בגדד

syair

New member
בגדד

אז כבר הבאנו לכם קישור לשידור חי של הקרנבל בברזיל, והפעם זה שידור חי מבגדד שרשת ה-BBC מעבירה.

ashmash

New member
מישהו טייל בבגדאד או עיראק../images/Emo35.gif

עם אזרחות כפולה כמובן

עוזיג

New member
תיירות בעיראק

האמת היא שאני לא ממש יודע איזה דברים יש בעצם לראות בעיראק-מישהו יודע מה אפשר לראות בעיראק בעצם חוץ מהרבה חול,פרת,חידקל ונווי מדבר (אני משער שככה כותבים נווה מדבר ברבים)

ashmash

New member
המלצה - טיול בעיראק

בתור מדינה עם היסטוריה עתיקה של הממלכה הבבלית אפשר שעדיין יש שם עתיקות רבות מהתקופה. לאורך הפרט והחידקל שגשגה תרבות מפותחת (ויעידו יוצאי עיראק). חוץ מזה, כפי שודאי ידוע לכולם, אחד משבעת פלאי תבל שרובם חרבו, היה בעיראק - הגנים התלויים של בבל, ששמם יצא למרחוק... קראתי גם בעיתון שנבנה שם בשנים האחרונות המסגד הגדול בעולם וסביר להניח שאם יתחלף שם המשטר ויישאר משהו מארמונות סדאם, אפשר יהיה לבקר גם בארמונות הפאר. בקיצור טיול מהנה, עם אנשים חביבים מובטח לכולם (בהנחה והכל יילך כשורה ושאני לא חי בסרט)

syair

New member
עירק

רוב מה שיש לראות בעירק זה את העתיקות של העבר המפואר. לא בטוח כמה נשאר מזה, אבל בטוח שיש משהו לראות. מלבד זאת אין לי עוד שמץ של מושג מה אפשר לראות שם. את ארמונותיו של סדאם בטח לא נוכל לראות, כי נראה לי שהאמריקאים כבר הפציצו אותם. הקישור הוא של הולנדי שנסע ב-91 לראות את הסנקציות שמפעילים נגד העירקים, יש גם כמה תמונות שמראות את הערים בעירק. והאתר השני מביא אינפורמציה כללית על טיולים בעירק.

במרחק יריקה מעיראק

לפני 5 חודשים טיילתי בטורקיה לאורך הגבולות עם איראן, עיראק וסוריה. אז האזור היה עדיין שליו ויש שם הרבה מה לראות, הרבה מים, נופים, ואנשים חמים לאללה שרק מתים לארח אותך. לאורך הגבול עם סוריה ואיראן ניתן לעשות צ'ק ליסט על התנ"ך (למשל להגיע לחראן - המקום שאברהם אבינו חי זמן מסויים או להר אררט). שווה שווה שווה.

למעלה