בגידה "כספית"

בגידה "כספית"

אנחנו זוג בני 50 פלוס, יחד 20 שנה, בפרק ב'. הוא בא עם כמה ילדים, עני עם פוטנציאל, ואני עם ילד אחד, במצב כלכלי סביר. אין לנו ילדים משותפים. במהלך השנים הצלחנו להתבסס לא רע. אני התייחסתי לילדיו בהגינות רבה, וגם הוא אמר את זה לא פעם. לדעתי מעל הממוצע. בשנתיים האחרונות התחלתי להרגיש חסרון כספי בחשבון המשותף, ולהפתעתי גיליתי שהוא רכש דירה ללא ידיעתי. אני יודעת שאני חשובה לו, והדיבור על עתיד הילדים תמיד היה פתוח מבחינתי, עם הבנה מלאה לרצונו להבטיח אותם. הוא נבוך מאוד מהגילוי, טען שעשה את זה בשבילי, ומוכן להעביר את הדירה החדשה על שמי. אבל אני מרגישה נבגדת עד עמקי נשמתי. חוסר האמון בו הולך ומעמיק, מחשבות על נכסים וחשבונות נסתרים נוספים וכו'. לא הייתי רוצה לוותר על הקשר הזה, אבל לא מצליחה להתגבר על הפגיעה הזו. אמרתי לו מה אני מרגישה, קיוויתי שהוא ימצא פתרון למצב שנומר, אבל הוא די שותק... מה לעשות?

seeyou

New member
לדרוש את הנכס על שמך!ללא דיחוי!

או שאת מוכנה לקנות שקט לזמן מה! אני חושב שזה מקרה קלאסי של ניצול נשים עם מצב כלכלי בשם פרק שני!("הוא בא עם כמה ילדים, עני ") יוסי "לא הייתי רוצה לוותר על הקשר הזה".... איך שתסדרי את המיטה כך תשני בה... היו מקרים ש"הם" לקחו את כול הכסף ובסוף עברו לגור עם צעירות יותר..

../images/Emo45.gif מסכימה.

קודם כל תעבירי על שמך. אח"כ תנסי להבין מה היה בדיוק, ומה הוא חשב לעצמו.

שאלה

לדעתי קצת קשה לקנות דירה על בסיס חוסרים כספיים במשך שנתיים בחשבון המשותף בלבד. כדאי לברר בדיוק מהם מקורות המימון (האם לקח משכנתא והחוסרים בחשבון הם בגלל תשלומי המשכנתא? האם הדירה רשומה רק על שמו? האם היא משועבדת ואם כן למי?) לדעתי - ותבררי זאת בפורום משפטי או עם עורך דין - גם אם רכש את הדירה על שמו בלבד וגם אם יעביר אותה על שמך בלבד, כל עוד אתם נשואים (או ידועים בציבור) במשך 20 שנה רכישה זו נחשבת לרכוש משותף, אם מקורותיה הינם בהכנסות המשותפות (אם למשל קיבל ירושה והשתמש בה ללא כל מימון אחר מכספיכם לרכישת הדירה, היא תחשב שלו אלא אם ויתר על חלק לטובתך). לפיכך כדאי מאד שאם לא עשיתם זאת עד עתה, תכתבו כעת הסכם ממון המביא בחשבון את כל הנתונים ומגדיר מה נחשב רכוש אישי ומה נחשב רכוש משותף. בהתאם כדאי לכם לנסח צוואות המגדירות מי מהילדים יירש מה מהרכוש האישי ומהרכוש המשותף. בהחלט יתכן שבהיותך בעלת הנכסים האיש רצה לשריין משהו לילדיו בבוא העת אבל נראה שעשה זאת בגניבה ובחוסר הגינות. אם את רוצה לדעת בוודאות אם יש עוד נכסים וכספים שהעלים לך אולי נכון יהיה לשכור שירותי חקירה פרטית. אין ספק שעל פי הנתונים הראשוניים שאת מציגה כאן היתה בגידה חמורה באמונך, גרועה אפילו מבגידה במישור הרומנטי.

ריבי שואלת גבי עונה לה

ראשית, אם יש לך חשדות שנעלמים לך כספים תתארגני לאלתר! שלא תהיה לו שום גישה לכסף שלך! דבר שני אם הוא מוכן לרשום את הדירה שרכש על שמך עשי זאת ועכשיו! למה לא עשית איתו הסכם ממון? במיוחד בנישואים שניים היזהרי לך! אל תהיי נאיבית! תדאגי שלא ישאיר אותך חסרת כל! חקירה פרטית? חבל על הכסף. ואם תגלי שהוא מסדר את העניינים בעצמו, מה תעשי? הבטיחי את בטחונך הכלכלי מייד! בדקי בבנק אם הכסף לא נעלם לך. היי עירנית ויד על הדופק! אל תהיי שאננה!!! מצטערת אבל הייתי חייבת להזהירך! מעשים כאלו מאחרי הגב מעלים תהיות רבות. סליחה.

נירילי

New member
נשמע רע מאוד

עליך להיזהר ,גם גנבת דעת ,וגם גנבה כספית ,עליך לקחת עזרה מקצועית ,שתשים לה למטרה להגן על זכויותיך הכלכליות ,על מנת שלקראת זיקנה לא לתשארי חסרת כל ,היו דברים מעולם ,נירילי

למעלה