בגלל המלחמה ההיא...

פרח75

New member
בגלל המלחמה ההיא...

ראיתם במקרה את התכנית התיעודית "בגלל המלחמה ההיא"? במשך שעות ישבתי ובכיתי ועדיין לא השתחררתי מהרגשת המועקה. מה לעשות, אני לוקחת ללב. מאד מאד ללב. הסרט הזה סיפר את סיפורם של הוריו של יהודה פוליקר שהם ניצולי שואה ועל איך הוא גדל כדור שני לשואה. הסיפורים היו כל כך קשים. הקטע שהכי שבר אותי היה הקטע שבו האמא מספרת על הרגע שבו היא הגיעה למחנה עם אמא שלה וגיסתה ואמה כל הזמן חיבקה אותה והרגיעה אותה ובאחד הרגעים אמא שלה חיבקה אותה ולאחר רגע היא פשוט לא ראתה אותה יותר ואז היא שאלה את הגיסה: "איפה אמא" והגיסה השפילה ראש ואמרה לה: "אמא שלך איננה, מעכשיו אני אמא שלך". מסתבר שהגרמנים פשוט משכו אותה הצידה לטור של העומדים למוות ומאז היא לא ראתה אותה יותר. היא מתארת את אובדן האם כדבר הכי קשה שהיתה צריכה להתמודד איתו בשואה. היא התמודדה עם רעב, אובדנים רבים, קור, השפלה, אבל כשאמא שלה נעלמה לה והיא עדיין הרגישה את חום הגוף שלה, היא הרגישה ששברו לה את הידיים והרגליים עם גרזן. התיאור הזה שלה הזכיר לי כל כך איך הרגשתי כשאמא שלי נפטרה. אמנם עברו 5 שנים אבל הזכרונות טריים כאילו זה אתמול. אני זוכרת את היום הזה, איך קראו לי מהעבודה, איך באתי הביתה וישבתי לידה כשהיא כבר לא היתה בחיים וליטפתי אותה וחיבקתי אותה ודיברתי אליה במשך שעות ואף אחד לא העז להתקרב אלינו. אני זוכרת את הרגעים האלה של הפרידה הזו, את המוות הזה באוויר, את ההלוויה. כל אלה צפו ועלו אתמול כשצפיתי בסרט הזה. מאותו רגע כל הגעגועים הציפו אותי. אין שום דבר שהייתי רוצה עכשיו יותר מאשר עוד חמש דקות וחיבוק אחד עם אמא שלי. אני מרגישה לא טוב, מאד מתוחה, מאד עצובה, מפחדת שוב ליפול לבור השחור!

A GIFT OF LOVE

New member
היי

כל כך הרגשתי אותך. גם אני כמוך בכל סרט/ספר מחפשת את עצמי ואת הסובבים אותי ומתחברת.... כשקראתי את הקטע בו את מלטפת ומחבקת את אימך כשהיא ללא רוח חיים הרגשתי שגם אני רוצה. לו רק יכולתי לראות את אמי בשעת מותה. לדעת איזו הבעה הייתה נסוכה על פניה. הייתי נותנת את כל ההון שבעולם! בקטע של הבור- ז ה י ר ו ת אל תכרי בור לעצמך. זאת הסכנה הכי גדולה שאת זאת שגורמת לעצמך. אז תהי חזקה.... ואל תשכחי שכולנו איתך.... שולחת חיבוק.....

וואוו, איזו צמרמורת!

באמת כואב. ערבוב של כאב פרטי וכאב לאומי, וזכרונות ודימויים ... אבל האסוציאציות מתבקשות ... זה אך טבעי. אנחנו מחזיקים במחסן הלב שלנו כל כך הרבה זכרונות, וכאבים, ומידי פעם יש טריגר שפותח לרגע את הסכר ... איך את עכשיו?

פרח75

New member
תודה לשתיכן..חיזקתן אותי

האמת היא שאני מרגישה קצת יותר טוב. אתמול היה יום מאד קשה. גם היום לא קל לי. בנוסף לכל הגעגועים הרגילים בעלי ואני עומדים בפני התחלת הניסיונות להיכנס להריון ויש לי המון חרדות בנושא והמון הרגשת בדידות של: "איך אני עושה את זה בלי אמא". גם יש לי משבר סביב נושא העבודה כי עד היום עבדתי במקום שבו הבוסית היתה מאד אמהית כלפי ופתאום העבירו אותי למקום אחר וזה ממש לא ככה ואני מרגישה ממש במשבר מהכל. כל כך צריכה דמות חמה ומבינה איתי ואין לי את זה. יש לי חברות שגרות רחוק ממני ואין לי הרגשה שמישהו שומר עלי, כמו אמא. איך מתמודדים עם זה?

מאחלת לך שבוע טוב../images/Emo23.gif

מותר לפעמים לרדת אך רק לשם עליה....עצוב וקשה אך...מה לעשות החיים ממשיכים ,כן גם אני שונאת סיסמאות אבל קל לי להשתמש בהן! מאחלת לכם בהצלחה....

