הייתי פעם במקום דומה לשלך.
לא זהה, כי אני כן בגדתי אבל דומה מבחינת הלהט להוכיח שכל העולם שוגה בצורה מטורפת ורק אני ומעטים שכמותי משתייכים לסיירת עילית מובחרת שראתה את האור.
מאז עברו ה-ר-ב-ה דמעות בירקון, גט אחד (ביוזמתי המלאה) ותובנה אחת חשובה שאני כנראה לא הצדק היחידי עלי אדמות.
קודם כל, לגבי ההנחות שלך לבגידה, תפיסה וההשלכות - הניסיון שלי שונה. בזמנו, כמעט גרתי בפורום בגידות. למדתי הרבה מאד על עולם הבגידות, על בוגדים ועל מה קורה כשנתפסים.
מניסיוני, מעטים המקרים שגילוי בגידה הוביל אוטומטית לגירושים. לדעתי, גירושים הם ממילא צעד כל כך דראסטי ומורכב, שפשוט אי אפשר לעשות אותו ברגע אחד פזיז. כדי להתגרש בפועל צריכים לעבור כל כך הרבה שלבים, שאני פשוט לא רואה את זה קורה תוך שניה כמו בסרטים ההוליוודים המטופשים.
כמעט כל בוגד שהכרתי נתפס ברמה זו או אחרת ע"י בת הזוג (וכמובן הניסוח זהה למין השני), ומעטים מאד המקרים בהם הגילוי הוביל בסופו של דבר לגירושים.
כמו כן, מניסיוני, מרבית הבוגדים כלל לא מחפשים סקס.
הם כמובן חרמנים בטירוף כי זו הדרך הפשוטה והקלה לממש אוטונומיה מבת הזוג, אבל במרבית המקרים שפגשתי הם למעשה חיפשו חברות, אוזן קשבת וחום.
הביטוי לכך היה כמובן סקס, אבל מתחת לפני השטח רחשו נפשות בודדות, שצברו שנים של זוגיות מרירה ברמות אלו ואחרות.
כמובן שהיא יכלה להיות זוגיות אותה יגדירו רוב האנשים כ"טובה", של שני בני זוג שמסתדרים היטב ביחד, מרוויחים לא רע ומגדלים ילדים בשותפות מלאה ואפילו די חברים, אבל תמיד תמיד תמיד משהו מהותי שם חסר, והמשהו הזה הוא לאו דווקא סקס.
מצטערת, אף אחד לא יצליח לשכנע אותי שנשים וגברים שמסופקים בזוגיות שלהם ישבו מול המחשב מדי ערב כדי לחפש זיון תועה.
לפי מה שאת כותבת, רוב בני האדם בוגדים => משהו לא עובד במונוגמיה => בואו נפתח את מוחנו לאפשרויות אלטרנטיביות.
אני לא שותפה לזרם הלוגי הנ"ל.
לדעתי, רוב בני האדם בוגדים כיון שהם מעדיפים לבחור בפיתרון הקל והפשוט של שקר והסתרה על פני עבודה קשה על הזוגיות שלהם, ולא כיון שהפיתרון המונוגמי מונע מהם גילויים עצמיים, מכריח אותם לקמול ועוקר מהם את התשוקה.
לדעתי, הפיתוי פשוט לא קיים תמיד, הוא קיים אצל אנשים שמשהו בזוגיות שלהם חסר והם לא רוצים/מסוגלים לחפש אותו שם.
אני אישית יכלתי לבחור בפיתרון של נישואים פתוחים על פני גירושים, והעדפתי שלא, עד כמה שקשים וכואבים גירושיי (ולמען הסר ספק, התגרשנו יפה מאד ואנחנו ביחסים טובים+).
תקראי לי דוגמטית וצרת אופקים, אבל אני רוצה לשכב עם גבר אחד ולהינות מאינטימיות איתו ורק איתו, ואני לא מתנצלת על זה לרגע.
סקס הוא לא עניין של מה בכך.
סקס הוא מפגש אינטימי ביותר בין שני בני אדם, עם קשר הדוק לנפש ומכאן לדעתי מגיעה הסגירות שמייחסת החברה לנישואים.
אני רוצה להיות אינטימית פיזית ונפשית רק עם בן זוג אחד.
ואם אני צריכה להרגיש מחוזרת ונחשקת, אני בהחלט רוצה שזה שמכין לי קפה בבוקר ובא איתי לארוחות משפחתיות יגרום לי להרגיש ככה, ואני מאמינה שזה אפשרי.
ובכלל, אולי הבעיה היא בצורך האדיר להרגיש מחוזרת ונחשקת גם אחרי שנים של זוגיות?
למה אי אפשר להרגיש שהבעל החוקי מתעניין בך, וחושב כמה את מדהימה?
למה התשוקה כל כך חסרה פתאום אחרי עשור של נישואים?