בגידה רגשית

בגידה רגשית

שלום,

אני בת 33, נשואה ללא ילדים.
אני ובעלי ביחד יותר מ-10 שנים. 3 שנים נשואים.
אני מאוד אוהבת את בעלי ונמשכת אליו, אבל החיים איתו תמיד היו מאתגרים ומלאי דרמות: הוא נסע ללמוד בחו"ל ל-10 חודשים,לפני שש שנים וכמעט התמוטטתי מבחינה נפשית מרוב געגועים אליו. עכשו הוא משקיע את כל כולו בעסק עצמאי שמראה סימנים טובים של עליה אבל עברנו שלוש שנים מאתגרות כלכלית בגלל העסק שלו, חוץ מזה, הוא כמעט ולא בבית, וכאשר הוא בבית-הוא ישן כי הוא עייף. אני מתוסכלת מכך. דיברתי איתו על זה, והוא אמר שהוא אוהב את מה שהוא עושה ושהוא ישקיע עוד שנתיים והעסק יגלגל את עצמו. זה ריאלי אבל אני חוששת שהוא יתמוטט מעומס ולחץ הרבה לפני.

חוץ מזה, יש עוד משהו שמעיק עליי. ישנו בחור בעבודה שלי. צעיר ממני ב-8 שנים. אני הבוסית שלו. בהתחלה רק הרגשתי אליו משיכה וזה לא הפריע לי, אבל בחודש האחרון הצמידו אותו אליי במסגרת בעבודה, מאז ואני פשוט לא מפסיקה לחשוב עליו ולחלום עליו בכל לילה. הוא עושה לי פרפרים בבטן, ואני כל יום מגלה כמה הוא מקסים, וכמה אנחנו דומים. אני לא יודעת מה הוא מרגיש לגביי כי אני מאוד שומרת על דיסטאנס איתו. אני מרגישה רע כי כל הזמן בא לי לחבק אותו ולהיות איתו בצורה אינטימית (פחות מבחינת הסקס). כמובן, שלא קרה כלום מבחינה פיזית אבל רק המחשבות עליו מטרידות וגורמות לייסורי מצפון.

מה עושים?

ivgy1980

New member
את בדרך הנכונה

בחרת הרי בבעלך, וכנראה חשבת טוב לפני כן. אז עשית בחירה נכונה! מקרים כאלו קורים, מסיבות רבות, אבל - את הפנמת שיש בעיה!!
"וכל מה נשאר לך הוא להגיד שלום" - להחליט שאת מפסיקה/עוצרת כליל את הרגש ואת המשיכה כלפי הבחור הצעיר, עכשיו ברגע זה!
be well, be happy, be together! בעלך הוא חברך הטוב ביותר!

Aski7

New member
אהבתי

את הטקטיקה: לספר על הבעיה: כמה בעלך מזניח אותך וכל הזמן עסוק ואת זו שבעצם אוהבת כדי לתרץ את ה״עוד משהו קטן״ וזה הרומן הרגשי הקטן שלך.

ברור לי איך דברים מובילים אחד לשני.. אבל את בדרך הלא נכונה דווקא לקראת בגידה.
אולי זה יגרום לכם לצמוח מחדש אולי תתפרקו.
בכל מקרה את בחרת לתמוך בו בעסק הזה?
איך היחס שלו אליך בלי קשר?
אני ממליצה שתקחי אחריות על המעשים שלך.

נכון

כי יש לי הרבה רגשות אשם אז אני מחפשת סיבות לפרדוקס: למה אני כ"כ אוהבת את בעלי אבל מתאהבת באחר.

לגבי העסק של בעלי: אני מאוד גאה בו. התכונה שלו של השאפתנות הבלתי נדלית-זו אחת הסיבות שאני כ"כ אוהבת את בעלי. אני מאוד תומכת אבל בתוך תוכי מרגישה שזה יצא מכלל שליטה. הוא עייף וסחוט רגשית בגלל העבודה.

