בגרויות לחרדיות

Sonic hedgehog

New member
אכן יש טריגנוטמטריה

שדורש ידע גאומטרי קיים ברמה כלשהי אבל זה לא גאומטריה כיחידה נפרדת או אפילו הבחנות על גאומטריה כגאומטריה.
למיטב זכרוני הידע הגאומטרי בבית יעקב היה דומה לזה של 4 יחידות. זה יפה מאוד שאתה מלמד לבגריות אבל חסר לך פה נקודת השוואה כי מבחני סאלד לא מוכרים לך כלל. אני מאידך מתבססת רק על הידע האישי שלי מבלי לעסוק בתחום כמקצוע אבל לפחות יש לי את שני נקודות ההשוואה.

אני באמת לא יודע מה את רוצה

כתבת שבמבחני סאלד נבחנים גם על נושא הגיאומטריה בניגוד ל-3 יח"ל, ולכן תיקנתי אותך שהנושא הזה נדרש גם בבחינת הבגרות (וזה ההקשר היחיד שבו הוזכר תחום העיסוק שלי).
כעת את טוענת שהרמה של הגיאומטריה שם יותר גבוהה, אבל כיוון ששנינו לא למדנו בבית יעקב בשנים האחרונות ואת גם לא מכירה את הבגרויות של התקופה הזו, נראה לי שהדיון הזה יהיה די עקר, ולכן הפניתי אותך להחלטה של משרד החינוך.
חושבת שאת יודעת יותר טוב ממשרד החינוך? אין לי הרבה מה להגיד על זה.

comicsgirl

New member
לא יודעת לגבי מתמטיקה,

אבל בלשון ובהיסטוריה הרמה שבתי הספר החרדים דורשים גבוהה בהרבה מהרמה הנדרשת בבתי הספר הממלכתיים.

זו אמנם נחמה פורתא, אבל נחמה

תמיד המורות פמפמו לנו את זה

שהרמה "שלנו" בדקדוק ובלשון, ובהיסטוריה וגם במבחנים שעשו על ספרי התנ"ך גבוהה בהרבה מהבגרות. אז נטיתי להאמין לזה, היום קצת פחות.

בכל מקרה, אחרי גיל 30 איני זקוקה לבגרות. הו, הזיקנה.

comicsgirl

New member
כמעט כל מילה

אני חושבת שאם לכתחילה (בערך בקום המדינה ) לא היו מעניקים להם פריוולגיות מיוחדות, המצב שיש היום לא היה קיים. ואז גם לא היה צורך ב"קומבינות" כאלו ואחרות, כדי לגרום לציבור שלם שחי במדינה הזו ללא הכרת תודה, לעבוד ולשרת כמו כל אחד אחר.

א-בל, מכיוון שכן ניתנו להם פריווילגיות, וסטטוס קוו אי אפשר לנפץ ברגע אחד, -כמה שזה קשה- צריך לעשות צעדים קטנים לקראת שילובם המלא בחברה.

אני מאוד שמחה לראות את גיסתי משלימה בגרויות, כיוון שהמוסד (החרדי, אגב) בו היא לומדת לתעודת אדריכלית, מחייב בגרות מלאה.

מה שאמרה הקומיקסגירל

פחות או יותר המצב הנתון הוא שיש אלפי בנות ישראל עם השכלה לא מלאה לבגרות, אז לתת להם הכרה במה שהם כבר כן עשו ולמדו זה לא כל כך מופרך, בחייך.

לגבי העצב, והמספרים, אכן.
כשמתחילים מ0 אז אפילו נבחנת אחת היא קפיצה של 100%, אז המספרים המפוצצים לא כאלה מרשימים אמנם...
במקום העצב, קח לך קצת אופטימיות, (משהו שכתבת בהודעה אחרת שאתה יודע לעשות טוב בלי לקרוא כתבות ניו אייג'יות)
התהליך שהחברה הזו עוברת, לאט לאט חושפת אותו לעולם הגדול.
כשהייתי תלמידה בחורה שרק רצתה לעשות בגרות נחשבה לפושעת. ועכשיו זה רצון שמעיזים לדבר עליו. וצורך.

הבעיה היא שאני לא מזהה כאן שום תהליך

כי ברגע שאנחנו מדברים על כולה 379 נערות שניגשו לבגרות לאחר הקומבינה, ובהנחה שיש בערך 4000 נערות שמסיימות י"ב במגזר החרדי בשנה, אז תעשי בעצמך את החשבון איזה תהליך מתרחש כאן באמת.
שנית, אני מרשה לעצמי להניח שחלק גדול מהניגשות לבגרות הקומבינה הן לבטח במוסדות של פרענקיות ("לא עלינו ולא על בנינו"), או ממשפחות של חוזרים בתשובה ("אולי נשדך את הבן שלהם עם ההיא שהתגרשה?") - ככה שאני לא מבין למה אצה להם הדרך לצאת בכתבה מפוצצת על שינוי שמתחולל.

