בגידה

ia55555

New member
בגידה

שלום,

לאחר תקופה ארוכה של חשד, גיליתי כי אשתי בוגדת בי עם מישהו מהעבודה שלה.
לאחר שעבר הזעם הראשוני, החלטתי כי אני מעוניין לשקם את הנישואין שלנו, וכך גם היא.
רוב היום כל מה שרץ לי בראש זה לדעת את פרטי הבגידה, מה היה, כמה, איך ומתי ואילו היא רוצה להתמקד בעתיד.
שאלתי היא האם יש סיכוי לשקם נישואים לאחר שמגלים בגידה, האם ניתן לשקם את היחסים והאמון בינינו, ואיך ניתן לדעת שהדבר לא יקרה בשנית?
אבקש להתייעץ, במידת האפשר, עם מישהו/מישהי שעבר/עברה משבר דומה ועל דרכי ההתמודדות
תודה

מתגנב

New member
דע מה אתה שואל

הסטטיסטיקה של זוגות אחרים והחוויות שלהם לא יעזרו לך. אתה שואל אם ניתן לשקם את היחסים אבל בעצם רוצה לדעת מה הסיכוי לשיקום היחסים. למה? אם הסיכוי נמוך, אתה מתכוון לוותר על הנסיון? ואם הוא גבוה זה יוסיף לך בטחון? הרי בשניה שבה תתקל בקושי משמעותי, כל הססטיסטיקה תקרוס ואתה תחשוב שאתם שייכים למיעוט או לרוב שאצלו השיקום בלתי אפשרי.

מה כן ניתן לעשות?
ממה שכתבת, נראה שהצעד הראשון צריך להיות של זוגתך. היא צריכה לספר לך כל מה שאתה רוצה לדעת על הבגידה שלה, בלי לתת לך אפילו לשניה אחת את הרושם שזו חוויה פרטית שבה אין לך דריסת רגל. אתה צריך לקבל את התחושה שאתה דמות יותר משמעותית בעולם שלה מאשר הגבר שאיתו היא בגדה בך וזה אומר שהאינטימיות שהיתה להם מתבטלת מול האינטימיות שיש ביניכם.
אני לא כותב שכך *ראוי* לעשות באיזשהו מובן מוסרי, אלא שזה הצורך הרגשי שלך עכשיו והוא תנאי הכרחי כדי שתוכל להתמסר לשיקום היחסים. זוגתך צריכה להבין את זה במפורש ולשתף פעולה, אחרת אין סיכוי להתקרב מחדש. כל הסתייגות או ערפול מצידה בנושא הזה ידחו אותך, יקרבו אותך להתקף קנאה ויערערו את הבטחון שלך.

אייבורי

New member
יש שיגידו שיש אפשרות

אני אומר, החולשה שלך צועקת כלכך חזק
שאצלכם אין סיכוי

לדעתי, פשוט תעלים עין

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש סיכוי וזה שונה ממקרה למקרה

ואין ערובה זה לא יקרה שוב.

כלל האצבע הוא שאם לבני הזוג זוגיות מטבעם מתאימים חיים מונוגמיים, ואם אותרה הסיבה בעמוקה לבגידה, והיא מקבלת מענה הולם, יש סיכוי שבגידה לא תחזור.

אבל אם אחד מבני הזוג לא ממש מונוגמי, או שהסיבה העמוקה לא אותרה, או שהיא אותרה אבל לא מוצאת פיתרון, או שצצות בעיות חדשות שלא מקבלות פיתרון, אז בגידה עלולה לחזור. כדאי לזכור מבחינה זאת שבגידה היא בדרך כלל סימפטום למשהו מתחת לזה (פרט לבני זוג שמטבעם לא בנויים למונוגמיה, ואז זה פשוט היצר הגובר).

במצבים כאלה מומלץ להיעזר בטיפול זוגי.

גם אני חוויתי בגידה

ולמרות זאת קשה לי לומר לך לכאן או לכאן כל אחד לגופו....אצלנו היו המון משקעים עוד לפני שהוא בגד/נתפס כך שזה רק הוסיף...

*יפה שהחלטת לנסות ולשקם את הנישואין ויפה שגם היא בעניין מכאן ניתן להפיק לקחים ולהרקיע לשחקים...בכל מקרה שווה לנסות:)
*לגבי האמון, לא פשוט בכלל להחזיר את האמון אבל אם תתעסק בזה זה לא יועיל להצלחה בשיקום הנישואין זה יגרום בדיוק להפך.
*שזה לא יקרה שנית, נותר לך רק לקוות...

ממליצה לכם לנסות טיפול של איש/ת מקצוע לפחות בכדי להציף את כל הבעיות ומה שאולי גרם לה לבגוד וכן ניתן לקבל מהם גם כלים, במקרה שלי קבלתי המון כלים שהועילו רק לטווח הקצר אבל עדיין ממליצה לנסות.

בהצלחה!!!

