בגידה! :)

keoser

New member
בגידה! :)

האם הייתם עוזרים למישהיא לבגוד בחבר שלה? מה עם החבר שלה? הייתם מרגישים רע שאתם גורמים לו להרגיש רע? ואם כן -- איפה הגבול? מה אם אני פותח עסק שגורם לאחרים להרוויח פחות? או לסגור את העסק שלהם? מה אם אתם מאוהבים באותה בחורה? אתם יכולים להיות אחראים לאושר של אחרים? הייתם מתנהגים באנוכיות ודואגים לצרכים שלכם בלי התחשבות בצרכים של אותו אדם שלישי? מצד שני -- הבחורה חיה בסרט שלה, אם זה לא אתה זה בקלות יכול להיות מישהו אחר. הבחורה בחרה לעשות את זה. אם זה ילד קטן, תשפיעו עליו לעשות משהו? ומה אם אתה מתחיל עם אותה בחורה במשך זמן ומשפיע עליה? (לי יש יכולת השפעה יחסית גדולה על אנשים). בקיצור -- איפה הייתם שמים את הגבול שלכם? ב-
יוסי :)

אתה נשמע כמו בחור עם

המון עניינים לא םתורים בנושא אשמה. ככה אני קוראת אותך בכל אופן. 1. לא הייתי עוזרת לאף אחד לבגוד באף אחד אחר- מה פתאום??? למה לקחת חלק בדבר כזה בכלל??? בשביל מה זה טוב? 2. לפתוח עסק זה זכות לגיטימית של כל אחד, יש מספיק משאבים לכולם- ולא צריך לראות את זה כתחרות במטרה להביס אחרים אלא כמשהו יצירתי שלך שבא לקיים אותך. קיום של אחד לא חייב לבוא על קיום של אחר וכל אחד אחראי לשלו. 3.אי אפשר להיות אחראי לאושר של אדם אחר. 4.אנוכיות אינה מילה גסה- אם לא נדאג לצרכינו אנו נתרוקן מהר מאוד מאנרגיות של עזרה לאחר על חשבונינו. חובתינו להעמיד את עצמינו קודם דל ובמקום הראשון- ושוב , זה לא בא על חשבון אף אחד, יש מספיק מקום לכולם. 5. אם אתה מדבר על לקיים יחסים עם בחורה שיש לה חבר, אישית- לא מומלץ, אולם החלטה היא שלה ,הבחירה החופשית היא שלה. אי אפשר להיות "מושפע" משום שברמה כלשהי היא זו שעושה את הבחירה , מודעת לכך או לא.

keoser

New member
את סותרת את עצמך

(ככה אני מבין את זה, בכל מקרה).. בהחלט יש לי המון רגשות סותרים לגבי אשמה. אני מרגיש שאני מגדיר את עצמי מחדש עכשיו (ועוד הרבה פעמים יבואו). זו מרגישה לי תשובה של כן ולא.. קודם -- את פוסלת את זה על הסף. בהמשך, את אומרת שאני לא יכול להיות אחראי לאושר של חבר שלה -- ואני לא יכול להיות אחראי לבחירה שלה. את מוסיפה שבראש ובראשונה אני צריך לדאוג לצריכים שלי יהיו אשר יהיו (אם הבנתי אותך כראוי). אני לא מדבר על אדם שחושב "אממ! אני אדפוק מערכת זוגית בשביל הכיף שלי", אני מדבר על מצב שהוא דואג לצרכים האישיים שלו. מצד שני, יש אנשים שיחשבו שזה לא בסדר בכלל, ולא יחשבו על זה. יש אנשים שלא יהיה איכפת להם במאומה. אני הייתי עד יום שבת מהאנשים שלא היו עושים את זה. עד שדיברתי עם חבר שלי על הנושא, ואז הבנתי שאולי אני חושב אחרת היום. היום, יומיים אח"כ אני חוזר למחשבה שאולי זה לא מוסרי באמת. בגלל זה אני רוצה לשמוע דיעות של אחרים בנושא.. (סליחה אם ההודעה מרגישה קצת עויינת, באמת שאני לא מתכוון שהיא תהיה ככה, פשוט עוברים עליי יומיים ממש קשים, ואני מרגיש שאני משדר שליליות.. אז באמת שאני לא מתכוון!
)

כדאי לדאוג לצרגים של עצמנו ../images/Emo45.gif

או שאולי לא הבנתי באיזה מובן אתה מתכוון לאנוכיות.... בקצור אין רע באנוכיות, אם זה במובן שאני מתכוונת אליו. כן - אם אנוכיות זה לטפל בעצמך, לאהוב את עצמך, לעשות מה שלך עושה טוב, לא תפעול מתוך אי נעימות, לחשוב על עצמך אז
!!!!!!