Ofra m

New member
קודם כל, אל תשכחי דבר חשוב

יש לך את עצמך, ויש לך את בעלך שזה כבר המון, לגבי החרדות שלך הן מאוד נורמליות ואת יכולה להעזר באיש מקצוע כדי לנסות להתמודד עם אותן חרדות...מה שאני יכולה לומר לך שמה שאת מרגישה הוא מאוד נורמלי וטבעי, וגם מה שהוסיף הוא עניין העבודה אבל דעי לך איפה שיש ירידה גם באה אחריה עלייה, מה שכן לא להפסיק להרים את הראש ולקוות כי תמיד צצות הזדמנויות חדשות רק צריך לדעת לתפוס אותן בזמן....שיהיה לך שבוע טוב, עופרה.

פרח75

New member
תודה לכן...

האמת היא שלצערי אני מאד בודדה פה באיזור שלי. כל החברות שלי גרות רחוק ואין לי בכלל חברות שאיבדו אם ולכן אני מרגישה לפעמים בודדה במערכה. זה קורה לכן? ועוד שאלה - יש פה בנות מהצפון?

Ofra m

New member
אני מאזור המרכז אבל חושבת

שיש כאן כמה בנות מהצפון,לגבי הבדידות שאת כותבת, יכול להיות שאת מרגישה את הבדידות בגלל שאיבדת את אימך, אבל אני חושבת שזה קצת יותר מכך, עצם זה שיגורו ליד הבית שלך ממש 10 בנות שאיבדו את אימותיהן תיתן לך תחושה של פחות בדידות? אני לא חושבת אני חושבת שאת זקוקה לאוזן קשבת לחברת אנשים שיהיו איתך שייתמכו בך אני גם מרגישה שאת זקוקה לתשומת לב וזו לא בושה לבקש אותה אפילו מהחברות שגרות רחוק,ולומר להן מה את חשה ואם הן חברות טובות אז הן ידאגו לך אך אם לא תדאגי לעצמך וחפשי לעצמך תמיכה אמיתית ונכונה, יש היום המון סדנאות תמיכה, וגם סתם סדנאות שאפשד להכיר שם הרבה אנשים נחמדים, ובטוח תכירי שם מישהי נחמדה שתמצא חן בעינייך להעביר איתה לפעמים ערבים משעממים, גם אם את נשואה, כי לפעמים מה שמדברים עם חברה זה לא אותו דבר כמו עם הבעל, נתתי לך כמה עיצות אני מקווה שתעשי משהו, בכל אופן גם לי יחש ימים שאני מרגישה ממש בודדה אבל החיים הם כל כך מרוץ מטורף שלפעמים אני שוכחת....שבוע טוב עופרה.

עודליל

New member
פרח אני מאוד מבינה את התחושה

שלך, גם לי אין חברות שאיבדו אם ואני אכן מרגישה שקשה לי איתם מה לעשות לא בא לי ללכת ולדבר עם השכנה שלי שבכלל לא יכולה להתחיל להבין את הכאב שלי על האובדן של האמא האהובה שלי. למזלי יש לי שתי אחיות שקל לי לשתף אותן ועוד חברה מאוד טובה שגרה ממש רחוק, והיא היחידה שקל לי לדבר ולבכות לה בכי היסטרי בטלפון.

יש לך באמת מזל....כי לי...../images/Emo47.gif

אין אחות רק אח שאיתו ממש לא ניתן לדבר ככה שוטף..... חברות בלי אם גם אין לי..... האמת שרציתי להצטרף לאיזו קבוצה של בנות בירושלים אך היא עדין לא קיימת.... הלואי שהיו לי הכוחות להקים אותה..... אפשר להציע לך חברות?

Darkmatter

New member
אני מהצפון :)

מבינה את הרגשת הבדידות שלך. אבל באמת, יש לך אותנו. את לא לבד! אני מאחלת לך המונהמונהמון אושר!!! קבלי המון כאלו:

פרח ...

אכן, כנראה לא במקרה גם התגובה שלך לסרט הייתה כה רגשית. את עומדת עכשיו בפני שינויים מהותיים. אחד בעבודה, וחשוב מזה - במשפחה. סביב ההכנה לאמהות, ההריון והלידה, עולה וצף שוב במלוא עוזו הקשר עם אמא, או במקרה שלנו - היעדר הקשר. ללא ספק שאלות רבות עולות כמו איך תסתדרי, מה תהיה דמות האם שלך כהורה, ועוד. באשר לבוסית - בואי נאמר שעד עכשיו התמזל מזלך שהייתה לך בוסית 'תפורה כפי מידותייך'. לא תמיד זה המצב, וצריך להתסגל, ואני מבינה עד כמה זה לא קל. עצם התובנה שהבוס לא יכול להחליף עוברנו פונקציות אחרות, אולי עשויה לעזור. את מוזמנת להמשיך ולשתף אותנו. אולי אין פתרון לכל בעיה, אבל יש הבנה ואמפטיה ...

למעלה