בעיניי, תהליך אמיתי היה יכול להתחיל כשהחברה הזאת היתה עוברת מבחנים באזרחות ובספרות ובמדעים.
ברגע ששוב הולכים להתרפס בפני הרבנים בעניין החומר המטמא שעליו ניתן בדוחק לבחון נערות, ואז עוד מפארים את ההישג העלוב שבקומבינה של הוצאת תעודת הבגרות - זה עצוב.

אם יש בגרות בסיסית לחילונים, ובגרות מיוחדת לחרדים באישור הרבנים - לא הרווחנו כלום לטווח הרחוק.

אתה עד לתחילתו של תהליך

שהמשכו צפוי להיות - תכנית לימודים הכוללת בגרות מלאה כדי להמנע מהתפתחות הענף של הקומבינות.
אני שמעתי מקרובת משפחה על כך שהיא נבחנת גם מבחני חוץ (סאלד) וגם בגרות. ומדובר על אחד מבתי הספר ש'לא מקבלים' את כל הבנות מה'סוג' שהזכרת בהודעתך.
זהו שלב כלאיים כזה, בשלב הבא הם יוותרו על מבחני החוץ וילכו על הבגרויות לבד.
התהליך שהחברה הזו עוברת הוא מכל הכוונים, זה רק נקודה קטנה מתוך כל רעידות האדמה הקטנות שהאוכלוסיה הזו עוברת.
דבר נוסף, אני רואה בכך ערך גדול שבת בית יעקב תוכל לסיים את חוק לימודיה ולהשתלב בעבודה במקום שאינו דתי, לצאת מהחממה החונקת הזו. גם אם היא לא תעשה זאת, יש בידה כלים לעשות זאת.
זה אחד השלבים הראשונים בחייה של בת ישראל שהיא אשכרה קולטת שהיא יכולה לעמוד על הרגליים בזכות עצמה, שיש עולם שלם בחוץ ושהיא שווה יותר מ"עוד חמש ס"מ בד בחצאית".

כמאמר הבנות מעלי

בוא נקווה שמדובר בחלק מתהליך.
למרות שלא סביר שיתמוסס אספקט הקומבינה. תמיד יפליצו שם קומבינות.

קומבינות זה

השם השני של העם הזה. אז קשה לי להאמין שהרגלי השרדות של שנים יזנחו באחת.
אבל אם את הבדואים בנגב הצליחו ליישב בבתים קבועים, יש סיכוי כלשהו גם לתהליכים האלה. הלא כן?!

עכשיו הם נזכרו?

יצאתי בשאלה כי רציתי לעשות בגרויות.
אה, ולהוציא רישיון וללמוד באוניברסיטה של גויים ולהתחתן אחרי גיל 25 המופלג ולהחליט לבד כמה ילדים להמליט ולא ללכת למקווה ולא להימנע מבעלי שבועיים ולא להשתגע כל יום שישי ולא לקחת כדורים כי אני בדיכאון בגלל שאלוהים לא קיים באמת, לפחות לא לפי הגרסה המצוטטת.

קצת off topic

אבל איך היציאה בשאלה עזרה עם הדכאון שנבע מכך שהאל היהודי לא קיים? לא הבנתי.

that the way

New member
קצת עידכונים

והמגזר אליו השתייכתי, הציבור הליטאי, הקצת מודרני.
בשנים שבהם למדתי בתיכון, היו 4 תיכונים לפחות (שעליהם אני יודעת בבירור) שלימדו בגרות מלאה לבנות, עם קצת התאמות וכו, חלק עם רק 3 יחידות באנגלית ומתמטיקה, אבל עדיין עם תעודת בגרות של יותר מ 21 יחידות.

ועוד היו הרבה תיכונים עם בגרויות חלקיות, ללא אנגלית מתמטיקה והתעמלות, שלאחר מכן כמעט 90 אחוז מהבנות השלימו בסוף השנה באקסטרני, הבנתי שעדיין השלמות האלה ממש טרנד אצל בחורות חרדיות גם בשנים האלו ואפילו בירושליים החרדית יותר...

נכון שזה רק התחלה אבל זה תופס תאוצה.

למעלה