niva99

New member
קראתי את המאמרים וחשבתי לעצמי-

איך מישמים את האידאלים הנפלאים הללו בחיי היום יום. שמירה על טוהר המילה-דיבר אלי ביותר ניתן ליישם ללא בעיות. אי לקיחת דברים באופן אישי-אינני מסכימה כי "כולנו נמצאים בתוך חלום" אם אחשוב כך אהיה מנותקת ממציאות.וכאן עלי להתייחס לשתי אפשרויות שונות: נניח מוטחת בנו ביקורת קטלנית והרסנית-אזי נכון להתייחס לזה כאל פריקת תיסכולים של אדם אחר ."זה שלו ולא שלנו" אך מה קורה אם הביקורת היא בונה?והבן אדם מתעלם ממנה איך ישתפר? אי הנחת הנחות-לפעמים כשמנסים לברר יחסים ושואלים שאלות את הצד השני לא תמיד זוכים לגילוי נאות (וזאת מהרבה שיקולים וסיבות). לעיתים ההנחות באות בעיקבות נסיון חיים המאשש קיום הנחות אלו. עשיה כמיטב כיכולת-ללא ביקורתיות עצמית וללא שפוטיות גם זה נראה לי ישים. לגופו של עניין -אנימאד סקרנית איך ארבעת ההסכמות הללו פועלות הלכה למעשה.בעיני (בשלב זה ),זו מאין אוטופיה בחברה שלנו,שבה כל אחד יודע יותר טוב מהאחר(הנה אני שיפוטית אך מה לעשות זה כ'כ נכון). שאלתי היא האם האנשים שיחיו לפי ההסכמות הללו לא יחשבו לוזרים או מוזרים בעיני החברה? הרי אם הפרט משתנה-החברה ממשיכה להיות אותה החברה.... אם נניח שבמשרד מסוים מקובל לרכל-ואילו פקידה X שנחשפה לתיאוריה חדשה זו ותנסה ליישמה-תתחיל לשמור על טוהר המילה. מיד היא תיחשב לעוף מוזר. ובמרקה הרע-למתנשאת. כדי להגיע ל"מנוחה ולנחלה" צריכה כלל החברה להחשף לתובנות הללו. ולא-יאכלו את האנשים ההולכים לפיה ללא מלח.

אני מיישמת את ארבע ההסכמות

ואני מכירה עוד אנשים שמיישמים את ארבע ההסכמות, והם ההיפך מעוף מוזר, או מתנשאים. ממש לא. כל מי שאני מכירה נחשב מצליח, בן אדם מקסים, ההיפך - אנשים רוצים להיות בקרבתם כי הם מקבלים ולא שופטים. לגבי שאר השאלות שלך אז אני חושבת שאם תקראי את הספר, זה יענה לך על כל מה ששאלת. זה פשוט מרגיש לי מורכב מידי לענות על כל מה ששאלת בקצרה. אבל אולי אמצא כוח בהזדמנות אחרת או שאצליח לנסח את דברי בקצרה, או שאחד מהאנשים האחרים כאן יענה לך
בהצלחה!

אני לא אוהבת את המילה .,מוסר"

ןלכן לא נכנסת לדיונים בנוגע לכך. אל דאגה, דעתך היא זכותך ואינני לו קחת שם עוינות מההודעה שלך . :)

ת מ ו ז

New member
בטח שאפשר להיות אחרי לאושר של אחר

ברור!!!! אם נגיד יש לי בן זוג שנינו מאוד אוהבים אחד את השני ויום אחד אני קמה ומחליטה שלא טוב לי איתו יותר ואז עוזבת אותו.... מסקנה? הוא עצוב.... אם אני ישאר הוא יהיה מאושר.. אז זה ברור שלפעמים האושר של אחרים תלוי בך... או נגיד אם אתה מעליב מישהו ופגוע בו... אתה לוקח ממנו את האושר שלו ומוריד ואתו למטה... כפיש?