היחס שלו אלי: הוא אוהב אותי מאוד. הוא כל הזמן אומר כמה הוא מעריך אותו וכמה יש לו מזל שיש לו אותי אבל אין לו הרבה סבלנות לדברים שמעבר לעבודה שלו בגלל העייפות. השיחות וארוחות הערב תמיד קצרות.. אני רוצה להיות עם בעלי, לבלות איתו, לדבר איתו שיחות נפש ארוכות אבל הוא בקושי בבית. אני מתגעגעת אליו.

אני לא צריכה (לפחות כרגע:)) לקחת אחריות על מעשיי. לא עשיתי כלום עם אותו הבחור. אני רוצה לקחת אחריות על המחשבות שלי כדי להפסיק את הבגידה הרגשית הזו, ולמנוע ממני לעשות שטויות בהמשך, אני פשוט לא יודעת איך עוצרים את המחשבות. כאשר אני לעצמי להפסיק לחשוב עליו-אני עוד יותר חושבת עליו. אפילו שאני עושה דברים טריווילים שלא קשורים אליו-אני חושבת עליו. זה משגע אותי.

seeyou

New member
למה אני כ"כ אוהבת את בעלי אבל מתאהבת באחר.?

התשובה היא בגלל שאת אישה -זה קורה לרוב הנשים במהלך החיים לפעמים יותר מפעם אחת.

את רוצה לקחת אחריות על המחשבות שלך כדי להפסיק את הבגידה הרגשית הזו?

זה פשוט(לדעתי)

כאשר המחשבות צצות תחשבי שאת במאית של הסיפור ואת קובעת לאיזה כוון העלילה מתקדמת

יש מחשבות ויש חשיבה

כאשר המחשבות פורצות תפעילי את החשיבה ולא לתת למחשבות לגרור אותך

יוסי

שילה1

New member
את כבר "שם",והבגידה תגיע.

מקווה שלא עם אותו בחור,שעובד תחתייך.
ומשתגיע הבגידה-תחשבי איך ומה לעשות.

lital10000

New member
אני לא חושבת שיש קשר להיותך אשה

פשוט, אנשים (בפרט - נשים) מחפשים ריגושים. אנשים מסויימים מוצאים את הריגוש הזה באהבה חדשה, אחרי 10 שנים ויותר שאתם ביחד.

אין קשר לאהבה לבן זוגך - את כבר לא מרגישה "פרפרים" אליו, בעיקר חברות והערכה, כי זה מתאים לשלב "הבוגר" של הקשר. אין שום סתירה בין זה לבין התאהבות, בבחור צעיר המשדר מיניות.

גארוטה

New member
מה עושים

יש לי הצעה בשבילך. לא יודעת כמה היא ישימה אבל עדיין הצעה.

דבר ראשון, תפסיקי לקרוא לעסק "העסק שלו". זה העסק שלכם ! גם אם את לא נוכחת בו, גם אם אין לך סיי,
גם אם הוא המנהל היחיד, גם אם זה ממש לא מעניין אותך, תשני את הגישה. גישה של "העסק שלו" יוצרת
ניכור וכעס ומרחיקה אתכם אחד מהשניה.

לבנות עסק לוקח כמה שנים, את זה את כבר יודעת. גם כאשר העסק יתחיל לגלגל את עצמו זה לא יהיה אף פעם
כמו שכיר שעובד 8 שעות וחוזר הביתה ולכן כדאי שתפנימי שתמיד העסק יהיה במקום הראשון השאלה היא באיזה
מינון ולא בגלל שהוא עשוי להתמוטט (כי הוא לא) אבל את עשויה להתמוטט, לא פיזית, יותר נפשית ולכן אני חוזרת
להצעה הראשונה שלי - להרגיש שייכות, לקחת חלק אפילו קטן כדי ליצור חיבור דרך זה עם בעלך, לבלות ביחד
עוד שעה שעתיים במקום לשבת ולחכות מתוסכלת.

אם משהו מזה ישים ומדבר אלייך, זה עשוי לפתור את הבעיה של החלל הריק שרק במקרה הבחור הצעיר שעובד
איתך ממלא כרגע.

