בגלל שראיתי...

S H I L G I

New member
בגלל שראיתי...

שיש כל מיני מושגים שלא ידעתי קודם (וגם אחרים כנראה לא) אז אני פותחת שרשור מושגים..כמו האאוטו ריליס או ווטאבר
מה שאתם יודעים תרשמו עם הפירוש טיינקס

אמ....אם אומרים לי מושגים אני יודעת

למה מתכוונים אבל שאני צריכה להגיד אני שוכחת תמיד....אז אני ינסה לחשוב על כמה....אפילו שסביר להניח שאתם מכירים אותם.......טוב: סייד פס-הסוס הולך על הצד כמעט לגמרי אובר בנדינג-שהסוס מכונס יותר מידי סלייד סטופ-שהסוס עוצר את עצמו בפתאומיות לאחר ריצה בעזרת הרגלים הקדמיות שלו, ומחליק על האחוריות שולדר אפ-שהסוס מרים את הרגליים שלו גבוה כדי שיוכל להחליף רגל בקאנטר או להתחיל קאנטר על רגל נכונה....(תקנו אותי אם אני טועה...) ועכשיו אני יגיד כל מיני תרגילים שאני תמיד שוכחת איך קוראים להם.... אז אם אתם יודעית תגידו לי איך הם נקראים...אמ........ -יש תרגיל שהסוס מסתובב סביב הציר של הרגליים האחוריות שלו... -הסוס מסתובב סביב הציר של הרגליים הקדמיות... הסוס מתקדם שיש לו איקסים ברגליים, והוא הולך הצידה.... ממ.........יש עוד הרבה שאני מכירה אבל לא עולים לי עכשיו.......

../images/Emo42.gif../images/Emo41.gif../images/Emo26.gifאת מתכוונת..

לספינים? רולבקים? [o_O]
ושכחתי איך קוראים לאחרון שאמרת
אבל אני יודעת מזה..

../images/Emo113.gifאמממ

יש תרגיל שהסוס מסתובב סביב הציר של הרגליים האחוריות שלו... ספין הסוס מתקדם שיש לו איקסים ברגליים, והוא הולך הצידה לגילד נראה לי

אמ.........

ספינים כן........ לגילד אני גם מכירה......אבל אני לא חושבת שהתכונתי לזה...... משהו אחר.....אם אני לא טועה זה שתי מילים ואחת מהן זה סייד.........ואת ההמשך אני לא זוכרת....... ובקשר לעוד מושגים....... נק ריינינג-נועד כדי לרסן את הסוס בעט פריצה או חוסר שליטה על הסוס אם אני אזכר בעוד אני ארשום....חחחח......*זה בא לי לאט לאט...חחחחחחח*

../images/Emo85.gifלא ממש..

נק רינינג (מושכת צוואר) זה שאם את שמה את מושכת ימין על צד ימין הסוס יזוז שמאלה, ואם את שמה את מושכת שמאל על צד שמאל אז הסוס יזוז ימינה- כמו ג'ויסטיק

אה וואלה.....חחחחח.......

התבלבלתי כי חשבתי על ריינ פורסינג ונק ריינינג ביחד וזה מה שיצא.... חחחחחח......טוב אז עכשיו מסודר..... נק רינינג (מושכת צוואר) זה שאם את שמה את מושכת ימין על צד ימין הסוס יזוז שמאלה, ואם את שמה את מושכת שמאל על צד שמאל אז הסוס יזוז ימינה- כמו ג'ויסטיק-כמו שאת אמרת........חחחחחחח ריינ פורסינג-נועד כדי לרסן את הסוס אם הסוס פורץ או שלא מצליחים להשתלט עליו........ עכשיו זה בסדר........חחחחחחח

a l o n i s 1

New member
יש לך טעות אני חושב..

אני לא יודע הרבה על ווסטרן אבל אני כמאט בטוח שסלייד סטופ זה לא מה שרשמת אלה ההפך המוחלט .. הסוס מכניס את הרגליים האחריות שלו מתחת לגוף, ואז הוא נותן "ברקס" ועם הרגלים הקידמיות שלו הוא ממשיך לפדל.!

קצת תיקונים

לגבי השולדר אפ אז זה תרגיל בשביל ללמד את הסוס להרים את הכתף כשהוא שומט אותה בגלל שיש להם נטיה כזו כי יותר קל להם מאשר להחזיק ולהרים אותה כל הזמן. משתמשים בתרגיל הזה כדי ללמד את הסוס להרים כתף בעיקר כשרוצים להצמד לגדר או להרחיב מעגל. יש עוד תרגיל שקוראים לו טו טרק שזה שכלול של בשולדר אפ וזה נראה כאילו הסוס הולך ישר והצידה באותו הזמן TERN ON THE 4 HAND זה תרגיל שהסוס מסתובב סביב היד הקדמית שלו שהיא משמשת ציר לכל הסיבוב וזהו נראה לי

אוי את חכמה....חחחחח

TERN ON THE 4 HAND זה מה שהתכוונתי ושכחתי איך קוראים לו.... ובשולדר אפ....לפעמים יותר קל לסוס לעבור לקאנטר נכון שהוא עושה את זה....ואני יודעת שיש לי טעויות....חחחח....סורי........

TauraMan

New member
איזה מושגים את רוצה לדעת?../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

TauraMan

New member
אבל אני גרועה בזה.. אוףף../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

טוב ננסה,
אובר ריצ'(Over-Reach) - מצב שהצעד של הרגליים האחוריות יותר ארוך מזה של הקדמיות וזה מביא לפגיעה של הפרסות האחורית ברגל הקדמית, הסיבה לפעמונים (שאגב נקראים מגני אובר ריצ'.)
אוטו ריליס (Auto Release)-(בשביל נטע
), סגנון של נתינת יד, הידים יורדות למטה משני צידי צוואר הסוס לכיוון המתג, וכך מאפשרות חופשיות, רק רוכבים עם בסיס חזק יכולים לעשות את זה.
צ'רסט ריליס(Crest Release)- נתינת יד פשוטה, היד מתקדמת על הצוואר לכיוון אוזני הסוס.
אובר ג'אמפינג(Over Jumping)- שהסוס קופץ מעל עצמו ומעל המכשול (סוס שקופץ מכשול של 60 כאילו זה 120 ומתעגל ובעצם עושה יותר ממה שהוא צריך/יכול) אמממם... עוד?

S H I L G I

New member
וואי תודה!

אפשר עוד?
אני מרגישה מה זה טיפשה עכשיו..אני יודעת בערך שמינית ממה שאת יודעת

למעלה