בבקשה

בבקשה ../images/Emo53.gif

עברתי לפני חודשים ספורים למושב במרכז, לבית שכור עם שטח קטן. רציתי לממש סוף סוף את חלומי על גינה קטנה ופורחת. במעט השטח שהיה ברשותי לא היו לי אופציות רבות. מה שהחלטתי לעשות קודם כל הוא מסלעה קטנה וחביבה לתבלינים ופרחים. לא מזמן אף סיפרתי כאן בהתרגשות על סיום עבודות השתילה והזריעה וכעת נותר לי רק להמתין ולצפות בגינתי מתפתחת. אממה - המסלעה נבנתה כשצידה המזרחי צמוד ונוגע בגדר מתכת פשוטה התוחמת את השטח ומעבר לה שטח פתוח שבו פה ושם עצי הדר (לא מטופלים) ועשב בר. אפשר לומר שאין בו כלום. היום הגיעה בעלת השטח שמעבר לגדר והורתה לנו לפרק את המסלעה ולהזיז אותה כיון שהיא נוגעת בגדר והגדר שייכת לשטח שלה. המסלעה זרועה ושתולה. פירוקה יביא את סופם בטרם עת של הפקעות, הזרעים והשתילים שבה. מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה? אני לא חושבת שהדברות תועיל פה הרבה כיון שהאשה היא ללא ספק קטנונית ואולי גם פשוט מקנאה. האם ה"נגיעה" בגדר היא אכן מנוגדת לאיזשהו חוק? בקיצור - מה אני עושה? אני מתפלצת מהמחשבה על הריסת והשמדת הגינונת הקטנה שלי.

טסונמי1

New member
אין שום מניעה למגיעה בגדר אים-

הגדר הונחה בדיוק על הגבול - הצד שאת נוגעת בו הוא הצד שלך שימי לב שהאבנים של המיסלעה לא מכופפים לה את הגדר וחוץ מזה הכל בסדר אים היא לא רוצה שהמיסלעה תיגע לה בגדר שתזיז את המיסלעה מעבר לקו הגבול לפנים השטח שלה- ולמה את צריכה להיתעסק עים זה? בישביל זה יש את מי ששכר לך את הדירה

shlumbergera

New member
אוי-יוי-יוי - הנה החיים ועכשיו דרוש

דרושה חוכמת חיים. 1. לא להתחיל לריב ועדיין להימנע ממשפטים כמו "בשום אופן לא" וכי"ב. 2. בכל מקום בו נבנתה גדר משותפת - או אחד השכנים או שניהם, הקימו/השקיעו בגדר. יש מקומות שהשכן מימין תמיד אחראי לגדר וכד'. כך ש"נגיעה" בגדר מצד זה או זה, אין משמעותה פלישה. 3. אם יש לך בעלי-בית נורמליים, תפני אליהם ותשאלי מה עמדתם. אם הם מגעילים כמו הגב' - אל תגידי כלום. 4. מה אורך המסלעה? נושקת לגדר לכל אורכה? אם את מוכנה להשקיע כסף ע"מ להציל את המסלעה - קני גדר רשת (שיכולה להיות נמוכה מאד)+בזנטים ובצמוד/מקביל לגדר של הגב' תמתחי את הגדר שלך. ואז יש לך "גדר שלך", שלה אין שום חזקה עליה. בינתיים - אל תזיזי כלום ואל תהרגי אף צמח. מה שהאשה טוענת - אין לו אחיזה חוקית.

oferessel

New member
כנראה השכנה רוצה למכור את הבית

שלה, ומראה המסלעה מעכיר אותו. דרך אגב, גם אם השכנה היא זו שבנתה את הגדר, הגדר "שייכת" לשני החצרות. מקסימום השכנהיכולה לפנות לבעלי הבית שלך ולדרוש השתתפות.

קודם כל תודה על העזרה

וסליחה על העיכוב בתגובתי. לעת עתה פניתי לבעל הבית והעברתי את העניין לטיפולו. הדבר האחרון שאני רוצה זה סכסוך עם השכנים (היום היתה דוגמא כואבת עד לאן זה יכול להגיע). חשבתי על זה והגעתי למסקנה שהפתרון יכול להיות, אם בעל הבית לא יצליח לפתור את זה, פשוט "לגדר את הגדר". למתוח עוד גדר ברווח שבין הגדר למסלעה, וכך אוכל להגיד שהמסלעה נוגעת בגדר שלי ולא שלה. אבל כמה חבל לראות לאילו תחתיות מגיעים אנשים.

avigaila

New member
דוגמא כואבת מאד -

אף פעם אתה לא יודע אם מי יש לך עסק ומאיפה יצוץ האקדח או הסכין.

למעלה