתחנו פה.. עכשיו יהיה לשושי מה לכתוב עלינו בעידכון השבועי

חחח

זה מה שקורה שמדברים בשעות כאלה בלילה P: בסביבות השעה הזאת דיברתי טיפה עם דני והלכתי לישון כי כמעט נרדמתי פה על המקלדת (ואז הוא התקשר אליי אחרי שכבר נרדמתי ואמרתי לו שאני לא עייפה ונרדמתי לו בטלפון P: חח) היום אמא העירה אותי ב-10 וחצי וויפי די! =\ הולכים מתישו לבריכה כי יש אוכל וכאלה.. סתם מפגש משפחתי כזה של שבועות מעצבן... נו טוב הגיע הזמן להשתזף טיפה (ורק מחר כניראה אני הולכת לקנות את הבגד ים החדש.. ממש חכם נכון??) חג שמח לכולם
קיץ נעים ומהנה
ואל תשכחו לשתות הרבה
מיאו
[נכון שהוא חמוד??? חחח]

sh53

New member
בזכות מורה אחת שבשבילי היא ../images/Emo47.gif

סיימתי את הבגרות במתמטיקה. אם היא לא היתה שם בתיכון, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיה. מסכימה בהחלט - מורים משפיעים לטוב או לרע על הציונים שלי, ואם יש המון תלמידים ששונאים מקצוע מסויים, לדעתי זה לא בגללם או בגלל המקצוע, אלא בגלל מי שמעביר את המקצוע - שלא יודע איך להעביר אותו ואיך לגרום לאחרים להיסחף אחריו. אני זוכרת את המורה למתמטיקה שאמרה משהו כמו - אני בשעות הפנאי פותרת להנאתי תרגילים במתמטיקה - בתקופה שהיא אמרה את זה, זה היה אחרי שמורים מגעילים גרמו לי לשנוא את המקצוע הזה וממש גחכתי בלב על מה שהיא אמרה, איך פנאי, הנאה ומתמטיקה הולכים יחד? עם הזמן ראיתי שהיא משקיעה, שאיכפת לה מהתלמידים והיא עושה את העבודה שלה בהמון אהבה ואיכפתיות, ולא בגלל המשכורת או הנוחות בלהיות מורה, והיום אני מעריכה אותה יותר (אז הייתי עם ראש של תלמידה) ומבינה שבעצם היא השקיעה גם בזמנה הפנוי כדי לדעת את החומר טוב מאוד ולא לשכוח לרגע ואפילו אהבה את המקצוע ולימדה את המקצוע באהבה וניסתה להנחיל לנו קצת אהבה למקצוע. מה האלטרנטיבה השניה? שתאמר לנו, נכון אתם צודקים, מתמטיקה חרא של מקצוע, אבל אין ברירה אז בואו נלמד?

למעלה