בגדים

superyal

New member
בגדים

מקווה שאף אחד לא שאל וענו ופיספסתי אז ככה עוד שבוע בדיוק אני טסה לי עם חבר שלי לאוסטרליה וניו זילנד בדרך קפיצה קצרה לתאילנד אבל זה לא הקטע השאלה כמה בגדים לקחת? כמה חולצות קצרות? כמה ארוכות? מכנסיים? האם באמת צריך חולצה טרמית? סווטשירט? פליז? תודה

ששש

New member
ביגוד

שבוע לפני.. קצת קרוב לא? הרשימה אינה מדוייקת אפשר לחסוך וקחת פחות ולהשלים שם לא כדאי לדעתי לקחת הרבה יותר. הרבה מאוד תלוי גם במז"א ומה אתם מתכננים לעשות בטיול אבל בכללי: 4-5 קצרות 2 ארוכות 2 זוגות מכנסיים ארוכים אחד קצר (או מתפרק) סווטשרט אחד ופליז (אם כי אפשר להסתפק באחד מהם) ביגוד תרמי לא חובה, אבל יכול להיות נחמד. יש גם רשימת ציוד בפורום אולי תוכל גם לעזור...

jeshu

New member
הייתי מקצץ ל 2-3 חולצות קצרות צריך שיהיה ניתן ללבוש את הארוכות אחת על השנייה (שאחת תהיה סווטשרט). עד היום הסתדרתי בלי ביגוד תרמי.לא יודע כמה קר הולך להיות שם. פליז זה טוב. אני תמיד בעד לקחת מינימום של בגדים ולכבס כשצריך.

אפשר להסתדר עם כל כך מעט בגדים ../images/Emo12.gif

אולי אני סתם מפונקת, אבל אני חשבתי לארוז בערך 6 מכנסיים, 5 חולצות ארוכות, 7 גופיות... בטיולים אין לי בעיה ללכת עם אותו מכנס יום אחרי יום... אבל עם 2 זוגות מכנסיים ו-2 חולצות צריך לכבס לפחות כל 4-5 ימים.

sela v

New member
ממש הגזמה

אלא אם את לוקחת סבל שיסחוב לך את המזוודה או התרמיל. ניסית להכניס כל כך הרבה בגדים לתרמיל? חולצות צריך יותר מאשר למשל מכנסיים ארוכים, יותר מ-2-3 מכנסיים ארוכות זה מיותר. תחתונים וגופיות או טישרט כן כדאי לקחת מספיק, כדי לא להתקע עם כביסה, במיוחד עם תחתונים שהם קטנים וחסרי משקל כמעט.

superyal

New member
אחלה תודה כולם

נקווה שאני אצליח להשאיר מקום בתיק לאוויר...

לא לוקחת סבל ../images/Emo3.gif

אבל תאמין לי שאפשר לדחוס כמויות של בגדים לכל תרמיל, השאלה היא איך אתה אורז... מהשנים שהייתי בצופים ובנוער העובד, כשעדיין לא היה לי תרמיל נורמלי, הייתי מצליחה לדחוס המון בגדים לתרמילים קטנטנים... אבל אתם צודקים לחלוטין. האמת שחלק ממני רצה שתחנכו אותי מחדש עם האריזה, לכן העליתי את ההודעה שלי
אז חשבתי על זה והחלטתי שאני אקח בערך 4 זוגות מכנסיים (כולל הזוג שאני אלבש ביום הטיסה, כלומר אני אארוז 3 זוגות). אני אקח 2 או 3 סווטשירטים, וחולצות/גופיות עדיין לא החלטתי כמה, אבל פחות ממה שתיכננתי. נראה לי שבסופו של דבר מה שאני אעשה, אני אארוז כל מה שאני רוצה, ואז אתחיל להוציא דברים מהתרמיל. יש לי שאלה לכולם - אתם לוקחים איתכם דיסקמן/מינידיסק לטיולים? אני בדרך כלל לוקחת, בעיקר טוילים שאני יודעת שיהיו לי בהם הרבה נסיעות. אבל כיוון שזאת פעם ראשונה שאני נוסעת לבד, חשבתי אולי לא לקחת הפעם את המינידיסק. הסיבות: 1. דבר יקר אחד פחות שלא צריך לדאוג לו. 2. זה לא נראה לי בריא שרואים מישהי חלשלושה כמוני יושבת באוטובוס/בתחנת אוטובוס ושומעת מוזיקה, ולא כל כך מודעת למה שקורה בסביבה שלה. אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים על זה.

