בגרויות,מיצ``ב,שע``ל.

טל205

New member
בגרויות,מיצ``ב,שע``ל.

כבר שבועות שאני מתייצב בבתי ספר יסודיים ותיכונים למינהם ברחבי העיר ירושלים,אני נכנס לחדרי מורים,מתרשם ובעצם היותי בבי``ס היא כשליחות ממשרד החינוך לשמור על טוהר הבחינות שמתקיימות בתקופה הזו. לפעמים יש הד תקשורתי לגבי שכרם של המורים וכו... אני חייב לציין שממבט ראיה שלי,כל המורים, פשוט כולם נותנים את הנשמה לתלמידים! כמו בכל מקום יש שמשתדלים יותר ויש שפחות אך באופן כללי התרשמותי מבתי הספר היא מאוד חיובית! שכר? לדעתי זה ממש הזוי השכר שלהם.. הם חצי יום בבית הספר ובחצי יום השני הם מכינים את השיעור שלמחר. עיצה שלי,אל תתנו לילדכם ללמוד במקום הכי קרוב לבית.. בדקו את בית הספר היטב,את הצוות הניהולי ואת כמות וסוג התלמידים שילמדו עם ילדכם. יש כ``כ הרבה הבדלים בין מקום למקום, מסוג התנהגות ודרך ארץ ועד לרמה ולתפיסת החומר.

ש חף

New member
כמה דברים בנושא

במסגרת העבודה שלי אני נמצאת לפחות פעמיים בשבוע באחד משני בתי הספר בהם אני עובדת,בתור גורם חיצוני שלא מגיע ללמד. מהשנים האחרונות בהם יצא לי לעבוד בתוך בתי ספר יסודיים בכל מיני מקומות אני ראיתי בעיקר אנשים עייפים. המורים הם אנשים עייפים,שחוקים ונטולי כוחות אל מול הילדים שצומחים לנו כאן ואמורים להיות הדור הבא,זה שינהל את המדינה שלנו. כל כך מתסכל לראות את המורים שעבורי בתור ילדה היו האנשים המוערכים שמלמדים ומחנכים עומדים חסרי אונים אל מול הילדים החוצפנים,האלימים שלא מעריכים את עבודת המורה. שלא נדבר על ההורים שלהם שמגבים את הילדים שלהם ולא נותנים למורה את הכבוד שמגיע לו. ברור שאדם שיש לו תמריץ (שהוא הכסף מן הסתם) מגיע לעבודה עם הרבה יותר אנרגיות ומוטיבציה,אבל לקחו מהם את הכסף,את ההערכה ועשו מהם הפרייארים שמוכנים לחנך את הילדים שלנו. אני מתביישת בשבילנו.

טל205

New member
עוד שאלה מהותית

מהו בית ספר? האם מקום חינוך או מקום לימודים בלבד? אם זה מקום חינוך אז המצב שלנו באמת גרוע מאוד.

actress22

New member
אפשר לערוך על הנושא הזה דיון שלם וארוך

לדעתי, ואני רואה את זה גם דרך מקום העבודה שלי כבר שנתיים, בית ספר הוא בהחלט מקום מחנך עד כדי כך שלפעמים ישנם ילדים שלא מקבלים את החינוך בבית והדבר מתנגש עם בית הספר. כבר יצא לי לא פעם להיתקל בילדים או בהורים שבטוחים שהכל מגיע להם, בתים בהם אין כבוד למורה או למערכת החינוך ואז לבית הספר קשה הרבה יותר להנחיל את הערכים האלה. אני חושבת שבית הספר משלב בין התחומים הלימודיים והחינוכיים ואולי אפילו צריך לקדם את החינוכיים לפני הלימודיים שהרי לא סתם אומרים כי "דרך ארץ קדמה לתורה" ולי אפילו הייתה מורה במהלך שנותי בבית הספר היסודי שדאגה לעניין הזה הרבה יותר מאשר לתחום הלימודי, הייתה עוצרת לא פעם את השיעור כשהייתה מתעוררת בעיה משמעתית שקשורה לחינוך ולערכים וליחסים בין הילדים לבין חבריהם. אני חושבת שהמורים היום עושים הרבה מעבר לעבודה שהם נדרשים לעשות תמורת שכר זעום ומגוחך, אני חושבת שההערכה שישנה כלפיהם היום אינה תואמת את מה שהם באמת משקיעים ועושים. מצד שני, ישנם בתי ספר בהם כנראה שגם הצוות החינוכי צריך ללכת לבית ספר על מנת שילמד להתנהג ולכן אני מסכימה עם האמירה שחשוב לבדוק על אופי בית הספר, על צוות המורים והצוות הניהולי ולא לרשום את הילד לבית הספר רק מפני שהוא המוסד החינוכי הקרוב ביותר לבית......

טל205

New member
מסכים עם כל מילה/tapuzforum/images/emo45.gif

אבל המצב כיום בבתי הספר שהחינוך ממש לא כמו זה שאנו מצפים לו.

למעלה