בגידה

keoser

New member
בגידה ../images/Emo12.gif

האם הייתם עוזרים למישהיא לבגוד בחבר שלה? מה עם החבר שלה? הייתם מרגישים רע שאתם גורמים לו להרגיש רע? ואם כן -- איפה הגבול? מה אם אני פותח עסק שגורם לאחרים להרוויח פחות? או לסגור את העסק שלהם? מה אם אתם מאוהבים באותה בחורה? אתם יכולים להיות אחראים לאושר של אחרים? הייתם מתנהגים באנוכיות ודואגים לצרכים שלכם בלי התחשבות בצרכים של אותו אדם שלישי? מצד שני -- הבחורה חיה בסרט שלה, אם זה לא אתה זה בקלות יכול להיות מישהו אחר. הבחורה בחרה לעשות את זה. אם זה ילד קטן, תשפיעו עליו לעשות משהו? ומה אם אתה מתחיל עם אותה בחורה במשך זמן ומשפיע עליה? (לי יש יכולת השפעה יחסית גדולה על אנשים). בקיצור -- איפה הייתם שמים את הגבול שלכם?

meravor

New member
Keoser - בגידה...../images/Emo31.gif

ראשית עליי להגיד לך שאני לא שופטת אותך... כשרגשות מעורבות... זה מאוד מורכב... וקשה... לגביי השאלה "האם הייתם עוזרים למישהיא לבגוד בחבר שלה"? התשובה שלי היא חד משמעית: "לא", ואני מאמינה שהתגובה הראשונית שלך תהיה: "קל לדבר, כשלא נמצאים באותה סיטואציה..." היום למדתי לחשוב לפניי שאני עושה צעד כזה או אחר... שאלת את עצמך איך היית מרגיש אם היית בצד של החבר שלה? והחיים הם (בלי שנרצה) גלגל, היום אתה למעלה, מחר אתה למטה... השאלה היא כמובן, כמה רציני אתה רוצה את הקשר הזה? כי אני חושבת... שאם היא יכולה לעשות את זה היום לחבר שלה... מחר היא תוכל לעשות את זה לך... (זה נשמע שפיטה, אבל זה לא!) כמובן, מי שמחליט בסוף... זה רק אתה... סתם... טיפ קטן מהחיים... שתהיה לך הצלחה... בכל דרך שתבחר...

keoser

New member
אממ, למה הנחת שאני מדבר על מצב

שנוגע אליי אישית? :) חשבתי על זה אתמול והתווכחתי על זה עם חבר שלי, ואני מעלה את השיחה שהייתה בנינו ותוהה מה אחרים חושבים. (גם הוא לא קשור למצב, ד"א. :) הייתי האדם שבגדו בו בעבר. שבוע ראשון הייתי בכאוס, ואח"כ הבנתי שבעצם הוא לא אשם, והיא זו שלא הייתה בסדר. היום אני מבין שהיא הייתה בסרט שלה, וזה לא מפריע לי. העיקר *אני* הייתי בסדר. ואני לא מדבר בהקשר מסויים -- אני מדבר בכל ההקשרים. מה אם אני סתם רוצה סטוץ עם אותה בחורה, ולא קשר רציני ומחייב? ומה עם מעידות? אני מאמין שיכולות להיות כאלה, ואפשר לסלוח עליהן. אישית, לא הייתה לי אחת מעולם, אבל אני לא שולל את האפשרות שתהיה לי, הרי גם אני בנאדם. ומפה אני מביא אותך לפדגם "זה אנושי לטעות, זה אלוהי לסלוח" :).

תשובה

האם הייתם עוזרים למישהיא לבגוד בחבר שלה? עוזרים, הכוונה בוגדים איתה? או עוזרים לה לתכנן בגידה? למה אתה מתכוון בעזרה? שאלה היפוטטית עבורי כי לא יצרתי מציאות כזאת, אז לא יכולה לענות עליה. מה עם החבר שלה? הייתם מרגישים רע שאתם גורמים לו להרגיש רע? לא יודעת לענות על זה. השאלה הזו מתבססת על מציאות שלא יצרתי. ואם כן -- איפה הגבול? מה אם אני פותח עסק שגורם לאחרים להרוויח פחות? או לסגור את העסק שלהם? בספר מליונר ברגע מוסבר שדווקא אם אתה מצליח, אתה גורם לשגשוג כללי. זה לא על חשבון אחרים. אם הייתי פותחת עסק אין לי בעייה להצליח בו. בכל אופן, שוב, שאלה יפוטטית עבורי, כי לא יצרתי מציאות כזאת. מה אם אתם מאוהבים באותה בחורה? לא יודעת. שוב לא מציאות שיצרתי. אתם יכולים להיות אחראים לאושר של אחרים? ממש לא. הייתם מתנהגים באנוכיות ודואגים לצרכים שלכם בלי התחשבות בצרכים של אותו אדם שלישי? תלוי בהגדרות שלך לאנוכיות. הרי אני יכולה לפעול מתוך אהבה לעצמי, ולנתק קשר עם מישהו שלא עושה לי טוב, והוא יחשבו שאני אנוכית. בקיצור, השאלות האלו פילוסופיות מידי עבורי
מצד שני -- הבחורה חיה בסרט שלה, אם זה לא אתה זה בקלות יכול להיות מישהו אחר. הבחורה בחרה לעשות את זה. ברור. אם זה ילד קטן, תשפיעו עליו לעשות משהו? לא הבנתי את השאלה. אני מרגישה שאתה מחפש תשובות, אבל אני לא מרגישה שאני יכולה לענות על השאלות הכלליות האלו
ומה אם אתה מתחיל עם אותה בחורה במשך זמן ומשפיע עליה? (לי יש יכולת השפעה יחסית גדולה על אנשים). לא יודעת.. בקיצור -- איפה הייתם שמים את הגבול שלכם? השאלה כללית מידי עבורי
באהבה!!!

למעלה