בבת אחת

בבת אחת

היה בי דחף בלתי נשלט
להוציא הכול בבת אחת

אמרתי שלא תוכל לשלוט בי
ובכל זאת התכוונתי לנסות
ככה אני, היכן שאין כמעט סיכוי, שם
תראה אותי מהמרת
על הכול

אני אוהבת איך שאתה מסתכל
עלי בפליאה, אבל
לא מגלה

לפעמים אני צריכה שתגיד
כי זה אוזל
לאט
אז אני נועלת
ושוב מבקשת להוציא הכול
בבת אחת

A לוןA

New member
זה שזה בלתי נשלט אצלך

לא אומר שזה בלתי נשלט אבסולוטית
אולי יהיה מישהו אחר שיצליח לשלוט בזה (או יותר נכון- יעזור לך לשלוט בזה)
&nbsp

עזוב אותי

זה בסך הכל שיר - מלמול חסר פשר, אפשר לדבר עליו כמובן, אבל אל תבלבל בינינו

אם לא תשלטי בעצמך...

מישהו אחר יבוא וישלוט בך. זה יכול להיות הורה, מורה, שוטר, פסיכיאטר, סוהר, חייל, את עצמך (התאבדות) או מישהו חזק יותר אינטלקטואלית ומנטלית שבדרך הזו הוא אוהב אותך

אל דאגה

הכל בשליטה

כמו שאמרתי לאלון, השיר אינו וידוי אוטוביוגרפי. כלומר, אתה יכול להתייחס לכתוב, אבל מן הראוי לעשות הבחנה בין הכותב לטקסט. מבין?

בלי להכיר אותך

כל הנשלטים (או לפחות כאלה שיצא לי להכיר) הם מכורים לריגוש או בעלי אופי כנוע וחסר אחריות (צייתנים\עבדים) או אנשים שנושאים על גבם אחריות רבה שגורמת להם ללחצים קיצוניים וזו הדרך שלהם לפרוק ולהתאזן.
או שילוב של שניים ויותר מהדברים האלה.
&nbsp
עשיתי השוואה לכל מיני תחומים מהחיים כדי להראות שהחיבור, הדינמיקה בין השולט והנשלט נוצרים כתוצאה מההפכים האלה שנפגשים (יחסי בעל סמכות - אדם שאינו אחראי, איש בטחון - איום בלתי נשלט, מנהיג\אינטלקטואל - מונהג\אדם בעל נחיתות אינטלקטואלית).
&nbsp
אומנם חלק מהדחפים שלנו לא ניתנים לריסון ע"י עצמינו אין זה אומר שהם לא ניתנים לריסון על ידי גורם אחר וזה מה שיוצר את יחסי הגומלין בין השולט לנשלט
&nbsp
&nbsp

ordol

New member
תסלח לי

אבל אין לי מושג מאיפה הבאת את ההכללות האלה

השאלה אם צריך לרסן את הדחפים

יש שיגידו את ההפך - שדחפים דווקא צריך לדעת לשחרר. ואולי פה נעוץ ההבדל בין שולטים

ניתן לעשות 2 דברים

1. צריך לשחרר דחפים אבל יש כל מיני כיוונים שאליהם ניתן לשחרר אותם, ניתן לשחרר את הדחפים האלה לכיוונים הרסניים או מועילים. כמו שאדם שכועס וקשה לו לשלוט בעצמו הולך להרביץ לקיר או שק אגרוף
2. ניתן להרגיע דחפים מסויימים על ידי טיפול בגורם שגורם לדחפים האלה להווצר ובשביל זה צריך להיות "פסיכולוג"

ועוד הערה

לא מדובר במישהו חסר שליטה אלא בדחף חסר שליטה. משהו שמתפרץ ממך, לאו דווקא במובן הרע :)

בלטינית אומרים - קארפה דיאם

"תפוס את הרגע".
לפעמים, בספונטניות, הדחף הבלתי נשלט מקבל מענה מיידי.
דברים טובים מאד יכולים לקרות ככה.
ברגע הנכון.

אייבורי

New member

&nbsp
הבעיה שישר פרשנות בידסמית לכל כתיבה.
&nbsp
דווקא אהבתי את הצעקה ואת הכמיהה לקצת אהבה.
&nbsp

למעלה