בבקשה..

gushi

New member
צודק

אבל אני חושב שהוא מדבר בעיקר גם על אוף- ביטים

SlyStone

New member
אוף-ביטים??

איך זה קשור? ז"א, למה אתה מתכוון? אוף-ביטים זה שיוצאים מהביט, לא על זה אנחנו מדברים.

Raptor Bass

New member
עכשיו אני מבין למה את חותר...

יאיא (דרך אגב, חבר מאוד טוב של המורה הקודם שלי) מתכוון להרגשה, לא למעשה. גם אם הכלים לא מנגנים ששעשריות, הנגנים אמורים לחשוב על ששעשריות, ולהרגיש אותם. זה נוח מאוד, אם הגרוב מורכב יחסית, ומשתמש בששעשריות. (למשל שהבאס ינגן ששעשרית אחריי התוף באס, עניינים דומים). העניין הוא גם אידיבידואלי, נגנים שונים מסתכלים על מקצבים בעיניים שונות. לא כולם ייסתכלו על מקצבי פאנק בששעשריות תמיד. יחד עם זאת, עדיין לא עשית שום הקשר לסלאפ, ואם תשאל אותי זה לא קשור לחלוטין. ואל תסמוך בעיניים עצומות על המורה שלך, יש גדולים גם ממנו (אפילו בארץ...)

SlyStone

New member
יודע מה...

הקישור לסלאפ היה אצלי לפני הפינגרסטייל בכלל... יודע מה, בדיוק עלו לי 2 דוגמאות לסלאפ בששעשריות של פלי... Get Up And Jump Blackeyed Blond אני מקווה ששתי הדוגמאות האלה לפחות יזכירו לך שאתה מכיר הרבה סלאפ בששעשריות.

Raptor Bass

New member
Flea לא מנגן פאנק טהור, אלא מאין

שילוב של מספר סגנונות בינהם פאנק ורוק. אני לא אומר שזה לא מתאים, אבל זה לא סטנדרט וזה גם לא מחייב. מנגד אני מביא לך את השיר של My Baby Loves you של Maceo Parker, התופים מנגנים ששעשריות על ההיהאט, ואילו הבאס לא מנגן סלאפ.

SlyStone

New member
יא-אללה!!!

אני לא יודע מה אני אעשה איתך! בוא נחזור רגע למשפט הראשון שרשמתי באשכול הזה: "אז כלום לא ממש קבוע בפ'אנק..." זה ברור שזה לא מחייב!!! שום דבר לא מחייב!!! תשמע את Louis Johnson... אם אתה לא יודע מי זה, הוא הבסיסט של The Brothers Johnson... אני מקווה שעכשיו תבין. תתמקד על הסולו סלאפ של השיר Stomp.

SlyStone

New member
ואני לא סומך בעיניים עצומות...

הוא אמר בדיוק מה אני חושב, אני סומך על עצמי קודם כל (בנושא הזה), והוא רק חיזק את זה...

gushi

New member
הבנתי למה התכוונת

אבל התחושה של הששעשריות משתלבת יפה לדוגמא כשמתופף נותף סנר אוף ביט שששעשרית בסלאפ משלימה אותו זה תיאום פאנק.

SlyStone

New member
אהה, הבנתי...

בסדר, אבל יש הרבה קטעים כאלה של תיאום בפ'אנק, ולאו דווקא הדוגמה הספציפית שנתת...

JazzAzz

New member
ווינטון מרסאליס

יצא לי פעם לראות איזו קלטת של ווינטון שבה הוא עורך מן שיעור מוסיקה ומסביר על כל מיני מונחים מוסיקליים ואז מדגים את הנלמד ע"י יצירות ג'אז מוכרות ופחות מוכרות בעזרת ביג באנד מטורף ואז ע"י יצירות קלאסיות בעזרת הרכב של כלי קשת, נשיפה והקשה... ההסבר שלו לגרוב הוא, באופן מעורפל, מספר תפקידים המנוגנים בו זמנית המשלימים זה את זה ביצירה... לא זוכר בדיוק, בכל אופן סדרת הקלטות מומלצת ביותר...

למעלה