בהצלחה

כמה פרטים נוספים

את העסק הזה, אני הקמתי איתו. לא רציתי שהוא יקים את העסק. רציתי חיים בורגניים שלווים, אבל ראיתי את התשוקה בעיניים שלו והתחלתי לעזור לו להקים איתו את העסק (העסק קרוי על גם על שמי). ידעתי שיהיה קשה- לא תיארתי עד כמה. אני עזבתי לפני מס' חודשים את העסק שלנו כי בעלי כבר לא היה צריך אותי לצורך מכירות אינטנסיביות(כי כיום מצלצלים אלינו לקוחות) ורציתי לחזור לעבודה המקורית שלי. הדבר הטוב שקרה לעסק-הוא התחיל לפרוח, ואני באמת שמחה על כך-כי זה היה החלום של בעלי, אבל זו עליה וקובץ בה כי בעלי עובד עוד יותר קשה בגלל שיש הרבה יותר עבודה ואני בקושי רואה אותו. אני עוזרת לו עד היום עם העסק, בדברים הקטנים (אדמיניסטרציה, טיפול בלקוחות ישנים שרגילים אליי). יש לי חיבור גדול לעסק הזה כי אני הקמתי אותו עם בעלי, וכנראה שאני רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: מצד אחד רוצה עסק מצליח לבעלי, ומצד שני זמן איכות לבעלי ולי.

גארוטה

New member
עכשיו זה קצת יותר

ברור ואני מתחילה לחשוב שהבעיה אולי היא בכלל לא העסק והזמן שבעלך
מקדיש לו ופחות לך.
אם היית סתם נדלקת על מישהו, כמו שיוסי כתב, לא היית מגיעה לכאן. הגעת לכאן
כי זה טיפה יותר מלהדלק על מישהו. הבחור ממלא את מחשבותייך כמעט 24/7, את מפנטזת
עליו ומרגישה יסורי מצפון על הבגידה הרגשית.
הבעיה היא לא הבחור הזה או אחר, הבעיה היא שיש בך חלל, ריקנות ריגשית בתוך הזוגיות שלך
והיא לא קשורה לעסק של בעלך ולזמן שהוא משקיע בו, זה עמוק יותר וכואב יותר ולכן זה גם כל כך כואב לך
ומדיר שינה מעינייך.
עם כל הקושי, תנסי להיות טיפה יותר כנה עם עצמך ולשים את האצבע על הסיבה האמיתית שיצרה בך את החלל הזה.

בגידה רגשית

המצב לא פשוט, 3 שנות נישואים וכבר הספקת להתאהב בגבר אחר וגם למצוא לעצמך תירוץ שמקל על רגשות האשמה שלך.
זה לא משנה אם בעלך עסוק בעסק או בפרויקט גדול אחר, היית צריכה לדבר איתו בצורה גלויה ולספר לו שאת מודאגת לגבי מערכת היחסים שלכם כי את מרגישה שאת לא מקבלת מספיק תשומת לב ממנו, ואת מרגישה שזה מתחיל להזיק לנישואים שלכם. אבל בחרת לברוח מהחלק הקשה ולהנות מהחלק הקל שהוא התאהבות באחר.
רגשות האשמה שיש לך עכשיו צריכים לגרום לך להלחם על הנישואים שלך, ואם עד עכשיו לא דיברת עם בעלך בצורה גלויה והבהרת לו את חומרת המצב ביניכם,
אז עכשיו זה יהיה זמן מצוין לעשות את זה. בהצלחה.

דיברתי איתו על זה

אמרתי לו שאני דואגת לבריאות שלו, ושאני מתגעגעת אליו ורוצה להיות איתו. הוא אומר שאהיה סבלנית ובעוד שנתיים אנחנו נהייה הרבה ביחד

מסובכת

New member
סתם שאלה...

באיזה גיל הכרת אותו? 19?
האם היה לך מצב דומה כזה או אחר שגם את היית בתוך משהו בזמן הביחד שלכם (או לחוד, והרגשת שאין לך כוח כי משהו אחר לוקח ממך משהו?) ולא רצית שום דבר חוץ משקט?
לימודים? משהו?

