בגדים לגן...שאלה לי

רינת1200

New member
בגדים לגן...שאלה לי

בני שנה ושמונה חודשים. נכנסים אוטוטו למסגרת.

עד כה - מקלחים אותם בערב, ואת הבגדים שהם לובשים אחרי המקלחת ממשיכים ללבוש עד למחרת בערב, כלומר במקלחת הבאה (אלא אם התלכלכו כמובן).

האם אתן נוהגות לעשות הפרדה בין "פיג'מות" - בגדים לשינה, לבין מה שמלבישים לגן?
אצלנו כמעט כל הבגדים שלהם נראים אותו דבר. יש איזה שתי חליפות שקיבלנו שממש נראות כמו פיג'מה, ומעט מאוד בגדים חגיגיים כאלה שאנחנו מלבישים להם רק באירועים מיוחדים אם בכלל. אבל 99 אחוז זה בגדי בייסיק כאלה, פוטרים בכל מיני צבעים וכו'.
יש איזו מניעה להמשיך כפי שעשינו עד עכשיו, כלומר להלביש בערב לפני ובבוקר פשוט להאכיל ויאללה למסגרת?

נראה לי לפחות בשלב הזה, ממש טירחה להלביש את שניהם מחדש כל בוקר, וגם מיותר...

אשמח לשמוע את דעתכן
ואם אתן מסכימות איתי - אז בכל זאת מאיזה גיל כבר מתחילים להפריד בין פיג'מות לבין בגדי יום יום.

תודה :)

אני בעד מה שנוח לכם

אצלנו תמיד היו בגדים של שינה ובגדים של בוקר. בעיני הבגדים הם חלק ממה שמכריז על שעת שינה לעומת שעת יום וגם אני אוהבת לישון בבגד אחד ולהחליף בבוקר לבגד אחר. לכן, אחרי המקלחת בערב תמיד לובשים פיג'מה (שלא חייבת להיות באמת פיג'מה, אלא כל בגד נוח שמכריזים עליו כפיג'מה...) וכשקמים בבוקר עוברים לבגדים אחרים. במהלך היום מחליפים בגדים לפי הצורך (אם מתלכלך).
אבל אני לגמרי מבינה את הנוחות שיש בלישון עם הבגדים שבבוקר לובשים לגן בלי להתחיל להלביש בבוקר. כך שלדעתי - תעשו מה שנוח ועובד ומתאים לכם.

שלישה6

New member
מה שעובד טוב לא מתקנים

אצלנו הם בני חמש וחצי ולמעט מקרים של טקסים/אמאבא של שבת הם לובשים אחרי מקלחת את בגדי היום למחרת. רצלנו זה עובד נפלא.

כשיגדלו ויהיו יותר אחראים על הזמנים והארונות הנושא ייפתח למשא ומתן

taltal153

New member
מוסיפה....

אני מלבישה להן פיג'מות מחלק אחד עם רגליות מבד פליז, אם את מבינה למה כוונתי (אני אוהבת את זה , הן כ"כ חמודות בהן)
הן מאוד אוהבות את זה וזה מחמם יותר, בהתחשב בכך שהן לא מתכסות בלילה ואנחנו לא מחממים בלילה, חוץ מימים ממש קרים (שהשנה היו בתחילת החורף)
אין לזה משמעות מיוחדת.
מעבר לכך, הרבה פעמים מתעוררות רטובות בבוקר וצריך להחליף את הבגדים

עדיין היה אפשר להחליף מחליפת גן לחליפת גן אחרת , אבל יוצא שחלק מהימים בכל מקרה צריך להחליף (גם גופיה)
כשחזרתי לעבודה תיכננתי להעביר אותן לבגדים רגילים בלילה כמו שאת עושה (כך עשיתי בילדים הגדולים) כדי שלבעלי יהיה קל יותר בבוקר, אבל הן היו כבר עם ההרגל ותכלס זה לא כזה חוסך,
בכל מקרה מחליפים להן טיטול ומורידים מכנסיים, רק צריך להחליף גם את הסווטשרט.
דבר נוסף..... אחת הבנות מאוד אוהבת שמלות/חצאיות (אכן היא בת שנתיים)...... עשינו הסכם איתה שרק בימי ששי ושבת היא הולכת עם שמלות, שאר הימים מכנסיים.
היא ממש מחכה לזה, היו ימים שכל יום היתה בוכה כי לא רצתה את הבגדים שהכנתי, רק שמלה.......
אז בכל מקרה בששי ושבת צריך להחליף לה בבוקר בגדים.

