בגיניסט,

אני ניסיתי ללמוד 14 שעות ביום

ואהבתי את זה הרבה יותר מאשר להיות זרוק על איזה ג´בל

אוי לך אחי מיום הדין ואבוי לך...

רק אני מרגיש כאילו עומד מולי מטיף נוצרי על בימה מוגבהת וקורא לי להלל את שמו של האלוהים אחרת אשרף בגיהנום?

masorti

New member
אולי כבר תאמר את האמת...

הסיבה שאתם רוצים לגייס בכוח את החרדים אינה קשורה לחלוקת הנטל. אתם רוצים לגייס אותם כדי שהשירות הצבאי יהפוך אותם לחילונים. הנחת העבודה שלכם היא שמרבית הצעירים החרדים לא יעמדו בלחץ של חיי הצבא ובהדרגה "יחפפו" יותר ויותר במצוות, עד שיתפקרו בהמוניהם. ואז החברה החרדית תיעלם תוך כמה עשורים. זה כל הענין כולו.

זו ממש לא האמת.

זו האמת שהמצאת לעצמך על מנת להתמודד עם הדיסוננס - מצד אחד מיליטריזם משיחי ושינאת השתמטות ומצד שני אתה חש נחות לעומת החרדים המייצגים בעינייך את התגלמות היהודי כפי שאתה חושב שעליו להתקיים. עובדה שהדתיים הלאומיים שמשרתים בצבא אינם נעשים דתיים פחות - חלקם אמנם מתרופפים אבל חלקם מתחזקים. כמו בכל נקודת זמן נתונה אחרת בחיים.

ושכחתי חלק מהפואנטה:

הדיסוננס הוא בכך שהחרדים מצד אחד משתמטים משירות צבאי ובכך מסווגים לצד אותו אתה שונא אך מצד שני אתה חש הערצה כלפיהם.

masorti

New member
הניתוח הפסיכולוגי שלך שגוי...

אני לא חש הערצה כלפי החרדים. אני בכלל חש קרוב הרבה יותר לדתיים-לאומיים. (אני אפילו חושב שהחרדים טועים מבחינה תיאולוגית בענין הגיוס) אבל מעצבן אותי שמפלגת שנאה מנסה לחסל בהדרגה את הציבור הדתי בארץ תוך שימוש בסיסמאות שקריות. חוץ מזה, אחרי ששינוי יצליחו בחיסול החברה החרדית הם יפנו במלוא המרץ למרר את חיי הדתיים-לאומיים והמסורתיים. (כמו למשל: ע"י איסור בחוק של השחיטה הכשרה.) אז יש לי אינטרס ברור להתנגד למסע ההסתה של שינוי נגד החרדים.

שמתם לב לשלטי שינוי????????

כתוב במפורש שזו מפלגה לחילוניים ומעמד הביניים! הם לא כותבים שם שהם שייכים ומייצגים את המסורתיים למשל,,,,,,,,, הם פשוט מעלים על נס את דת החילוניות!!!בושה.

ואם אעבור ליד שלטי שינוי ../images/Emo46.gif

פשוט אשלוף אולר ואקרע את השלטים ואתגנב לפחי-הזבל הציבורים ואזרוק אותם לפח מתחת לשקיות-זבל משפחתיות לא לשינוי, לא לליכוד !! רק הטרנספר הוא הפיתרון היחיד לעתיד ביטחון ישראל !!

מה את רוצה?

אנחנו באמת מייצגים את מעמד הביניים. למסורתיים יש ייצוג מעולה בעבודה ובליכוד, לדתיים יש במימ"ד ובמפד"ל, ולחרדים בש"ס ויהדות התורה. מה רע שגם לחילוניים יהיה יצוג בכנסת?

נכון, כל החילונים יהודים

אבל לא כל יהודי הוא אורתודוכסי . ובהחלט יש כזה דבר יהודי חילוני - מרבית היהודים בארץ מקיימים אורח חיים חילוני.

שלטי מפלגות הלא-נכונות רק יטעו אנשי

ם להצביע במפלגות שגויות, לכן יש להשמיד שלטים אלו

tipid

New member
לירן תבורך על גישתך ויחסך לאדם

באשר הוא . כי הרי הפורום נועד להבעת דעות לל אדם באשר הוא ללא קשר לדעתו האישית לאלום דתו או גזע. ואין לכפות את הדעה על הזולת מאחר ונאמר שרצונו של אדם הוא כבודו. וזו מטרת הפורומים. להעביר דיעות ולתת כבוד לכל אדם באשר הוא.

למעלה