בגלל שברור

יובל13

New member
בגלל שברור

שהפורום הזה הוא פורום איכותי ומלא אמני לחימה מעולים(קצת חנפנות אף פעם לא מזיקה
) אשמח עם מישהו יםפר לי על מועדוני קראטה המשלבים נשק מסורתי באימונים ושהאימונים יהיו בתדירות גבוהה וארוכים כמו שלוש פעמים בשבוע שעתיים כל אימון או שלוש שעות(בישבילי זה הרבה) וגם יש לי חבר שרוצה ללמוד קונג פו אז יש מישהו בפורום שמכיר את אלי איבגי או את בן טל שחר ויכול לתת לי מידע עליהם?

WhiteBear

New member
קראטה - לא יכול לעזור. בן טל שחר כן

פרטים ליצור קשר עם בן טל שחר יש את: הכרטיס האישי שלו מהפורום. ויש את הפורום של בית הספר שלו, אתה יכול פשוט להכנס לשם ולהציג שאלות, אני משוכנע שהתלמידים שלו יחמיאו לו רבות. פה מצורף קישור כששאלו בפורום שלו על השיטה, פיתח דיון, לדעתי, מאד מעניין. מקווה שעזרתי קצת,
טל.

Crazy_Bitch

New member
קראטה????

רק שתדע, הפירוש של המילה "קראטה", הוא כף יד פתוחה. בקראטה המסורתי אין שום שימוש בכלי נשק... אם אתה עדיין רוצה ללמוד, יש מספיק מקומות. אם אתה רוצה נשק- תחתור לכיוון הקונג-פו.

zedprime

New member
אכן

אבל ישנם מקומות שמלמדים גם קראטה , וגם שימוש בנשקים (ללא קשר ישיר בינהם).

כף יד פתוחה?!?!

פירוש המלה קראטה: קארא - ריק. טה - יד. כלומר - יד ריקה, כשהכוונה במלה ריקה אינה מתייחסת רק לחוסר בכלי נשק, אלא לנקיון כפיים, או לרצון ללמוד בלי דעות קדומות (לוח חלק). דבר נוסף, השימוש בכלי נשק, בא לחדד את הידע גם בידיים ריקות. אם ניקח לדוגמא עיפרון, ונצייר עיגול - העיגול יהיה משורטט יפה ומדויק. אך אם ניקח מקל ארוך, ונשים בקצהו עיפרון - ואז נצייר עיגול, אז הוא יהיה פחות מדויק ופחות משורטט כהלכה. הנשק בא להאציל ולחדד את הידע שברשותנו, כמו גם להרחיב את הידע שנצבר במשך השנים. דבר אחרון, בקראטה האוקינאווי, נלמדים סוגים שונים של כלי נשק, לא פחות מאשר בשיטות קונג פו למיניהן.

zedprime

New member
אני התכוונתי

לקורסים נפרדים. כשאני למדתי גוג´ו ריו , לימוד בנשקים היה אופציה בתשלום נוסף ובשעות וימים אחרים.

אופציה בתשלום?!

הלימוד בלי נשק, הוא חלק מתוכנית האימונים (תלוי כמובן בדרגה וברמה של התלמיד), אבל אין שום תשלום נוסף על האימונים הללו! (זה כמו שיבקשו תשלום נוסף, על לימוד קאטא זו או אחרת...)

zedprime

New member
ובכן כך זה היה אצלי.

בין אם זה בסדר או לא.. זו האמת המרה. ואני בטוח שישנם הרבה מקומות שנוקטים בשיטה הזו..

amir_aikido

New member
כל בית ספר ושיטתו

סלבו אמנם גם אצלנו לימוד כלי הנשק הוא חלק מהשיעורים הרגילים ומסתכלים על הכל כעל לימוד של אמנות אחת גדולה. אבל אני יודע שיש מקומות בארץ ובעולם בהם כן מקובל להפריד את הלימוד של כלי-נשק לשיעורים נפרדים ואז לפעמים גם גובים על כך תשלום ... יש בזה אפילו מעט הגיון - יש כאלה שלימוד כלי נשק לא מעניין אותם, וכך לא מיצרים עליהם לחץ ומי שלומד יותר שיעורים (גם כלי נשק) משלם יותר. כל מועדון ושיטתו וגם התמחור שלו אמיר

יובל.

אני מתאמן בדוג´ו של קאנצ´ו רוני קלוגר בפ"ת. לאחר שמסיימים אטת קבוצת הקליטה, ניתן להגיע לאימון כמעט בכל יום. הדוג´ו פתוח בכל יום בשעות אחה"צ, וגם בימי שישי יש אימונים בבוקר. אם תהיה מעוניין בפרטים נוספים, אשמח לעזור.

למעלה