sefia

New member
תלוי בתקופה

אין ספק שאני מאלו שדוגלות בקיצור הליכים אם אפשר
בגיל צעיר באמת לא היה הרבה הבדל בין הבגדים וזה עזר לתרגולת קלה ומהירה יותר בבוקר
מאוחר יותר (סביב שנתיים וחצי נראה לי ) ניסיתי לעשות הפרדה ולהלביש פיג'מות ולהלביש בגדי גן בבוקר
בתקופות שההחלפה בבוקר עברה חלק ולא גזלה זמן - המשכתי עם זה
בתקופות שהם דעתניים, מורדים, זה לא עובד - אני חוזרת לשיטה של להלביש אחרי המקלחת את הבגדים ליום הבא
חוסך לי זמן מיותר ומריבות בבוקר.
&nbsp
עד היום לפעמים ככה לפעמים ככה
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Bacio

New member
תמשיכי עם זה עד שיפתחו דעה משל עצמם בנושא

זה חוסך כ"כ הרבה זמן בבוקר וא"כ גם עצבים ומריבות.
&nbsp
בגן של הבאנדליקו (הגדולה שלי, בת 4.5), יש זוג תאומים בגילה שעד היום הולכים לישון עם בגדי הגן שלמחרת.
&nbsp
אצלי יש כל ערב דיון על אילו בגדים נלבש מחר, וזה בהנחה ולמחר בבוקר הילדה לא תחליט שהם לא באו לה בטוב... (ג'ינג'ית עקשנית.)

אצלי מחליפים

אבל זו "הפרעה" שלי - שאוהבת להפריד בין קודש (שינה) וחול (משחקים - גן - בית ספר וכו)
&nbsp
לכן לרוב ישנים בפיגמות (והילדות בנות ה- 5 מתות על פיגמות) שנראות ומתנהגות אחרת מבגדי גן.
&nbsp
אבל אצלי גם לא הולכים לגן עם "חליפות גן" שבעיני נראות כמו פיגמ'ה... ושוב - זו גם הפרעה שלי. גם אם ילכו עם טרנינג- הוא לא כזה שמגיע בסט עם החולצה, והוא בד"כ קצת יותר יפה ומושקע מטרנינג רגיל

אני שמעתי על כך לראשונה פה בפורום

אצל ההורים שלי בבית זה מעולם לא היה יותר מכך עד גיל מאוחר היו קונים לנו ממש פיגמות (ולא סתם טרנינג וחולצה...).
אבל זה היה נראה לי רעיון נחמד אז סיפרתי על זה לבעלי והוא התנגד בתוקף אז ויתרתי.
לדעתי הרגלים וטקסים ניתן לשנות ולכן אם נח לכם ככה עכשיו אז למה לא?! מקסימום תמיד אפשר לשנות בהמשך.

לליתות16

New member
אני מאוד אוהבת פיזמות..

אתם צריכים לעשות מה שנוח לכם .

עם הבן הגדול, דווקא לבש בלילה את מה שהלך איתו בבוקר לגן .

עם התאומים, דווקא אני כן עושה הפרדה בין בגדי לילה לבגדי יום.
וגם בכלל, יש בגדים שאיתם הם לעולם לא ילכו לגן, כי מראש בגן מתלכלכים יותר וגואש וחול ומה לא ?..

צריך לעשות מה שנוח ומתאים לכם.

רינת1200

New member
תודה לכולכן
עזרתן:) נראה לי שנמשיך במתכונת הקיימת

עד שתהיה סיבה לנהוג אחרת...

למעלה