בגידה ....

e-magine

New member
רז לי, אני מסכים עם רוב דברייך

אך אני רוצה להסתייג מהקביעה שלך שבילוי של שעות מול המסך זו בגידה. האם זו דעתך גם לגבי מי שנניח רובץ כל יום שעות מול מסך הטלוויזיה, נגיד מול ערוץ הספורט, או מול מי שמשקיע נגיד 16 שעות ביום בעבודה שלו, או מי שנניח רצה כל הזמן לחוגים וקניונים במקום לשבת בבית עם הבעל והילדים? כל ההתנהגויות האלה הן בגידה בסטנדרטים של התא המשפחתי? אני רוצה להבין, האם לדעתך אין לאדם נשוי זכות לעשות דברים להנעתו הפרטית, דברים שהם רק עבורו ואינם קשורים לזוגיות, או שלדעתך זה עניין של מידה?

e-magine

New member
אומר לך את דעתי

להיות כאן ולפנטז זו לא בגידה. לדבר עם מישהו אחר או אם מישהי אחרת, זאת לא בגידה, אך זה יכול להוביל לבגידה, כמו הרבה דברים בחיים המציאותיים, אינם בגידה ויכולים להוביל לבגידה. התרבות בה אנו חיים, היא תרבות שמעודדת את בני האדם משני המינים, אך אולי בעיקר את הנשים, להיות מושכים ולהתנהגבצורה נעימה. אם מישהי מתלבשת יפה, נראת טוב וגם נעימת הליכות, מה זה יכול לעשות למי שעומד מולה? ומה הצד השני של המתבע, הרעלות של אפגניסטן. מה מותר ומה אסור, דבר המשתנה מחברה לחברה, יש שנקין, יש מאה שערים, יש בת ים ויש כפר קאסם, יש כל מיני גוונים, אני נותן דוגמאות, תבינו אני לא לועג כאן לאיזשהו מגזר. ויש הרבה מאד שטח אפור באמצע, בין השחור והלבן. היו פה סיפורום בפורום, של בני זוג שהגיבו בצורה קשה כשמצאו את השני מצ´וטט, אז אחד רואה בזה בגידה והשני ראה בזה שעשוע לא מזיק. בגידה כשלעצמה היא דבר רע ומזיק. היא מערערת את האמון והיא הורסת. אני מניח שאדם בוגר בר דעת יכול לגבש את הכללים של עצמו ואת הגבולות של עצמו, וזה לא כל כך חשוב מה מישהו אחר יגיד לו. הוא ילך לפי מה שהשכל שלו והלב שלו אומרים לו ןלא לפי כללים מוכתבים מבחוץ.

lady_anne

New member
רק שלפעמים הלב והשכל

לא אומרים אותו דבר, ונוצרת דילמה: האם ללכת אחרי צו-הלב או להקשיב לשכל? השכל יודע שאסור, אבל הלב כל כך רוצה.. ומה עושים עכשיו?

למעלה