קחי את עצמך אחורה ותחשבי מה היה...אולי תזדהי איתו ואם תבואי ממקום של מבינה -אז עשית חצי דרך להרגיעה את עצמך:)

מגיל 20 אני איתו

אני גם מכורה לא קטנה לעבודה, למען האמת. עם זאת, אני לא מגיעה לשיאים של בעלי. גם עד לפני מס' חודשים-בעלי היה עובד בשעות סבירות, ופעם ב... היה חוזר בשעות כמו: 22:00 בלילה. היום זו שגרה לחזור ב-22:00. אני הרבה לבד בבית, ואני בעצמי חוזרת ב-18:00-19:00. בימי שישי הוא גם עובד, בימי שבת-עונה על מיילים....

מסובכת

New member
אני לא יודעת כמה הקשר פתוח אצלכם

מבחינת שקיפות מוחלטת בהבעת רגש/בעיה בין אחת לשני-אבל בהחלט
הייתי מציעה לך לשבת עם בעלך (או ללכת אליו לעבודה בזמן פחות לחוץ) ולשפוך את תיסכולך, כולל זה שאת חשה מין בגידה רגישית, זה אולי יעורר אותו, יפגע קצת, אבל יעורר אותו.
אם הוא חכם יבין שהוא יוצר מחלול של ריקנות ובדידות אשר גורמת לך להסתכל בשדות זרים.
במצבך - זה טבעי גמור, אסור-אבל טבעי.
כאשר ונניח היה טוב לך ולא היה חסר והיית בגדר של מסופקת, ועם האהבה שיש לבעלך - לא היית פוזלת לצד, כי מי שמסופק ואוהב לא יחפש סיפוקים במקומות אחרים ביודעין למה המעשה יעולל לקשר.

את חייבת לדבר איתו, אבל ממש לדבר על הכל.
הוא לא חושב לקחת עובדים שימלאו את מקומו? עם העסק מצליח מין הראוי להשתדל ולהביא עובדים, בשבילו ובשביל הזוגיות שלכם שכרגע המצב גובה מחיר כבד.
אם לא תספרי לו את הרגשתך ותיסכולך - הוא לא ממש יבין מה את עוברת באמת.
אפילו אם ירגיש מין אשמה - זה אומר שהוא מתחיל להבין שהייתה לו יד בתחושות שלך וממה שאת עוברת עכשיו.
תשאלי אותו מה היה חש לולא היה הפוך, כל בן אדם במצבך היה חש ככה. את נשואה - אבל מרגישה בודדה ורווקה, וזה לא בריא.

וגם בלי קשר לכל זה, צרי לעצמך חיי חברה, בילויים הצגות...כאשר יהיו ילדים דברים כאלו ואחרים לא יהיו בהישג יד מבחינת עומס במטלות ועוד ועוד...וחבל- כי החיים רצים בקצב הזמן שלהם ולא ממתינים לאף אחד שלא ממצה את חיו בקצב של הזמן!

בהצלחה בכל אופן

נ.ב.

דבר אסור תמיד יסקרן וימשוך - אבל החוכמה היא להתעלות מכל רגשות אלה ולחשוב קדימה...״סוף מעשה במחשבה תחילה״:)

Amazona

New member
מאיר אריאל תיאר את זה יפה בשיר 'נשל הנחש':

"צולל חופשי ללא מצנח,
לכל הכיוונים נפתח,
והתשוקה לכל כיוון אותי הורסת,
כך שבינתיים אני נח,
כך כמו שאני מונח
כשהתאוצה שמעלי שוב ושוב דורסת."

שרון 254

New member
אל תייסרי

את עצמך .
לא חושב שיש אדם אחד נשוי שהמחשבה להיות עם מישהו אחר לא עברה לו בראש.
אין כאן בגידה וכל עוד זה במחשבה הכל בסדר.
אכן צריך לדעת מתי לעצור ואיך לא להסחף,הרבה פעמים מפריד קו דק בין מחשבה למעשה.

סטנגה Joe

New member
אם את אוהב את בעלך

כמו שאת מספרת , ספרי לו על מה שקורה עם הבחור.
גם שיבין וגם כדי שיתעורר.
הסיפור לבעלך גם ימנע ממך להכנס לקטע עם בחור.

למעלה