אפשר לשקם

אבל מומלץ להעזר בטפול זוגי.
בגידה לא נוצרת סתם ככה, אלא כי משהו מהותי חסר בקשר. השאלה היא האם ברור לזוגתך מה חיפשה בחוץ והאם הזוגיות שלכם יכולה לענות על זה. אם כן - יש סיכוי לשיקום, אם לא - צפה פגיעה נוספת מתישהו בהמשך הדרך.

ia55555

New member
בגידה

עדיין עובדת ולא בקשר איתו.
היא תעזוב את מקום העבודה, דיברנו על זה

אהמ...ולדעתך בגלל שהיא תעזוב

א. היא באמת תעזוב? גם אם פיזית היא לא שם, היא יכולה עדיין להיות איתו בקשר.

ב. זה מה שיפתור את בעית האמון ביניכם? היא באמת איום? כי זה לא מה שיפתור את בעית האמון ביניכם.

ג. בגלל שדיברתם? כשדיברתם על זה, אני רוצה להניח שהכוונה שהיא תעזוב לא כי הוא יגרום לכך לבטח.

ד. אמון בונים ביניכם, אין קשר לאנשים מסביב. הוא זה שצריך לבחור שאיתך הוא בונה אינטימיות.

תעזבי את הנשים מסביב, לא הן הבעיה שלך ושל בעלך אלא הבחירות שלו בלבד.
לא תהיה זו, תהיה אחרת.
הוא צריך לבחור להיות בלעדי איתך, שלך. נשים אחרות יכולות גם לקפץ, אבל אם הוא לא ירצה אותן, לא יעזור להן שום דבר.

אי אפשר לשקם זוגיות אחרי בגידה.

מה שאפשר זה לשחק בכאילו הכל בסדר, כשלמעשה האמון נשבר והכבוד העצמי (של מי שסלח על מעשה הנבלה הזה- במקרה זה שלך) בריצפה.
הקרניים יישארו לך על המצח ובראש כל ימי חייך, כלומר אם תמשיך עם הנואפת שלך.
תבגוד בה באכזריות ואז תן לה בעיטה, זה מגיע לה ובעיקר לך.

adam33

New member
חרטה אמיתית

אם אשתך אינה מראה לך שהיא באמת מתחרטת אזיי זה יקרה עוד פעם.
ואיך תדע?
אתה תדע.
אם היא פתאום מפרגנת ומראה אהבה מחבקת וכל כך רוצה בכל מצב לעשות לך טוב. אז תדע.
אבל..
אם תראה שאין פתיחות מאז המקרה ושניכם כזה בודקים אחד את השני ולא משוחררים ואוהבים אזי יש משהו שאתה לא יודע והוא:
שהיא מדווחת לאדם שלישי על קצב ההתקדמות שלכם.
זה לא פותר אותך גם לתת מעצמך רק שאני חושב שאתה תהיה קצת מקובע ובל לך כעת לאחר מעשה לשקוד על שמרך .
ולכן..
1.תנסו לתקן מה שגרם לכם להתרחק.
2.על אף התהליך עדין פקח עיניים מבלי שתדע.
3.שינוי אמית מגיע עם אהבת אמת כך שאם אנכם רואים זאת אזיי תנסו עוד יותר להשתדל.
4.זה לא קל יהיה במיוחד לך.

ia55555

New member
חרטה אמיתית

האם אתה כותב מנסיונך האישי?
ואם כן - באיזה מקום אתה - שהיא מראה נכונות או לא?

לא כתבת כמה זמן אתם נשואים ואם יש לכם ילדים,

אלה נקודות מאד משמעותיות.
אם אתם נשואים מעט זמן והגברת הגיעה לבגידה, זה צריך לעורר המון מנורות אדומות לעומת מצב שאתם נשואים הרבה שנים והיא נסחפה, אפשר להאשים במקרה זה את השחיקה של חיי הנישואים. אותו דבר אם ישנם ילדים והיא בוגדת משהו צריך לזוז לה בראש, לא יודע כמה אישה תסכן את הבית והמשפחה ותלך לבגוד כשהיא יודעת שיש סיכון שתתפס. אם היא לקחה את זה בחשבון ולא היה איכפת לה, זה אמור להגיד שלא בטוח שזה לא יקרה שוב.

בכל מקרה, כמוך גם אני לא הייתי חוזר אליה וסולח בלי להבין מהיכן צמחו הרגליים כדי להבין שאם יש אפשרות לתקן, להבין את הגורם ולתקן אותו. להגיד נשאיר את העבר ונתמקד בעתיד זו לא תשובה רצינית, זה כמו לרפא פציעה קשה עם פלסטר ויוד.

סיכוי לשיקום

תמיד יש
באחוזים ?
0 - אם תנסו להתמודד עם זה לבד
0=< אם תפנו לעזרה חיצונית

בהצלחה

סטנגה Joe

New member
כן ,אפשר

יכול להיות שהיא בגדה בך כי היא רעה/זונה/חסרת לב/בשביל הספורט האתגרי.
מצד שני יכול להיות שהיא בגדה בך בגלל שהחסרת ממנה משהו.
כדאי לך לבדוק את הסיבות ואז אולי יש על מה לעבוד.

למעלה