בגרויות לחרדיות

בגרויות לחרדיות

ידוע לי שעוד ועוד בתי ספר חרדיים מכניסים לימודי בגרויות לבנות
אם זה אומר שהדור הבא של היוצאות בשאלה יצאו לפחות עם תעודת בגרות, והיה זה שכרן....
לדעתי, קצת נסחפו עם תאורי התרומה לעולם וההכחשה הנמרצת לעובדה ש'חרדים לא משתלבים זה סטריאוטיפ'.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4363705,00.html

Sonic hedgehog

New member
אוקי, שום דבר פה לא מובן לי

ההבנה שלי שקיום מבחני סאלד במקום מבחני בגרות היה בדיוק בשביל שבנות בית יעקוב לא יוכלו להשתלב בשוק העבודה החופשי ובאקדמיה. זה היה צעד מניעתי על מנת לתת לבנות השכלה אבל שתאפשר להם לעבוד ולקבל הכרה רק בציבור החרדי. לכן גם סמינרים שנתנו בגרויות (מההכרות שלי תיכון בית יעקב ברחובות למשל) נמנעו מלתת בגרות כוללת ולא למדו לבגרויות במתמטיקה וכדו' (לפחות זה ההסבר שניתן לי בשעץו לגבי עשיית מבחני פנים במקצועות מסויימים).

אז: האם הידע שלי לגבי סיבת מניעת בגרויות בבתי יעקב מופרך לחלוטין?
או האם עכשיו שמבחני סאלד מוכרים ימנעו מלתת אותם?
או שהחברה החרדית הכירה בכך שצריך לעבוד בחוץ וההכרה במבחני סאלד נתנה להם מוצע של כבוד?

spinoza

New member
תמיד אני מסנגר

היי - תמיד בארוחות צהריים אצלנו בעבודה (ביחוד לפני בחירות) מגיעים לדבר על החרדים,
ואומרים "הם לא עובדים", ואני אומר שהרוב כן עובדים.
אז אולי סוף סוף תגידו לי באמת מה האחוז שכן עובדים

motii011

New member
לא יודע אם עבודה זה הבעיה...

הבעיה היא המדיניות הסוציאלית שלוקחת מכיס אחד ומעבירה לאחר. אם זה לא היה קורה לאף אחד לא היה אכפת אם הם עובדים או לא שיתבשלו במיץ של עצמם.

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שהרוב עובדים

ולו רק בגלל שנשים בציבור החרדי נוטות לעבוד. בהיותם מחצית האוכלוסיה (או קצת יותר) אז מספיק קבוצה קטנה של גברים עובדים להפוך את העובדים לרוב.

מצד שני אני בטוחה שלהרבה מאוד חרדים לא נעים המצב הנכפה עליהם בהעדר השכלה והם היו שמחים להשתלב בשוק העבודה אם הם היו מקבלים השכלה ואם זה היה מקובל יותר חברתית.

לדעתי במקום כל מיני קריאות לקיצוץ בקיצבאות הפעילות העיקרית צריכה להיות למתן השכלה. העניין הוא שברגע שהמדינה נותנת יד למניעת אוכלוסיה מהשכלה מן הראוי שתישא בתוצאות ותספק קצבאות.

אין

שלא לדבר על חלק שעובד ב'שחור' נשים וגברים, כך שיוצא שאין הם נוטלים חלק במסים וכו'

אני שואב מהכתבה רק פסימיות ועצבות

יש היום במדינה מסלול גיוס לחילונים, ומנגד, מסלול גיוס לחרדים;
יש במדינה מסלול קנית דירה לחילונים, ומנגד, מסלול קנית דירה לחרדים;
ועכשיו למדתי שיש במדינת ישראל תעודת בגרות של חילונים, ותעודת בגרות של חרדים.
האח-הידד ליושב במרומים על כל החסד שהוא מעניק לשכיית החמדה שלו, צאן מרעיתו, על חשבון אלו שלא השכילו להאמין כמה "צדיק ה' בכל דרכיו וחסיד בכל מעשיו"!

