בגד רטוב מעביר יותר קרינה-למה?

sharkill

New member
הייתה על זה פעם כתבה

בבליזר... המגזין של הגברים.. ושאלו איזה פיזיקאי אחד.. אני לא בדיוק זוכר מה הוא אמר אבל אני אם אני זוכר טוב שאלו גם לגבי השתזפות בתוך רכב.. ונאמר שאי אפשר להשתזף ברכב.. מה שנראה לי שבמים קרני האור מתרכזות כמו בזכוכית מגדלת וכך זה יותר אפקטיבי.

maverick88

New member
אבל זה פשוט שטותי...

הזכוכית מגדלת עובדת בכך שהיא מרכזת קרני אור בגלל ששטח פניה גדול פי כמה מהנק' בה הקרניים מרוכזות... ובמקרה של מישו משתזף זה לא רלוונטי כי השטח של הגוף והמים הפרוסים עליהם זהה כמעט

maverick88

New member
שמעתי על זה גם

אולי בגלל שאחרי מים יוצאים נקיים יותר והעור יותר חשוף...זעה ולכלוכך מסננים קרינת UV

amitmis

New member
הגיוני, אבל...

לא רוצה להשמע הדיוט, אך, אמנם המים אכן מסירים שכבה, אך הם עצמם מהווים שכבה חדשה. האם יכול להיות שהם מסננים את הקרינה בעצמם?

maverick88

New member
במידה זו או אחרת אולי...

ואם כן אז זה לא מסנן אותה כמו שהזיעה ולכלוך עושות את זה...שהן שכבות יותר אטומות...כשאנחנו נמצאים במים אנחנו עדיין משתזפים...במים מלוחים פחות נראה לי http://www.chm.davidson.edu/ronutt/che115/Spectro/AbsorbSpect.htm זה הכי קרוב שמצאתי לספקטרום בליעה של מים ב400 ומטה האחוז בליעה נמוך מאוד

kakroto

New member
ראיתי פעם סרט בערוץ 8, שניסה לחזות

את הדברים שבהם ישתמשו ואיך יתחילו את חקר המאדים. והם הראו תדברים שאולי ישתמשו בהם כאשר נצא למסע לכוכבים מרוחקים(נראה לי שזה היה למאדים - אני לא בטוח)... בקיצור, הם אמרו שבחללית מסביב למגורים נראה לי , יהיה מאגר של מים מסביב למגורים, על מנת שכמה שפחות קרינה תעבור. אז לא נראה לי שמתכוונים לקרינה שאת מתחת למים... הם אמרו גם אמרו כמה מים בערך יצטרכו לשים על מנת שיהיה פחות קרינה.

SpyKid

New member
אני לא חושבת שזה נכון,

אבל שמעתי שמשתזפים מהר יותר אחרי שיוצאים מהמים (כלומר כשיש טיפות על העור) - אולי בגלל שהטיפות פועלות כמו זכוכית מגדלת ומרכזות את הקרניים במקום אחד..?

maverick88

New member
אבל אין להן איך לרכז

השטח של המים מתפרס על כל הגוף שלך...אין לו איך לרכז כי זה אותי כמות אור

חברים, אתם מתפזרים.

*נתון* שבגד רטוב מעביר יותר קרינה מבגד יבש. לכן אומרים תמיד לא לשפוך מים על הראש כשנמצאים בחוץ כשיש שמש. הרטיבות כנראה גורמת לבגד להעביר יותר קרינה (אבל איך?). אין לי הסבר לשאלה למה מזהירים מפני השתזפות בתוך המים, אולי בגלל אחת הסיבות הבאות: 1. במים קר ולא מרגישים שנשרפים 2. המים מורידים את הקרם שיזוף 3. המים גורמים לעור להיות יותר פגיע (נקבוביות נפתחות או משהו) בכל מקרה באמת לא קשור לכמות קרינה. אשמח לקבל הוספות ותיקונים.

אחמס1

New member
אנחנו לא מתפזרים, את פשוט טועה, או

משתמשת במינוח לא נכון. בד רטוב לא יגרום לקרינה להתעצם*. אם תיקחי ספקטרוגרף ותשימי בשמש תקבלי קריאה כלשהי, ואם תכסי בבד רטוב בשום אורך גל (צבע) לא תקבלי אמפליטודה גדולה יותר ממה שהיה מתקבל ללא הבד הרטוב. מה ששילוב מים+שמש עושה לעור זה כבר סיפור אחר. אולי עור רטוב באמת יותר רגיש לקרינה - אבל לא לזה התייחסנו כאן. * זה עניין של שימור אנרגיה - הבד הרטוב לא יוצר קרינה משל עצמו. מה שאמרה spykid נסתר בקלות ע"י הטיעון שבשביל שתהיה עדשה המים צריכים להיות מרוכזים בטיפות, ואז הקרינה יותר חזקה רק בנקודות מסוימות (כאשר מסביב לנקודות האלה הקרינה דווקא חלשה יותר).

תאוריה

קודם כל *לא* אמרתי שהקרינה מתעצמת (!), ברור שלא. אבל כנראה שהבגד מאבד מה-SPF שלו כשהוא רטוב - אבל למה? עוד עניין קשור - אסור להשקות צמחים בשמש (ולא רק מטעמי חיסכון!)

sagima

New member
לא שופכים מים על הראש

בגלל סיבה אחרת, מה קורה למים בשמש? הם מתחממים, אז מה קורה אם יש לך מים חמים על הראש? רמז: מקבלים מכת ___.

אחמס1

New member
מכת דלקת קרום המוח?

דווקא לפי ההגיון הזה הרטבת הראש תגרום לאידוי המים, וכשהם יתאדו הראש עצמו יתקרר. ככה זה נראה לי לפחות, אני לא מבריק בפיזיקה סטטיסטית ותרמית.

sagima

New member
מים לא מתאדים בטמפרטורה של

100 מעלות? יש קצת התאדות לפני, אבל באופן עקרוני...

אחמס1

New member
מים רותחים ב-100 מעלות, הם מתאדים

כשמספקים להם בדיוק את הפרש האנרגיה שמעביר אותם לפאזה הגאזית. גם ב2 מעלות יש אידוי וגם קרח מתאדה (ממריא).

sagima

New member
נכון

התכוונתי שהטמפרטורה של המים עדין תהיה גבוהה יחסית. בקיצור, אסור לשים מים על הראש או להרטיב את הכובע כי אפשר לקבל מכת חום. וגם, אין שם מעבר פאזה, זה לא קורה בגלל פגיעה של מולקולות אויר במולקולות מים שגורמים להם להשתחרר, לא? התהליך הזה בכלל נקרא אידוי?

למעלה