בגידה

בגידה ../images/Emo12.gif

סוגיה אקטואלית: בעידן האינטרנט, כאשר להרבה מאד אנשים העולם הוירטואלי מהווה חלק אינטגראלי מן המציאות הממשית שלהם, עולה השאלה: מהי בגידה? מה בדיוק נכלל במושג הכוללני והלא מוגדר הזה? האם קשר וירטואלי בין גבר ואישה, כאשר אחד מהם או שניהם נשואים, נחשב בגידה? האם זוהי בגידה כאשר מתעוררים הרגשות, אך אין להם כל ביטוי בעולם הממשי? האם כאשר העולמות נפגשים, ושני האנשים נותנים לקשר נטול רגשות ביטוי פיזי- האם זוהי בגידה? אפשרויות נוספות...?

סוגייה קשה ועמומה.

לכאורה אוכל לומר לך : "הבה נלך למקורות , להגדרות המושגים , למילונים ולבחון את סוגיית המילה" ובכן בגידה במילון (מה? הצצתי
) מוגדרת: "הפרת אמון, הפרת הבטחה" בוגד או בוגדת מוגדרים כאלה שהפרו אמון, מעלו באמון , הפרו הבטחה, אינם נאמנים , חסרי נאמנות" . או - עכשיו דלת נוספת נפתחה : מהו האמון , מהי נאמנות ? בין מי למי ? בין אדם לחברו או בין אדם לעצמו ? אני משערת שזה כמו חוזה, אמנה, הסכם . שני אנשים קובעים את יסודות האמון של שניהם ובונים אותו ביחד . ברגע שאחד מהשניים הפר את אותו אמון הייחודי לשניהם הריהו בוגד.

אני חושבת שלפני כן יש להגדיר נאמנות מהי

האם הנאמנות מתקיימת בעולם הרוח? בעולם הגשמי? בשניהם כאחד? האם הנאמנות היא מחשבה ורגשות בכיוון אחד בלבד? ואם נאמר שאכן כך, נשאלת השאלה: האם ניתן לצוות על הלב...?! יש הגורסים כי המחשבה והרגש הם העיקר ואלו הפיזי טפל. מישהי שנועצה בי אמרה לי בקשר לבעלה: "...אין לי בעיה עם זה שיהיה עם אחרות, רק שלא יתאהב בהן. רק שלא יווצר קשר רגשי- זו כבר בגידה" (כמובן שהסיטואציה הזו עשויה להתקיים גם בכיוון ההפוך). לעומת זאת, יש מי שיבחרו לשבור את הכלים כאשר הקשר הוא פיזי בלבד, גם ללא מעורבות רגשית. באשר לעולם הוירטואלי, לדעתי יש לו נוכחות אימננטית חזקה מאד, לא פחות מן העולם ה"מציאותי". עבור אותם אנשים שנלכדו ברשת (תרתי משמע), העולם הוירטואלי הוא חלק בלתי נפרד מעולמם. זאת ועוד, חיי הרשת מזמנים מגוון רב של הזדמנויות לחוויות מסוגים שונים, ויתכן שה"וירטואליות" מהלכת קסם על הלבבות ומלבה, ביתר שאת, את התגובות הרגשיות. הרשת מזמנת אפשרויות רבות ליצירת קשר בין אנשים- קשר המתקיים במימד הרוחני בלבד, אך בקלות רבה עשוי (עלול?) לגלוש לכיוון הרגשי; אלה גם הקסם שבחוויה וגם היעדר גורמי השפעה (משיכה- דחייה) נוספים, כמו מראה חיצוני, ריח וכד'. לכן שאלת הנאמנות/ הבגידה כ"כ אקטואלית ובוערת דווקא בהקשר זה. נראה לי כי נתקשה להגיע לקביעת מסמרות בהגדרה מחייבת אחת לבגידה. כאמור, בסופו של דבר זהו עניין של הרגשה מצד כל אחד מהגורמים המעורבים. אגב, האם יתכן כי מיעוט התגובות בעניין הזה, מצביע על קושי אמיתי בהתמודדות עם הסוגיה הזו...? אני תוהה...

angela8

New member
היי..

יש תקופות שאני לכודה ברשת הזו. אבל באמת קשה לי מאוד להתיחס. אני מסכימה בעיקר עם האמירה שהרשת הזו הפכה לחלק אימננטי בחיינו, או בחיי מי שגולש בה בתדירות גבוהה. היא סוג של חיים וירטואלים שלמים לצד החיים ה"אמיתיים". יחסים, מאבקים רגשות עזים, ואפילו ידידויות בנפש. אז אני מניחה שמן הסתם גם בגידות וירטואליות יכולות להתרחש בה.

בגידה וירטואלית היא ממשית?

בגידות וירטואליות זה "על אמת" או "בסתם"? האם בכינוי "וירטואליות" יש מן הסלחנות? ושוב השאלה: כשאת אומרת בגידה (וירטואלית)- למה את מתכוונת? אכן לא מן הסוגיות הפשוטות...

angela8

New member
בגידה ווירטואלית היא ממשית

לדעתי אם היא ממשית עבור האדם עצמו. היא יכולה להיות רגש חזק שאדם מפתח בקשר אינטרנטי. היא הופכת ממשית בעיני כשהיא מתחילה להפריע בקשר הזוגי ה"אמיתי" שיש לאדם הזה.

sequential

New member
מסכים לגמרי ../images/Emo45.gif

אני לא חושב שאפשר לתת הגדרה שתהיה מוסכמת על כל אחד ואחת מאיתנו על מהותה של הבגידה... לפי דעתי האדם (והזוגיות שלו) מגדיר מהי בגידה

למעלה