jeshu

New member
בגידם ומינידיסק עדיף לקחת יותר מאשר פחות - במדינות עולם שלישי זו יכולה להיות מתנה ממש נחמדה למקומיים שעוזרים ואני מניח שלא תקחי את הבגדים הכי טובים שלך... מינידיסק וכו' אני לא לוקח בכלל.זה נראה חי כמו משהו שמנתק מהסביבה ושגורם להפסד של כל הדברים האחרים שאפשר לשמוע כשנוסעים כגון מוזיקה מקומית,שפה מקומית,שיחות עם אנשים שנרתעים מפתיחה בשיחה עם אדם ששקוע בעצמו עם האוזניות שלו ואני גם תמיד יושב ובוהה בנוף ולא חסר מה לעשות. גם קשה לי להבין את אלה שאומרים "אני לא יכול בלי המוזיקה שלי" - מה היא לא תחכה בבית איפה שהשארתם אותה? אני כן קונה דיסקים של מוזיקה כשאני מטייל כדי שיהיה לי למה להקשיב אחר כך בבית.

sela v

New member
אבל אתה לא יודע

שהיא נוסעת לסקוטלנד ולא לאחת ממדינות העולם השלישי. פה מיני דיסק נראה כמו משהו ישן, ולא נראה לי שיש לך ממה לפחד לקחת ולהתשמש בו, ואם את רוצה לתקשר באוטובוס עם המקומיים אז פשוט תשימי את המיני דיסק בתיק. אני חושב שלפעמים שרוצים לישון זה מנתק מהרעש המקומי, ולי קל להרדם עם מוזיקה נעימה.

Yo-man

New member
ניו-זילנד, לא סקוטלנד

אבל זו לא הנקודה. אנחנו מצאנו פתרון מעולה לנושא המוזיקה בטיול של דרום אמריקה. קניונו רמקולים למחשב בשוק ובכל מלון או אכסניה חיברנו אותם לדיסק-מן (זה מה שהיה לנו...) ושמענו מוזיקה לפני השינה, על הבוקר, או סתם כשישבנו על המרפסת ולגמנו מיץ גויאבות ומלון. בדרכים בקושי שמענו מוזיקה, ואם כן אז עם מפצל לאוזניות. אבל בזוג זה טיפה שונה, אני משער. אין כמו להירדם עם Air או אלה פיצג'רלד לפני השינה. בבית או בטיול.

אני לא נוסעת לאפריקה וגם לא לניו

זילנד, אלא לסקוטלנד
אולי בפעמים הבאות אני אסע לשם, למרות שיותר מושך אותי לנסוע בפעם הבאה למקסיקו.

אגב, סלע -

איזה תכשיר אתה ממליץ נגד המידג'ס (או איך שלא קוראים להם...)? אמרו לי שסנו-די לא מספיק חזק.

sela v

New member
מאוורר

זה הכי עוזר רוח, ואם לא אני חושב שמוכרים ספריי בחנויות. שתגיעי לאדינבורו תשאלי. אני קניתי משהו שהייתי בסקוטלנד, אבל על האי לא היו הרבה מדג'יס וגם ביוני זה עוד לא שיא העונה.

סבבה, תודה ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

לפעמים אני שוכחת שאני נוסעת למדינה מערבית שגם בה אפשר לקנות משהו אם חסר... אמא שלי צחקה עליי ואמרה לי - "תקחי איתך גם אוכל, אולי לא יהיה שם..."

אבל אם לוקחים רק 2

זוגות מכנסיים, ונניח אחד מתלכלך לך, ועם הזוג השני אתה נופל בבוץ, מה תלבש כשתעשה הכביסה? זה גם די מחייב אותך לעשות כביסה פעם ביומיים, כדי להבטיח לך שתמיד יהיה לך זוג שאתה יכול להחליף.

sela v

New member
לכן לקחת 3 זוגות מכנסיים

אחד עליך ועוד שניים בתיק, אם נוסעים למזרח למשל שחם, אז אפשר לקחת אחד או שניים ארוכים, ועוד 2-3 קצרים.

jeshu

New member
אני לא מכבס מכנס ארוך לפני איזה שבוע של שמוש.גם ככה באיזורים חמים כשמטיילים אחרי קצת זמן זה אותו דבר וזה תלוי במקום שבו אני מטייל.אם אני מטייל עם ציוד על הגב לא אקח יותר בגדים מהמינימום שאני צריך וגם לא אכבס (וסביר שרב הזמן גם מקלחת לא תהיה).בעיר אפשר פשוט לכבס מתישהו ואם לוקחים בגדים שמתייבשים מהר אז זו לא בעייה.לרב אני לוקח מכנס ארוך וחזק,מכנס ארוך חם שרוואל ומכנס קצר ו2 זוגות תחתונים.2 חולצות קצרות,1 ארוכה וסווטשרט.

למעלה