בבקשה

בבקשה ../images/Emo53.gif../images/Emo4.gif

אני מידי פעם מפציעה כאן עם כל מיני בקשות ותמיד נענית בחיוב ובחיוך - אז מראש תודה והפעם.. אנחנו מוזמנים לערב גיבוש משפחות ביישוב חדש ואנחנו אמורים להביא מאכל מהעדה שלנו והיא אשכז - ואין לי רעיון. האמת שאין לי זמן ל"פרוייקט" חשבתי אולי על קיגל - באם יש למשהי מתכון... שוב הרבה תודה מראש...

רוני471

New member
יש מתכונים של פירגה לקיגל

מעולים תעשי חיפוש בפורום, יש משהו עם תמרים יאמי רוני

pirge

New member
"קוגל" תפוחים ותמרים - המלצה

קוגל" תפוחים ותמרים מקור: פירגה 400 גרם אטריות רחבות קצרות 4 תפוחי עץ חמוצים "גרנד" 4 ביצים 3 כפות חמאה חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם 3 כפות ממרח תמרים 4 כפות סילאן 2 כפות גדושות קמח תופח צימוקים ואגוזים שבורים גדול כמות של כוס וחצי (ביחד) כף שטוחה קינמון כפית תמצית שקדים -------- או 2 כפות ליקר\יין מתוק הכנה: להכין את האטריות לפי הוראות היצרן –אבל לבשל רק 5 דקות . (חצי בישול) לסנן. לשים בקערה את האטריות. לחתוך את התפוחים (אפשר להשאירם בקליפתם)לקוביות להכניס את התפוחים לסיר ביחד עם הסילאן וממרח התמרים לערבב כ-20 דקות עד שיהיה סירופ קרמל (התפוחים נשארים בצורתם כקוביות) לכבות להבה. ולהכניס את החמאה............לערבב עד שהחמאה נמסה. להוסיף את התפוחים ויתר החומרים לקערת האטריות , ולערבב. לשמן תבנית גדולה---לפזר גם פירורי לחם---- ולצקת את הבלילה. לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות חצי שעה להוריד חום ל-100 ולהמשיך לאפות עוד שעה. לצנן. אפשר להפוך את הקוגל לצלחת הגשה יפה. מגישים עם שמנת חמוצה\יוגורט ונהנים מאד.

pirge

New member
מאפה הפרפקטו שלי,מומלץ מאד.

מאפה שכבות ספגטי\גבינות בציפוי חלבי מקור: פירגה 500 גרם ספגטי פרפקטו (דקים)—מבושלים 5 דקות בהרבה מים ,מסוננים –לא חתוכים .... 1 ביצה 1 חבילה גבינה "טוב טעם" 3 כפות שמן מלח ופלפל לערבב היטב לשטח 2\1 כמות בתבנית מצופה בניר אפיה (תבנית בגודל 27X33) לפזר באופן שווה: 250 גרם גבינה "פטינה" או מלוחה אחרת 300 גרם גבינה צהובה מיכל קוטג' או 3 כפות גבינה לבנה 5% לכסות ב-2\1 השני של המקרונים וליישר על המלית. לערבב היטב בכוס: כוס חלב או מיכל שמנת מתוקה 3 ביצים מלח פלפל לצקת באופן שווה על המקרונים. היום המסתי 25 גרם מרגרינה והברשתי את המקרונים לפני הכנסתם לתנור. לזרזף מעט פפריקה ולאפות כ-35-40 דקות. לא לכסות. החלק העליון יהיה קריספי. "טיפ" יש אפשרות להעשיר את המאפה בתרד או פטריות\זיתים..... תהנו.

מרגנית4

New member
תחפשי את הקוגל המתוק של אביגיל מייז

אביגיל מייזליק , יתרונו שהכל נעשה בסיר אחד ואין צורך לבשל קודם את האיטריות . אם אצליח אשלח לך את הלינק http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp? forum=744&msgid=80141067

pirge

New member
לא הצלחתי להגיע אל המתכון של אב

אביגייל מייז. אשמח אם למישהו יש את המתכון המדובר .
תודה.

מרגנית4

New member
פירגה יקרה , הנה המתכון של הקוגל

המתכון של הקוגל של אביגיל שהוא קלי קלות וגם טעים . ושוב תודה לך על כל ההשקעה בפורום , כל כך נהנית מהמתכונים שלך וגם מהפירגון והרוח הטובה שאת מביאה לפורום . קוגעל אטריות ירושלמי -אביגיל מייזליק אם כבר אוכל יהודי מסורתי אז אי אפשר בלי קוגעל אטריות שחום בשבת. לקוגעל של הרבנית יצא שם דבר ומה שאני אהבתי במתכון זה שלא צריך ללכלך יותר מסיר אחד בו מתבשל הכל. זמן הכנה: 20 ד'. זמן אפיה: שעה. המרכיבים (תבניות אינגליש קייק): חבילה של אטריות מס' 10 ( הכנתי עם פסטה סלילים שהיתה לי בבית ) 1/2 כוס שמן 3/4 כוס סוכר 6 כוסות מים רותחים 4 ביצים 1/2 1 כפיות פלפל שחור 1 כף מלח עוד סוכר לפי הטעם (הוספתי אגוזי-מלך קצוצים גס וצימוקים - מרגנית ) אופן ההכנה: משחימים את השמן עם חצי כוס סוכר בסיר גדול עד שהוא הופך לקרמל. ברגע שנוצר קצף שופכים את האטריות לתוך הקרמל ומערבבים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מערבבים ומשאירים על אש קטנה 3-4 דקות ( או קצת יותר ), עד שהאטריות סופגות לתוכן את הנוזלים. מערבבים מידי פעם. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים אחת אחרי השניה את הביצים, פלפל שחור, מלח ואם רוצים טעם יותר מתוק, עוד סוכר לפי הטעם, ( הוספתי עוד רבע סוכר- מרגנית ) . משמנים 2 תבניות אינגליש קייק מאורכות ומעבירים פנימה את התערובת. ( אפיתי בתבנית העגולה של פשטידה , ועוד תבנית אינגליש קייק סיליקון -מרגנית ). אופים בחום של 180 מעלות שעה, מוציאים ומצננים. טיפ: אם אופים בתבניות חד פעמיות כדאי לשים אותן על תבנית של התנור ולא על רשת, אחרת הקוגעל לא נאפה מלמטה. (15.06.06, 11:39)

pirge

New member
מרגנית יקרה, ואני אודה לך על

המחמאות והפירגון
על המתכון שנראה נהדר
על הטיפ שמודגש לאפות על תבנית ולא על רשת.
בקר טוב.

pirge

New member
שושי, גם אני לא מצאתי במאמרים את

הקוגל של אביגייל מייז. בבקשה, בזמנך הפנוי תוסיפי לקטגוריית ה"קוגלים". תודה ויום נפלא.

../images/Emo24.gif תודה רבה רבה ../images/Emo140.gif

כרגיל עזרתן לי מאוד!!! תודה רבה - אני מבטיחה להודיע על התוצאות...

למעלה