אני מבין את השמחה האישית שלך על כך שבנות אחרות שיצאו בשאלה יוכלו לקבל כרטיס כניסה לעולם הגדול ולא יעברו דרך ייסורים בשביל לקושש מעט השכלה, אבל במבט חברתי-כללי, זה מעציב מאוד כל ההליך הזה - 'הליך הזנית החינוך בישראל'.

גם המספרים שמצויינים בכתבה מאוד מעציבים.
איזה יופי! אחרי שמדינת ישראל פתחה רגלים לדרישות המגזר החרדי בשביל לא לפגוע בתומתן של בנות ישראל הכשרות, הסכימו 379 חרדיות (מתוך אלפי-אלפים), לגשת למבחני ההשלמת הבגרות המשוקצים והטמאים של משרד החינוך ולקבל בגרות כשרה בקומבינה. וואו!!

והכי מרגיז אילו האמירות הנבובות של אותה מנכ"לית במשרד החינוך:
"כשמאפשרים להם לעשות זאת מתוך כבוד לאורח החיים ולמנהיגות הרבנית, ותוך שמירה על הייחודיות שלהם – אנחנו רואים שיש פריצת דרך".
באמת אני מבקש סליחה בשמי ובשם אזרחי מדינת ישראל שעד היום לא אפשרנו לכם את פריצת הדרך המיוחלת בדמות אותה "קומבינת בגרות" של המנכ"לית הכנועה, תוך כבוד למנהיגות הרבנית שלכם.

כתבה שהעלתה בי עצב צרוף.

Sonic hedgehog

New member
זה לא תהליך הזניית החינוך בישראל

הרמה של מבחני סאלד די דומה לרמה של מבחני הבגרות. האם רמת החינוך הבסיסי בארץ הוא זנות בפני עצמו זו כבר שאלה אחרת (אני סוברת שלא אבל חושבת שהשיטה לא נכונה).

לא צריך להמציא דברים

משרד החינוך בדק את המבחנים וקבע את הקריטריונים הכי מקלים שיכל. התוצאה היא שתי יחידות.

נ.ב. או שאת לא זוכרת מה כלול בשלש יחידות או שדברים השתנו מהותית, כי גיאומטריה היא חלק מ-3 יחידות מזה שנים.

כשאני עשיתי בגרות לפני יותר מ10 שנים

3 יחידות במתמטיקה וגם סולד הם היו באותה רמה. היה חומר בבגרות שלא הופיע בסולד ומצד שני הרמה בסולד היתה יותר גבוהה. עשיתי גם בגרות באנגלית ובמקביל סולד גם הם היו אותה רמה. סולד זה פשוט בגרות חרדית ותו לא, בהרבה מקומות עבודה חילונים שדורשים בגרות, מוכנים לקבל במקביל סולד.

Sonic hedgehog

New member
טוב נראה שזה עדיין רק החל 4

ואין גאומטריה ב-3
בכל אופן אשמח למקור לגבי ה-2 יחידות.

Sonic hedgehog

New member
כן אני חושבת שאין גאומטריה ב3 יחידות

בנוסף העובדה שמכירים במבחנים כשני יחידות לא אומרת שזו באמת הרמה שלהם או שהרמה שלהם פחותה. יתכן פשוט שאין חפיפה מלאה בחומר.
מה עוד שמתמטיקה 3 יחידות כוללת מאגר שאלות שרק ממנו נשאלים השאלות בבגרות, לא רואה איך אפשר רמה נמוכה יותר ובמחבני סאלד מיטב הבנתי אין ידוע מוקדם של איזה שאלות עתידיות להיות.

בדקי כאן

http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Mazkirut_Pedagogit/Matematika/ChativaElyona/

בהסבר לחלקים של הטריגונומטריה מוגדר הידע הנדרש בגיאומטריה.
כנ"ל בחלק של גיאומטריה אנליטית.

ממש מוזר לי שאת מנסה להתווכח על הנושא הזה עם מורה שמגיש אנשים לבגרות, ומתלוננת על זה שאני מביע דעה על מבחני סאלד, בגלל שלפני עשור את למדת בבית יעקב.

למעלה