הממממ

האם הייתם עוזרים למישהיא לבגוד בחבר שלה? עוזרים, הכוונה בוגדים איתה? או עוזרים לה לתכנן בגידה? למה אתה מתכוון בעזרה? שאלה היפוטטית עבורי כי לא יצרתי מציאות כזאת, אז לא יכולה לענות עליה. מה עם החבר שלה? הייתם מרגישים רע שאתם גורמים לו להרגיש רע? לא יודעת לענות על זה. השאלה הזו מתבססת על מציאות שלא יצרתי. ואם כן -- איפה הגבול? מה אם אני פותח עסק שגורם לאחרים להרוויח פחות? או לסגור את העסק שלהם? בספר מליונר ברגע מוסבר שדווקא אם אתה מצליח, אתה גורם לשגשוג כללי. זה לא על חשבון אחרים. אם הייתי פותחת עסק אין לי בעייה להצליח בו. בכל אופן, שוב, שאלה יפוטטית עבורי, כי לא יצרתי מציאות כזאת. מה אם אתם מאוהבים באותה בחורה? לא יודעת. שוב לא מציאות שיצרתי. אתם יכולים להיות אחראים לאושר של אחרים? ממש לא. הייתם מתנהגים באנוכיות ודואגים לצרכים שלכם בלי התחשבות בצרכים של אותו אדם שלישי? תלוי בהגדרות שלך לאנוכיות. הרי אני יכולה לפעול מתוך אהבה לעצמי, ולנתק קשר עם מישהו שלא עושה לי טוב, והוא יחשבו שאני אנוכית. בקיצור, השאלות האלו פילוסופיות מידי עבורי
מצד שני -- הבחורה חיה בסרט שלה, אם זה לא אתה זה בקלות יכול להיות מישהו אחר. הבחורה בחרה לעשות את זה. ברור. אם זה ילד קטן, תשפיעו עליו לעשות משהו? לא הבנתי את השאלה. אני מרגישה שאתה מחפש תשובות, אבל אני לא מרגישה שאני יכולה לענות על השאלות הכלליות האלו
ומה אם אתה מתחיל עם אותה בחורה במשך זמן ומשפיע עליה? (לי יש יכולת השפעה יחסית גדולה על אנשים). לא יודעת.. בקיצור -- איפה הייתם שמים את הגבול שלכם? השאלה כללית מידי עבורי
באהבה!!!

teila

New member
שאלת? קיבלת משוב

האם הייתי עוזרת למישהי לבגוד בבן זוגה? מדוע שאעשה זאת, באם היא עושה שיקול דעת מוטעה, מדוע שאהיה שותפה שלה לכך? במיוחד כאשר אני בעד אמינות, זוגיות בריאה ותקינה. ובל נשכח, כי לכולנו יש רגשות, אז למה לפגוע? אז למה לעזור לה לעשות את הצעד המוטעה, באם אנו חברותיה, נרצה לטובתה, וטובתנו האישית אומרת לנו שהיא צריכה להיות עם בן זוגה, ובאם היא מחליטה לבגוד, שתפרד יפה לשלום, וכך זה לא יחשב כבגידה, הרי אף אחד לא מחזיק אותה בכוח! הייתי מרגישה רע לגרום לו להרגיש רע, כמו שכל אחד היה מרגיש זאת, הרי נוצרו עם לב של זהב ולא של אבן... לגבי העסק, אם אתה פותח עסק, מה טוב, כל אחד יכול להרוויח יותר ויש שפחות, הדשא של השכנים ירוק יותר? אם לא נסתכל לא נדע.. לדעתי אנו הגורמים הישירים לאושרנו, בוודאי שהאנשים שאנו מכניסים לחיינו מהווים לנו סיבות רבות לשינויים בחיים, בין אם טובים ובין אם רעים. באם יש לך יכולת השפעה על אנשים, תנסה להבין כי אתה לא כאן בתפקיד של איש מכירות, ציוד, נכסים מוכרים, אבל בני אדם לא מוכרים, הם לא רכושניים, אל תנסה לקנות בני אדם עם יכולת השפעה, תנסה לקנות, במעשים, דיבורים, אהבה וחיבה... וכך יראו פני הדברים.. דרך צלחה...

הגבול עובר לפני הבגידה...

למה היא כ"כ רוצה לבגוד? שתעזוב אותו וזהו אם היא לא מאושרת איתו, כנראה יש איזה בעיה אם היא מחפשת במקום אחר... לדעתי תייעץ לה את זה ואם אתה מאוהב בבחורה...ואתה בטוח בזה...(כי אנשים מקלים ראש במילה הזאת כל הזמן), ואתה מיודד איתה ולא עם חבר שלה, אז אתה צריך לומר לה את זה, לא משנה מה, תגיד לה...אולי היא תפתיע אותך ואתה תרוויח מזה... לעזור לה לבגוד בחבר שלה זה לא לעניין עוד במיוחד כשיש לך רגשות אליה... תשים את עצמך במקומו...זה נורא מזעזע לבגוד או להיות שותף לבגידה באמון של בנאדם... הדבר הכי גרוע בעולם זה בגידה לדעתי... בכל מקרה אני לא חושבת שבנאדם שבוגד ובייחוד סתם ככה בגלל שבא לו ועוד עם כל אחד שיבוא לא שווה הרבה... בהצלחה:)

kung fu

New member
גם זה שיפוט ../images/Emo6.gif ../images/Emo8.gif לא?

והשאלה אם מה שאני כתבתי עכשיו לך, זה גם שיפוט? חה חה חה
זה מאד הצחיק אותי לכתוב את ההודעה הזאת. תארי לך שבעקבות ההודעה שלי, אז השרשור הזה יהפך לשרשור שכל אחד יביע דיעה על ההודעה הקודמת, ואז כל אחד יגיד - "גם זה שיפוט", ומישהו יגיב לו: "גם זה שיפוט" וכו'... דמיינתי את זה עכשיו וזה נראה ממש גדול

למעלה